NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Hasznos tanácsok a temetőbe indulóknak - ezredszer

Ezúttal videón, hogy azok is meghallgathassák, akik nem szeretnek olvasni. Évente elismételt tanácsok, amiket sokan nem fogadnak meg, így nem mások kárából tanulnak.

A napokban milliók mennek ki az országban a temetőkbe szeretteik sírjához. A megemlékező tömeg - sajnos - kitűnő terep a zavarosban halászóknak. Videónkban a VMRFK bűnmegelőzési osztályának főnyomozója mondja el tömören, mire célszerű vigyázni. Biztosan vannak, akik úgy érzik, ezt a szöveget már rengetegszer hallották és igazuk is van. Ennek ellenére minden évben sokan vannak olyanok, akik keserűen térnek haza a temetőből, mert vagy autójukat törik fel a bűnözők, vagy a táskájukat ürítik ki.

Megszívlelendő tanácsok temetőbe indulóknak

Azoknak, akik úgy gondolják, hogy velük ilyesmi nem történhet meg eláruljuk: a károsultak jelentős többsége ugyanezt gondolta, mielőtt meglopták. "Csak öt percre megyünk be a temetőbe", "csak egy percre megyek el, kidobni a száradt virágot" stb., miközben az ablak betörése és az értékek elemelése alig pár másodpercet vesz igénybe. A tolvaj ilyenkor nem válogat, viszi a számára értéktelen iratot, kulcsot is, amelyek pótlása idő és nem kevés pénz. Egy látszólag üres autó feltörése túl nagy rizikó, kutatásra nem biztos hogy marad idő, ezért ezeket többnyire nem bántják a tolvajok.,

Az okos ember más kárából tanul - meg kell nehezíteni a bűnözők dolgát
fotó: Tánczos Mihály

Egy másik veszélyforrás az autósoknak és kerékpárosoknak a forgalmi rend megváltozása. Szombathelyen a Jáki úti temetőhöz vezető utat évek óta egyirányúsítják az ünnepek környékén, ennek ellenére rengetegen haladnak szembe a forgalommal, mert azt szokták meg máskor. Ottjártunkkor a rendőrök sorban fordították meg a rossz irányba haladó autósokat, akik ezúttal megúszták figyelmeztetéssel.

Egyirányú utcában szemből érkező autó a Jáki úti temetőnél

Sajnos sok kerékpáros nem akarja (nem tudja?) megérteni, hogy ő miért ne tekerhetne a megszokott irányba. Az autóvezetőknél pedig elgondolkodtató, hogy néhányan nem tudnak megfordulni a videónkban is látható úton, mert az túl szűk számukra ehhez a manőverhez.

Nem csak az autósok, a kerékpárosok sem hajthatnak szembe a forgalommal
fotó: Tánczos Mihály

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét