NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Szürke az októbered, szín kellene bele? Nézd meg ezeket az Instagramokat, és tedd le a hajadat

Sokan hihetik azt, hogy az Instagram nem több egy egyszerű és népszerű fotómegosztó mobilalkalmazásnál. Nem is tévedhetnének nagyobbat!

A Facebook által egymilliárd dollárért felvásárolt app indulásáról sokunknak vannak emlékei a kétezertízes évek elejéről: remegtetően izgalmas volt, ahogy az ember rárántotta a cukin kezdetleges filtereket a képeire, és megbökte a megosztás gombot, és csorogtak - eleinte még szegényesen - a lájkok.

Az Instagram akkor még csak a privát kis életkéinkből vett morzsákról szólt. Borítékolható volt azonban, hogy a benne rejlő művészi potenciált is egyszer majd elkezdik kiaknázni a kreatívabbak. Már csak azért is, mert komoly tömegekhez lehet elérni így, akár a világ túlfelére. Na de hol tart ma az Instagramnak ez az oldala, ami nem a mellvillantásról és a pálmaligetek bemutatásáról szól? Mutatjuk a kedvenc aktuális példáinkat. Bekövetni ér őket!

Ilyennek még sosem láttad Isztambult

Yener Torun 32 éves építész döntött úgy, hogy Törökország legnagyobb városának azt az arcát mutatja meg, amiről sokan eddig talán nem is tudják, hogy létezik: azt, amelyik lehetetlenül vibráló, geometrikus mintázatokkal mászik bele az ember fejébe. Ha észreveszi őket. De nem kell észrevennünk, mert ő megteszi helyettünk:

A photo posted by Yener Torun (@cimkedi) on

A photo posted by Yener Torun (@cimkedi) on

A photo posted by Yener Torun (@cimkedi) on

A belga illusztrátor eléri, hogy magadba nézz

Brecht Vandenbroucke korunk legfontosabb társadalmi dilemmáit zongorázza végig néhány lényegre tapintóan kíméletlen, abszurd jeleneten keresztül. Mindebből pedig egy olyan, kontrasztokra épített tabló áll össze az Instagram-fiókjában, aminek láttán keményszívű ember legyen a talpán, aki nem néz magába egy kicsit sem.

Plakátmagány Budapestről

Ez is annyira kézenfekvő téma, hogy senkinek eszébe sem jut lefotózgatni, pedig az utcák megtépázott, leragaszkodott, időjárástól lesújtott plakátai keretbe foglalva egészen megváltoznak, szinte egy absztrakt tárlattá képesek válni. Itt tessék nyomni a follow-t.

A photo posted by gb (@plakatmagany) on

A photo posted by gb (@plakatmagany) on

A photo posted by gb (@plakatmagany) on

Dizájn és étel gyönyörűséges találkozása az ebédlőasztalon

Egy barcelonai textiltervező lány igazgatja ezt az Instagram-fiókot , aminek az esszenciája két önmagában is remek terep összeboronálása: a gasztronómiáé és a dizájné. Ételeket rendez ugyanis ellenállhatatlan mintázatokba, amitől már a szem is jóllakik:

At Instagram, ami puncit lát mindenben

Ugye mindenkinek megvan a klasszikus vicc, amikor a pszichológus különböző képeket mutat a páciensnek, és azt kérdezi tőle, mi jut az eszébe róluk? Páciens a sima kört ábrázoló képre azt mondja, az egy pina, a négyzetet ábrázoló képre azt mondja, az is egy pina, aztán amikor a szakember közli vele, hogy talán túl okat gondol a nemi életre, a beteg kifakad: hisz maga rajzol mindenhova pinát!

A los angelesi Eva Sealove és Chelsea Jones talán nem ismeri a viccet, mégis megcsinálták az egyik legérdekesebb és leghuszonegyedikszázadibb képsorozatot - dolgokról, amik mintha a női erogénzónák legcsillogóbb kincsesládikájának alakját vették volna fel, felhőtől a neszeszeren át a hangyabolyig. Itt követhető a kreatív projekt!

Ha ismersz hasonlóan izgalmas Instagram-fiókokat, ne halogasd a beposztolásukat itt lent a kommentzónában!

Kapcsolódó

2016.08.02. 19:24

Nagyot újít az Instagram: végre a görbe estéinket is megoszthatjuk úgy, hogy holnap már senki se emlékezzen rá

/ tech /
A képmegosztó mobilapp új funkciójával a Snapchat nyomdokain jár majd, a hülyülős sztorik ugyanis 24 óra elteltével automatikusan törlődnek.

2016.09.21. 09:48

Visszatértek az Instagram gazdag kölykei

/ nyu.hu /
Továbbra is kérkednek és még mindig nagyon gazdagok.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *lt*l*n*s *sk*l** *szt*lyt*rs*m *s N*gyk*r *tc** b*r*t*m v*lt. ...
Elhunyt Pekovics József, nyugalmazott szombathelyi tűzoltó
jeremias: *r*mt*l* h*r, m**l*bb* gy*gy*l*st m*nd*n *r*nt*tt k*sgy*rm*kn*k....
Kásler: Állami támogatással is elérhetővé válik az SMA-s betegek terápiája
kezdem: K*r, h*gy *z *mp*t**t s*m l*h*t t*n*ln*... ...
„Hetvenévesen már nagyon nehéz az unokámmal egész nap tanulni”
crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt