NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Robbantással fenyegetőző, kábult férfit fogott el a TEK Szombathelyen

Családi problémák miatt akart végezni magával egy férfi, de előtte a belvárosi társasházat is fel akarta robbantani.

Tegnap este írtunk már

2020.05.31. 15:18

Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: Gábor Áron utca, ahol a természetkárosítás már teljesen megszokott

/ jelentem gal. 13 hsz. /
Hiába adott minden a szabályos parkoláshoz...
róla, hogy a TEK redőrei hatoltak be az egyik Szelestey úti társasház lakásába, ahol elfogtak egy kábult, késsel és robbantással fenyegetőző férfit. Az első hírek túszejtésről szóltak, a helyszínen a férfi családtagjain kívül rengeteg bámészkodó jelent meg, akiket a rendőröknek kellett szétoszlatniuk.

fotó: Tánczos Mihály

A tömegben rémhírek kezdtek terjedni, túszejtésről, csecsemőgyilkosságról, fegyveres rabló elfogásáról, és így tovább. Ezek egyike sem fedi a valóságot.

fotó: Tánczos Mihály

Információnk szerint egy 40-es éveiben lévő férfi kapott kompromittáló felvételt egy hozzátartozójáról és emiatt kezdett őrjöngeni.

fotó: Tánczos Mihály

Közeli ismerősétől tudjuk, hogy a férfi állítása szerint egy doboz nyugtatót, szorongásoldót, receptre felírt gyógyszert vett be, majd alkoholt ivott rá. (Azt, hogy ez meg is történt-e, nem tudjuk.) A büntetett előéletű férfi feltehetőleg már bódult állapotban telefonálgatott és kilátásba helyezte, hogy a halála előtt felrobbantja a Nádasdy Ferenc utca és Szelestey László utca sarkán álló épületet.

fotó: Tánczos Mihály

Az utcában az is elterjedt, hogy már meg is nyitotta a gázcsapot, de erre vonatkozóan nincs olyan információnk, hogy ezt valóban megtette volna. A szolgáltatók emberei is a helyszínen voltak és megtették a kellő óvintézkedést, hogy a férfi terve ne sikerülhessen.

fotó: Tánczos Mihály

Az utcában golyóálló mellényt viselő rendőrök álltak, majd megérkezett a TEK is nyolc járművel. Az alakulat felkészült arra, hogy a földszinti ablakon hatoljon be, de erre végül nem került sor. A rendőrök előtte elküldték az utcában összeverődött népes nézősereget.

fotó: Tánczos Mihály

Információnk szerint végül az ajtót törték rá a férfire, akit kb. 20 perccel később hoztak ki. Addig azonban a területre visszaengedett környéken lakók véresebbnél véresebb történeteket meséltek, mi történik éppen a férfi lakásában. Előkerült az aktuális amerikai történet is. "Biztos rendőrök térdelnek a nyakán!" - jegyezte meg egy asszony.

fotó: Tánczos Mihály

Az elfogott férfi a saját lábán, hátracsavart kézzel jött ki az épület főbejáratán és rendőrautóval szállították el a helyszínről, így egyáltalán nem biztos, hogy bevett egy doboz gyógyszert.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: V*l*m*k*r j*rt*nk sz*r*t*n *d*r*cs*n. * k*st*ly m*ll*tt **t*zv...
Fekete-kastély: Sötét múlt, kilátástalan jelen a Balaton mellett
fgzb: https://y**t*.b*/JmS*rj5HZh8 H* v*l*k*t *rd*k*l * l*th*t*n t*...
Fekete-kastély: Sötét múlt, kilátástalan jelen a Balaton mellett
realista: *RD*M*S * P*LL*N*TB*N F*L*D*ZN* *Z *NN* S*K B*JN*K*T N*V*L* H*L*...
Tokió kudarc Halász Bencének, de már a hazai világbajnokságra kell gondolnia
realista: * P*CK T*L*P "K*PV*S*L*J*" SZ*GY*NL*T*S*N R*H*G,*Z "...
Megveszi a város a volt Brenner-villát, viszi a Falco-gyár a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet
evildoer: * l*k*ss*g*t t*m*g*t* pr*j*kt*k*t m*k*r *nd*tj*k *jr*? Pl.: *z *...
Megveszi a város a volt Brenner-villát, viszi a Falco-gyár a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet