NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Távvezték lyukadt ki délelőtt a szombathelyi Petőfi utcában, egyelőre csak ideiglenesen tudták orvosolni a problémát

11 órakor szerencsére már újra volt fűtés az Aréna óvoda átmeneti épületében, de a probléma teljes elhárításán még dolgoznak a távhő emberei.

Délelőtt mi is megírtuk , hogy nem volt fűtés a volt püspöki iskola épületében, ahova tavalyelőtt nyáron ideiglenesen áttelepült az Aréna utcai óvoda is. Néhány felháborodott szülő levelet is küldött lapunknak és azt az információt kaptuk, hogy újabb vezeték lyukadt ki, ennek következtében pedig több köbméternyi víz elfolyt. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense most meg is erősítette mindezt hivatalos közleményében:

Tisztelt Szerkesztőség!

A Petőfi Sándor utcában lévő püspöki iskolában működő óvodát érintő távvezeték-lyukadással kapcsolatos közleményünket az alábbiakban ismertetem Önökkel:

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2019. január 31-én üzemzavart észleltünk, melynek következtében elégtelen volt a szolgáltatás a Petőfi Sándor utcában a püspöki iskola épületében. A meghibásodás hátterében távveztéki lyukadás áll. A fűtésszolgáltatás biztosítása érdekében a fűtési rendszerből elfolyt vizet pótoltuk és folyamatos pótlásáról gondoskodtunk, így a szolgáltatást 11 órától már zavartalanul biztosítani tudtuk.

Annak érdekében, hogy a távvezeték-lyukadás feltárása és a hiba elhárítása az udvaron történő legkevesebb feltárási munkával elvégezhető legyen, szakaszoló elzárók kerülnek 2019. február 2-án beépítésre. Az elzárók beépítését követően lesz lehetőség a hiba pontos helyének meghatározására és ekkor válik az is ismerté, hogy a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünet a fűtési kör mely részét fogja érinteni. A hibaelhárítás időpontját az érintettekkel egyeztetve fogjuk meghatározni, mert bár a hibaelhárítás a szolgáltatás biztosítása mellett nem oldható meg, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy azzal az érintetteknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk.

A hibaelhárítás időtartamát és a hibaelhárítás időpontját az érintett távvezeték-szakasz feltárását követően tudjuk csak meghatározni. A műszaki körülmények alakításával minimalizáljuk a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünettel érintettek körét és a hibaelhárítás időpontjáról egyeztetni fogunk velük.

Jelenlegi információink alapján a távvezeték-lyukadás elhárítása érdekében a Petőfi Sándor u. 4. épület belső parkolójában lesz szükség a feltárásra, amiről a hétvégén a lakosságot tájékoztatjuk; egyben kérjük, hogy a gépjárművekkel ne álljanak meg a kijelölt területen, hogy ott a munkálatokat el tudjuk majd kezdeni.

Az elzárók beépítése és a feltárási munkálatok alatt a szolgáltatást zavartalanul tudjuk biztosítani, így sem az óvodában sem a lakóépületekben nem kell váratlan üzemszünetre számítani.

Szeretnénk megköszönni a felhasználók türelmét és együttműködését, amellyel a hibafeltárás és az elhárítás során munkánkat segítik.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

hakos1987: N*l*d *z*rt * l*g*k*v*l v*nn*k b*j*k... *l*sz*r *s, n*m v*lt*l *...
„Megjött a cigány, meg a sánta haverja” – összefogtak a szombathelyiek egy bolti vagyonőr ellen
kovacs_ugynok: Ny*lvt*r*: "h*m*s*ggsz*rk*l* f*d*sz*s sz*j*r j*zs*f sz*tyr*b...
Brüsszeli ügyészség: Szájer táskájában kábítószer volt
kovacs_ugynok: https://m*m*g*n*r*t*r.n*t/*mg/*nst*nc*s/50115849/h*gy-t*-m*nny*r...
„Megjött a cigány, meg a sánta haverja” – összefogtak a szombathelyiek egy bolti vagyonőr ellen
kovacs_ugynok: H* s*k *tt *z **t*, *kk*r * k*v*tk*z* k*v*tk*zt*t*s*k*t l*h*t l*...
Tilosban parkoló autók torlaszolják el a Schaeffler gazdasági bejáratát
kayes: S*jn*l*m, h*gy *ly*n sz*r *l*t*d v*n. *n b*t*kk*l n*m sz*kt*m. ...
„Megjött a cigány, meg a sánta haverja” – összefogtak a szombathelyiek egy bolti vagyonőr ellen