NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Csipike nem nyerő a Tér-Film-Zene Fesztiválon

Nyugágyban lazító emberek, egy hatalmas kivetítő és rengeteg film. A Tér-Film Zene Fesztivál pénteken kezdődött Szombathelyen. A kicsik panaszkodtak, a tinik majd elájultak az idei programtól.

Teltházas, vagyis fogalmazzunk inkább úgy, hogy telt Főteres volt a Tér-Film Zene Fesztivál első napja. Aki gyorsan érkezett még helyet foglalhatott a nyugágyakon, másoknak már csak a székeken, padokon és a földön jutott hely. Este hat órakor a legkisebbeké volt a terep a Csipike, az óriás törpe című bábfilm, valljuk be ez nem aratott osztatlan sikert. Bár a szülők ámulva bámulva figyelték a retro mesét. A hat éves Dávid azonban egyenesen fel volt háborodva.

Tér-Film-Zene fesztivál 2010.
fotó: Mészáros Zsolt

A kisfiú a nyugat.hu-nak bizalmasan elárulta, hogy jobban örült volna, ha a tavalyi fesztiválhoz hasonlóan magyar népmeséket láthat a hatalmas képernyőn. A gyerekműsor után a Mediawave legjobb filmjeiből

2010.05.09. 10:25

A jövő tényleg elkezdődött

/ kultúra gal. 1 kapcs. /
Tegnap este az osztrák reggae-ritmusok és a török népzene között félúton átadták a 20. Mediawave filmes versenyének díjait
nézhetett meg egy órás válogatást a közönség, a főtéri filmes piknik következő filmje az Alkonyat volt, a szombathelyi tini lányok szép számmal meg is rohamozták a nyugágyakat és a székeket. Este 10 órakor némafilmet láthatott a közönség, zongora kísérettel. Hiszen ilyen idő tájt már nem illik zajongani és hangoskodni a város szívében.

Az immár országosan hetedik éve, Szombathelyen pedig harmadik éve futó Tér-Film-Zene Fesztivál a vasi megyeszékhelyen vasárnap estig tart. A három nap alatt gyermek-, és ifjúsági, zenei műsorokat és némafilmet is láthat a közönség. Vasárnap pedig, a fő műsoridőben a Valami Amerika 2 című magyar alkotás fut majd a hatalmas kivetítőn.

Kapcsolódó

2010.07.14. 09:56

Illetékes elvtárssal is találkozhatunk a Tér-Film-Zenén

/ kultúra /
Péntektől ismét kipattintják nekünk a nagyméretű LED-falat a Fő térre, hogy nyugágyakban eldőlve nézhessünk filmeket a szabad ég alatt.

2010.05.09. 10:25

A jövő tényleg elkezdődött

/ kultúra gal. 1 kapcs. /
Tegnap este az osztrák reggae-ritmusok és a török népzene között félúton átadták a 20. Mediawave filmes versenyének díjait

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: M*jd h* * v*r*s * k**s* *d*k*t , f*j*nk*nt + 5*ft s*rcc*l p*t*l...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
Igaz: *z *nd**n r*z*rv*t*m*k*t m*r f*lsz*b*d*t*tt*k ? V*gy *k m*g m*nd...
76 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort - Szombathelyi visszaemlékezések
Igaz: V*nd*gl*t*s*s*k t*nt*tt*k M*ll*rc* sz*g*t*n - * k*rl*t*z*s*k *ll...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
nemazert: H* b*v*nt*k f*d*z*tk*nt * k*s*bb *l*d*tt *ng*tl*t *s * m*gv*s*r*...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
Igaz: +1 +1 +1 ..........
Podcast – Miért fogadja el a társadalom jó része a mindent átszövő korrupciót?