NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Terror

Másfél év alatt ez már az ötödik merénylet Európában

A nizzai vérengzés nem az első és valószínűleg nem is az utolsó merénylet Európában.

Habár az utóbbi időkben csökkent a ISIS- tagok száma, sokkal több dzsihadista támadásra számíthatunk

2016.07.14. 16:15

Egyre kevesebben vannak de több helyen támadhatnak a dzsihádisták

/ terror /
Az NBC News titkos információkat szerzett a világ legveszélyesebb terroristacsoportjáról, az ISIS-ről.
. Cikkünkben összegyűjtöttük az Iszlám Állam legvéresebb európai merényleteit, amihez most kapcsolódik a kamionos vérengzés is.

Terrortámadás a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen

Mécsesek gyúltak Budapesten a Charlie Hebdo ellen elkövetett merénylet áldozataiért
fotó: Unger András

2015. január 7-én egész Európát megrázták a Párizsból érkező hírek. Két dzsihádista fegyveres, Saïd és Chérif Kouachi megtámadta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztőségét. A támadásban 12-en meghaltak és további 11-en megsebesültek. A támadókat a rendőrség napokig üldözte, végül egy nyomda épületébe vették be magukat. Mindeközben a Kouachi fivérekkel kapcsolatban álló Amedy Coulibaly csütörtök reggel Montrouge-ban lelőtt egy rendőrt és megsebesített egy embert, majd egy nappal később négy embert megölt és tizenötöt túszul ejtett egy szupermarketben. Január 9-én a rendőrség a két helyszínen közel egyidejűleg indított akciókban végzett a támadókkal

2015.01.07. 14:02

Párizsi vérengzés: Megölték a merénylőket

/ sokkoló 21 hsz. /
Végeztek a túszejtőkkel, de négy túsz meghalt a kóserboltban. Videót is mutatunk.
, és kiszabadította a túszokat. A halálos áldozatok száma a támadókkal együtt 20, a sebesültek száma 21 volt, közülük több súlyos sérült.

Terrortámadás-sorozat Párizsban

Katonák Párizs utcáin nem sokkal a merényletek után
fotó: Reuters

2015 november 11-én újabb párizsi célpontokra támadtak dzsihádista terroristák. A francia nemzeti stadion bejáratainál két öngyilkos merényletet hajtottak végre (miközben a francia-német meccset játszották a stadionban), és egy pokolgépet is felrobbantottak egy McDonaldsban. Ezzel egy időben több bárban és az utcán is lövöldöztek Párizs különböző részein a terroristák, válogatás nélkül lőttek a civilekre

2015.11.13. 22:47

Elképesztő terrortámadás-sorozat Párizsban

/ közélet 48 hsz. /
129-en haltak meg, 352 sebesültet ápolnak a kórházakban.
. Ezután a Bataclan koncertterembe is benyomult két terrorista, ahol az Eagles Of Death Metal játszott, itt körülbelül 70 embert öltek meg, először sokukra tüzeltek, majd túszul ejtve a közönség egy részét egyesével végezték ki őket. 129-en meghaltak, és 352-en megsebesültek. A francia elnök szükségállapotot jelentett be, és háborút hirdetett a terroristák ellen. Visszaállították a határellenőrzést, 1500 katonát mozgósítottak. A világ vezetői részvétüket és segítségüket ajánlották fel Franciaországnak.

Végül a belga rendőrség egy razzia során fogta el párizsi események egyik főszereplőjét. A hatóságoknak a brüsszeli Molenbeekben, abban a városrészben, amit korábban már többször is összekötöttek dzsihádistákkal, sikerült őrizetbe venniük két körözött embert, akik egyike a 26 éves Salah Abdeslam volt, a párizsi merényletek egyik kiötlője.

Robbantás a brüsszeli repülőtéren

Járőröző katonák Brüsszel utcáin
fotó: Youssef Boudlal/Reuters/The Guardian

2016 március 22-én két hatalmas robbantás rázta meg a brüsszeli repülőteret, és egy a metrót. Reggel, nyolc óra előtt pár perccel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kettős robbanás történt. A reptéri terminálban tartózkodók arról számoltak be

2016.03.22. 08:54

TERRORTÁMADÁSOK BRÜSSZELBEN

/ terror 18 hsz. /
Két hatalmas robbantás rázta meg a brüsszeli repülőteret, egy a metrót. Összesen 26 halottról lehet tudni.
, hogy úgy érezték, mintha megmozdult volna alattuk az épület. Egyesek a robbanások előtt arab kiabálást és lövéseket is hallottak. A két bomba az American Airlines indulópultjánál, és a beszállókapuknál lépett működésbe. Nem sokkal a reggeli reptéri robbantások után az uniós intézmények közelében, egy brüsszeli metróállamoson, a Maalbeeknél is detonáció történt. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren egy harmadik pokolgépet is találtak. És nem csak ott: a brüsszeli tömegközlekedési vállalat megerősítette, hogy egy második, nem detonált robbanószerkezetet is találtak.

A brüsszeli támadás nyomán leállították a teljes tömegközlekedési hálózatot a belga fővárosban, de felfüggesztették a vonatközlekedést is. Többen azt gyanítják, hogy a detonációk összefüggésben lehetnek azzal, hogy pár napja elfogták Európa legkeresettebb terroristáját, a párizsi terrortámadás egyik elkövetőjét, Salah Abdeslamot. Egy testvérpár követte el az öngyilkos merényletet, őket egy harmadik társuk, Najim Laachraouri segítette, akit a rendőrök lőttek le.

Öngyilkos robbantás az isztambuli reptéren

Robbantás Isztambulban 2016. január 12-én
fotó: Reuters / Osman Orsal

2016. június 28-án Törökországban öngyilkos merénylők követtek el terrortámadást Isztambul legnagyobb repülőterén. A robbantásoknak 36 halottja és 147 sebesültje volt. A merénylet mögött az Iszlám Állam terrorszervezet állt. Az áldozatok többsége török állampolgár volt, de voltak külföldi turisták is. Egyes beszámolók szerint

2016.06.28. 22:09

Öngyilkos robbantás az isztambuli reptéren, sok halott

/ terror 2 hsz. /
Kedd este robbanás és lövöldözés volt a világ egyik legforgalmasabbjának számító török Atatürk repülőtéren. Videón a robbanás pillanata.
a reptér termináljában akkora kár keletkezett a detonációtól, hogy az épület szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott.

Terrortámadás Nizzában

fotó: Forrás: atv.hu

Egy 6 tonnás kamion 70 kilométeres sebességgel hajtott a tenger parti sétányon, ahol a Bastille napi ünnepséget tartották. Az emberek a nemzeti ünnep csúcspontjára, a tűzijáték miatt gyűltek össze. A gyilkos teherautó majdnem két kilométert haladt az emberekkel zsúfolt sétányon. Szemtanúk szerint

2016.07.15. 06:23

Terror Nizzában: ünneplő emberek közé hajtott egy kamion

/ terror 5 hsz. /
Legalább 84 ember meghalt, százan megsérültek, köztük egy magyar nő is.
szándékosan az emberek közé hajtott és gyorsított. A rendőrök csak úgy tudták megállítani, hogy szitává lőtték a járművet. Legalább 84 ember meghalt, százan megsérültek, köztük egy magyar nő is.

Kapcsolódó

2016.07.15. 06:23

Terror Nizzában: ünneplő emberek közé hajtott egy kamion

/ terror 5 hsz. /
Legalább 84 ember meghalt, százan megsérültek, köztük egy magyar nő is.

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h**b* m*ntr*zz*k f*ly*m*t*s*n h*gy *lt*tt *gy*n*gy f*rt*z, *tt*l...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
elbandi: j*h h*t *k* cs*k * m*d**b*l t*j*k*z*d*k *zt *r*k m*gl*p*t*s*k. :...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról
belabo: S*jn*l*t*s *z *s*t, v*l*j*b*n *zt m*t*tj*, m*nny*r* t*j*k*z*tl*n...
Meghalt a férj, a bank hagyatéki számlára rakta át a pénzét, amihez az özvegy most nem férhet hozzá
elbandi: > cs*k s*m*n j*nn* *gy k*rm*ny, *m*ly*k n*m r*b*lj* sz*n*sz*t *z...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött
belabo: *k*n*k k*t*l*z* f*z*tn* * h*lyj*gy*rt, *z n*h*zm*ny*zh*t*, h*gy ...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról