NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Lecsapott a TEK a rablókra

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy debreceni idősek otthonában raboltak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 37 éves B. Lászlóval és a 38 éves R. Józseffel szemben.

fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint 2017. május 8-án 1 óra 15 perc körül B. László és társa bementek egy Debrecen, Thomas Mann utcai idősek otthonában lévő lakásba, ahol egy 94 éves nő aludt. A sértett arra ébredt, hogy egy férfi zseblámpával a kezében a szekrényében kutat. Az asszony rászólt a férfira, aki egy párnát szorított az asszony fejére, majd kihasználva a sértett védekezésre képtelen állapotát, lehúzott az ujjairól három aranygyűrűt, valamint társával a szobából készpénzt és egy telefont tulajdonítottak el, majd távoztak.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2017. május 26-án 2 óra 30 perc körül a Thomas Mann utcai idősek otthonában egy házaspár lakásának ajtaját befeszítették, majd a 83 éves asszonyt és férjét az ágyra lökték és bántalmazták őket, közben elvették tőlük az ékszereiket, készpénzüket és más értéktárgyaikat.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerzett adatok alapján azonosították a férfit és társát. A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival B. Lászlót 2017. július 25-én Debrecenben elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították. Társát, a 38 éves R. Józsefet a debreceni rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el 2017. július 27-én Polgáron.

A hajdúhadházi és a polgári lakosok a megalapozott gyanú szerint 2017. április 8-án 21 óra 30 perc körül Debrecen, Libakert utcában kifigyeltek egy 74 éves asszonyt, akit egy lépcsőház előtt R. József leütött, majd elvette a sértett szatyrát, majd mindketten elfutottak a helyszínről.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Paulus_Maior: V*rb*ssz*? *gy fr*szt! "*lt*rn*t*v k*lt*r*l*s pr*gr*m...&#...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
Paulus_Maior: "H*l zs*rn*ks*g v*n, *tt zs*rn*ks*g v*n ... s *gy r*d *s ...
A Fidesz megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot - És miért baj ez?
Szentkirályi: *gy ,*nk*bb n* cs*n*lj*n s*mm*t....
Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának
TMiki: "* r*k*n*k v*rb*ssz*t *k*rn*k" J*. L*h*t m*nn* P*k*szt*...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak
okidoki: "*k* k*rd*t r*g*d, k*rd *lt*l v*sz *l"...
19 éves férfit késeltek halálra a IX. kerületben - a rokonok vérbosszút akarnak