NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

„Figyelj, haver! Kis focistám! Szerinted az új stadiontól megjavul a foci?” – Avagy miért is kellenek a milliárdos akadémiák?

Nem kell milliárdos futballakadémia azoknak, akiknek tényleg minden vágyuk, hogy focisták legyenek. Elég az elszántság és a szombathelyi SZSE pálya.

Valószínűleg nem kell már bemutatnunk azokat a séi civileket, akik hónapokkal ezelőtt próbálták megakadályozni, hogy a Szombathely és Sé között elterülő réten megépüljön az az állami fociakadémia, ami Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik és hatmilliárd forintból húzzák majd fel. A megmozdulás élén álló dr. Szendrő Németh Tamás posztolt nemrég a Facebookra néhány elgondolkodtató sort és képet.

Ezek a képek nem milliárdokból épített labdarúgó akadémián készültek, hanem a szombathelyi SZSE pályán vasárnap este. A képek egy 15 év körüli srácról készültek, aki órákon keresztül rögzített helyzeteket gyakorolt, úgy hogy közben megállt, koncentrált, és legjobb tudása szerint kismilliószor megcsinálta az adott gyakorlatokat. Nem volt szép idő, úgyhogy ülhetett volna otthon a gép előtt, lóghatott volna a haverjaival valahol máshol, de úgy tűnt, hogy neki van egy célja amit el szeretne érni

– olvasható a Virágos rétet akarunk újabb fociakadémia helyett nevezetű Facebook-oldalon.

Szendrő a fentiek alapján adott egy kérdés, amihez ráadásul tökéletesen passzol Hofi Géza egyik halhatatlan idézete:

Figyelj, haver! Kis focistám! Szerinted az új stadiontól megjavul a foci? Öhöm. Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar?

A nagy kérdés pedig a következő: jobb lett a magyar foci a hosszú évek alatt beleölt százmilliárdokból, labdarúgó akadémiáktól, külföldi és belföldi túlfizetett, lusta, érdektelen, motiválatlan játékosoktól és edzőktől?

Hol vannak az olyan fiatalok, mint a fotókon is látható srác, akik élvezetből űzik ezt a sportot és nem a pénzszerzés céljából? Akik szabadidejükben élnek-halnak azért a sportágért, amiben ki szeretnének tűnni?

Tudod Viktor, hiába építesz ezer akadémiát Lőrinc haveroddal virágos réteken, azok a gyerekek, akik kiskoruktól fogva azt látják, hogy a fociba ömlik a pénz, amiért soha nem kell megküzdeni, nem fognak kijárni esténként gyakorolni egy omladozó homlokzatú épület mellé. Neked kissrác, viszont teljes szívemből szurkolok, hogy elérd a célodat!

– zárta mondandóját.

Így épül éppen a legújabb állami akadémia Szombathely és Sé határában. | Még több képért kattints!
fotó: Mészáros D. Zsolt

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

marko1968: M**rt k*ll k*t*k*rn* * r*ndsz*m*t???...
Balra el a piac felé, két záróvonalon át
Szup: *z *gy k*cs*t p*r*n**d v*l*m*ny. T*d*d k*k k*rm*ny*zn*k m*st Sp*...
Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött – Hogy is van ez?
miki1950 : *m*gy m*g *zl*s*k *s p*f*n*k k*l*nb*z*k. ...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : T* b*lf*k v*gy! *n *gy*tl*n h*rd*t*st s*m l*t*k, m*rt n*m *k*r*...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : N*m h*nn*m, h*gy n*k*d h**ny*zn* *gy *ly*n , pr*t*k*ll*l t*l*t*z...
A jelek szerint ma tartják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét