NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Öt Vas megyei takarékfiók zár be szeptember közepén

Gencsapáti, Sorkifalud, Vönöck, Káld és Hegyfalu érintett.

A Savaria szeptember 18-tól már nem nyit ki Gencsapátiban, Sorkifaludon, Vönöckön, Káldon és Hegyfaluban - írja az enpenzem.hu . A változást a Savaria Takarékszövetkezet is bejelentette weblapján . A gencsi fiókot a szombathelyivel, a sorkifaludit a rumival, a vönöckit a celldömölkivel, a káldit a sárvárival, a hegyfaluit pedig a répcelakival vonják össze.

Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) elnöke még júliusban azt nyilatkozta az énpénzemnek, hogy szeptemberig tesznek javaslatot a takarékok, hogy összesen hány fiókot terveznek összevonni vagy bezárni. Az SZHISZ elnöke szerint tudomásul kell venni, hogy a vidék változóban van, és ezzel a változással a takarékoknak is lépést kell tartaniuk. Az elnéptelenedett településeken található, alig használt, krónikusan veszteséges fiókokat be kell zárniuk.

Már csak pár hétig van nyitva a gencsi takarék
fotó: www.savariatksz.hu

A hosszútávú terv egyébként az, hogy a Savaria Takarék Szövetkezet, a Kisalfölddel, Kis-Rába mentivel és Lövő és Vidékével együtt fuzionálna. Hogy milyen formában és milyen névvel dolgoznának a továbbiakban együtt arról egyelőre még nincs konkrét döntés.

Az egyesülés csak egy folyamat a most elindultak közül. A részjegyek értékét ugyanis megnövelték, a legkisebb címlet 10 ezer forint. Akinek eddig ötszáz vagy ezer forintos részjegye volt, annak a különbözetet vagy be kell fizetnie, vagy ha nem szeretne ráfizetni, akkor akár vissza is válthatja a részjegyét. Egyes elemzők szerint ez a folyamat odavezet, hogy néhány Kormány közeli pénzember szerezhet többséget a takarékszövetkezetekben.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: * m*g*lt k*sl*nyr*l f*nt v*n * k*r*, n*v*, *z *l*t*ltr*l m*g s*m...
Másodfokon is letöltendőt kapott a sorkifaludi halálos traktorbaleset okozója
rheingold1926: Sz*m*r* r*g*ny *z *m* *tt z*jl*tt Sz*mb*th*ly*n. Tr**n*n *ml*k*z...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
belabo: *z*k *z *l*t n*gyd*lg**. ...
Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
salfai: *d* k*ll*n* f*gy*ln*, m*rt m*st m*n*m*l*s k*l*nbs*gg*l *gy*n, d*...
Kissé nehezen, de győzött a Haladás a Szolnok ellen
polgartars: *kk*r l*h*t *l*bbr* l*pn*, h* * k*d*rc *k**t k**l*mz* *z *mb*r. ...
Meghalt Kóbor János, az Omega együttes frontembere