NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Tényleg el lehet bliccelni a megyematricát Szombathelytől Hegyfaluig az M86-oson?

Az a városi legenda terjed, hogy egy jó 30 kilométeres szakaszt ingyen használhatunk. De mi az igazság?

Már nem egyszer hallottam szombathelyi sofőröktől, hogy mivel Szombathelyről indulva Hegyfalu után, a domb alján van az M86-os első matricaellenőrző kapuja, így simán lehet pályadíj fizetése nélkül autókázni addig. Nem kell tehát fölöslegesen forintokat kiadni, ha mondjuk Sárvárra akar leruccanni a család egy fürdőzésre - elvileg.

Megkerestük hát az ellenőrzőkapukat és a matrica rendszert üzemeltető Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-ét, hogy mi is a helyzet? Tényleg lehet bliccelni. Ha hiszik, ha nem:

Nem!

Bármennyire tűnhet kijátszhatónak a rendszer, vaéójában nem az
fotó: Tánczos Mihály

Az érintett szakaszon valóban Szelesténél található az első ellenőrző portál - írja Török Szabolcs kommunikációs vezető. Szeretném felhívni a figyelmet azonban, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ellenőrzési rendszerének csak az egyik elemét képezik a fix ellenőrző kapuk, a másik két fontos elemét a mobil adatgyűjtő egységek, valamint a megállításos ellenőrzést végző mobil csoportos egységek jelentik, amelyek a díjköteles úthálózat bármely pontján felbukkanhatnak.

Annak ütemtervét, hogy ezek az egységek mikor és hol ellenőriznek, a forgalmi jellemzők és az úthasználati szokások alapján állítják össze munkatársaink. Ezt figyelembe véve senkinek sem tanácsoljuk, hogy az M86-os vagy bármely egyéb díjköteles utat érvényes e-matrica nélkül vegye igénybe.

A fentiekkel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmét cégünk egyik folyamatban lévő fejlesztésére, amelynek segítségével menet közben, mozgó járművel is ellenőrizni lehet az úthasználati jogosultságok meglétét. A NÚSZ több járművel is kísérleteket folytat, és az eddigi tapasztalatok biztatóak, így jó esély van arra, hogy az új ellenőrzési eszközt élesben is hamarosan bevetjük. - tette hozzá a szakember.

Tényleg, tényleg nem lehet bliccelni az M86-oson, vagy csak igen nagy szerencsével.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: T*ss*k k*cs*t *ssz*sz*dn* m*g*t. * p*sk*s*kn*k m*nny* *d*j*k v*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
fucking: N*m t*ll*k *gy b*ll*nty*z*tr* * r*pp*tl*n f*szn*k, d* *tt *sztj*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: *z * j*sk*01 *gy*n*z * f*xk*l*p m*nt *dt01! M* v*n *cs* *l*j*tt*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
lolka: *gysz*r m*r *rt*m l* p*ld*k*t, d* l*tsz*k *z *lv*s*s n*m *z *r*s...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
fucking: T* s*tty* *zt *z *gy Mrd-*t h*nn*n * f*szb*l sz*p*k*lt*d?*z *l*z...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat