NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Új automaták nyelik a parkolási pénzt

A SZOVA lecserélte a szombathelyi parkolójegy-automatákat. Közel 100 milliót költöttek el, de papírpénzzel még mindig nem lehet fizetni.

A napokban kerültek ki az új parkolójegy-automaták Szombathely utcáiban. Bár modern készülékekről van szó, továbbra is csak érmével tudunk fizetni a parkolási percekért.

Időszerű volt az automaták cseréje, mivel a régi szerkezeteket 16 évvel ezelőtt állították csatasorba. Nem csoda, hogy egyre több műszaki meghibásodás volt az utóbbi időben. A mostaniak a régihez képest sokkal modernebb eszközök, ugyanakkor az autósok a jól megszokott szisztémával találkoznak majd

– mondta a Nyugat.hu-nak Kurucz Zoltán parkolási részlegvezető.

A városban már mindenütt az új automaták várják a parkolókat
fotó: Vágvölgyi Bálint

Bankjeggyel még nem, de ha igény lesz rá, akkor igen

Hozzátette: az üzemeltetőknek is könnyebb dolga lesz, mert ezek az automaták távvezérelhetők: egy központi gépről lehet majd állítani azokat, sőt, egységesen lesz az idő szinkronizálva a gépeken, így nem fordulhat elő többet az, hogy ahány automata, annyi pontos időt mutat. A gépek pedig a későbbiekben bővíthetők akár bankkártyás, akár papírpénzes fizetéssel. Ezek a funkciók azonban egyelőre nem működnek. A SZOVA illetékese úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan mérik fel a lakosság igényeit, és amennyiben azzal találkoznak, hogy a papírpénzes fizetésre igény lenne, bővíteni fogják a gépek funkcióit.

Most összesen 56 automatát cseréltek le, de az áprilisi parkolóövezet-bővítésnél még tízet szerelnek be. Egy gép 1 millió 3-4 százezer forintba kerül, így a SZOVA most közel 100 millió forintot költött el.

Időszerű volt már a csere
fotó: Vágvölgyi Bálint

A tavasz újabb fizetőparkolókat hoz

Április elsejével új utcákat vonnak be a fizetőparkoló övezetbe. Fizetnünk kell a parkolásért az MMIK parkolóban, a vasútállomás környéke, az Éhen Gyula tér, a Szelestey utca, a Vasút utca. A forgalomtechnikai-, és a villamostechnikai tervek már megvannak, a felfestéseket március környékén végzik el, ezekre a területekre ekkor kerülnek ki az automaták is.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak