NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Szputnyikosok és sinopharmosok: fény az alagút végén

Mentőövet dobhat az Unió. Újhelyi István kérte erre az Európa Bizottság elnökét.

Az élet írja az újságot, mi csak lejegyezzük. Pár órája csupán, hogy közzé tettük a szputnyikosok kilátástalan helyzetét

09.19. 08:19

De mi lesz a szputnyikosokkal?

/ covid 19 3 hsz. /
Utazni nekik bajos, a fogadó ország mérlegelésén múlik. A digitális uniós védettségi igazolványt sem kapják meg a Szputnyikkal oltottak.
az európai utazások kapcsán, mondván: számukra csak egy megoldás marad: a friss PCR-teszt, ami egy négytagú család esetében már nem elhanyagolható költség. Van, a hol ráadásul még karanténba is kell vonulni, amíg vissza nem érkezik a teszteredmény. De máris történt valami.

Lehet, hogy mentőövet dob az Európai Bizottság azoknak a magyaroknak, akiket az orosz Szputnyik V-vel vagy a kínai Sinopharmmal oltottak be – írja az Index -. Bár az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyiket sem engedélyezte, Ursula von der Leyen bizottsági elnök egy levélben jelezte, hogy az Európai Unió egészségbiztonsági bizottsága, a HSC megvitatja, azok a magyar állampolgárok, akik kínai vagy orosz oltást kaptak, de most harmadik oltásként egy európai engedéllyel bíró vakcinát is felvesznek, ugyanúgy megkaphassák az európai oltási igazolványt, és ne kelljen a jövőben utazási korlátozásokkal szembenézniük 

Vasárnap délelőtti online sajtótájékoztatója szerint az Európai Bizottság elnökéhez Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő fordult a fenti kéréssel, aki áttörésként értékelte a döntést, hozzáfűzve, most már az Orbán-kormány küldötteinek kell megharcolniuk a egészségbiztonsági bizottságban harcolnia azért, hogy a többi tagállam megértse a sok százezer magyar ember problémáját, még akkor is, ha azt alapvetően épp a magyar kormány idézte elő.

Mert, mint emlékezhetünk, Magyarország annak ellenére vásárolt Szputnyik V-t és Sinopharmot, hogy az Európai Gyógyszerügynökség egyik használatára sem bólintott rá. Ujhelyi István elképesztőnek nevezte, hogy Debrecenben olyan oltóanyaggyár épül, ahol keleti vakcinákat akarnak gyártani, ráadásul – hívta fel a figyelmet –  Magyarország májusban  kiszállt  az EU-s vakcinabeszerzés következő fejezetéből is – írja a lap.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

eheti: *n * t*lj*s sz*b*ds*g p*rtj*n *ll*k. L*gy*n sz*b*d *zt m*nd*n* ...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
győzelem: *z*rt m*rt * b*rk*k f*lf*g* k*p*ss*g* *l*cs*ny. V*z*r*k m*gm*ndt...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
győzelem: B*rz*l*m *z * tr*g*d**! N*m sz*b*dn* *ly*nn*k m*gt*rt*nn**. *t *...
Közutas dolgozó vesztette életét az M1-esen, miután egy bolgár kamion csapódott be a munkaterületre
lights: N*m *rt*m, h*gy *gy sz*m*ly*s v*l*m*ny*n (-*k*n), h*gy l*h*t *nn...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
Franko: Sz*rm*n,b*t* v*gy...
Eladó Kőszeg egyik kultikus étterme