NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Teljes a káosz az Aranypatak-híd körül

Sajtótájékoztatón voltunk a hídnál, és egyáltalán nem nyugodtunk meg. Több 10 ezer szombathelyi közlekedését érinti.

Ma, október 5-én délelőtt sajtótájékoztatót tartott az MSZP Szombathely önkormányzati képviselője, Horváth Attila. A téma az Aranypatak híd volt, ugyanis körülbelül egy hónapnyi hosszas várakozás után végre kezében tarthatta azt a szakvéleményt, ami miatt a városvezetés balesetveszélyesnek és használhatatlannak titulálta a fahidat és szeptember 6-án le is zárták az autók elől .

Puskás Tivadar polgármester az augusztus 31-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy felmérték a híd állapotát és statikailag már nem bírja a forgalmat. Most viszont kiderült a hivatalos papírok alapján, hogy hiába mondták, valójában nem is készült statikai vizsgálat, méghozzá azért, mert nem állnak a városvezetés rendelkezésére azok a tervek, amik alapján ezt meg lehetne valósítani. Azt viszont elismerik és hangsúlyozzák, hogy a híd nem maradhat így, meg kell javítani.

Horváth Attila önkormányzati képviselő sajtótájékoztatót tart az Aranypatak hídnál
fotó: Czömpöl Bianka

A képviselő szerint ez tarthatatlan állapot, ugyanis a híd körüli mizéria 8-10 ezer ember életét teszi keservessé és ha ez nem oldódik meg

az oladiak megszívják.

Ők pedig ezt nem szeretnék hagyni, ezért az októberi közgyűlésen napirendipont-javaslatot tesznek majd az üggyel kapcsolatban. Ha a városvezetés nem lesz hajlandó foglalkozni a dologgal, aláírásgyűjtésbe kezdenek.

A munkások jelenleg is szorgosan dolgoznak, ugyanis ahogy hétfőn mi is beszámoltunk róla , a kivitelező egy hónapot kapott arra, hogy újra használható állapotba hozza a hidat. Eddig úgy tudtuk, hogy örökre lezárják az autós forgalom előtt, de most Horváth Attila elmondta, hogy információi szerint október 24-től újra lehet majd autóval közlekedni a hídon. Mi ez, ha nem kész káosz?

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : M*nth* *gy h*t* *zt m*r *lv*st*m v*ln*, cs*k *pp*n n*m *rk*z*tt ...
Újabb nagy adag orosz vakcina indult útnak vasárnap Magyarország felé
gaful: * k*n** v*kc*n* s*mm*v*l s*m r*ssz*bb,m*nt * t*bb*!* f*l Sz*rb**...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Vasi: *tt n*m *s *z * l*gn*gy*bb pr*bl*m*,h*gy k*t m*v*l *lt*n*k b*, h...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
fgzb: M**t*n sz*nt* * t*lj*s s*jt* * t* k*z*t*kb*n v*n, *m*t *l*p*s*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
angelica: G*nd*l*m *z cs*k *nny*t j*l*nt, h*gy * k*n** v*kc*n* *s m*gk*pj*...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?