NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Új automaták nyelik a parkolási pénzt

A SZOVA lecserélte a szombathelyi parkolójegy-automatákat. Közel 100 milliót költöttek el, de papírpénzzel még mindig nem lehet fizetni.

A napokban kerültek ki az új parkolójegy-automaták Szombathely utcáiban. Bár modern készülékekről van szó, továbbra is csak érmével tudunk fizetni a parkolási percekért.

Időszerű volt az automaták cseréje, mivel a régi szerkezeteket 16 évvel ezelőtt állították csatasorba. Nem csoda, hogy egyre több műszaki meghibásodás volt az utóbbi időben. A mostaniak a régihez képest sokkal modernebb eszközök, ugyanakkor az autósok a jól megszokott szisztémával találkoznak majd

– mondta a Nyugat.hu-nak Kurucz Zoltán parkolási részlegvezető.

A városban már mindenütt az új automaták várják a parkolókat
fotó: Vágvölgyi Bálint

Bankjeggyel még nem, de ha igény lesz rá, akkor igen

Hozzátette: az üzemeltetőknek is könnyebb dolga lesz, mert ezek az automaták távvezérelhetők: egy központi gépről lehet majd állítani azokat, sőt, egységesen lesz az idő szinkronizálva a gépeken, így nem fordulhat elő többet az, hogy ahány automata, annyi pontos időt mutat. A gépek pedig a későbbiekben bővíthetők akár bankkártyás, akár papírpénzes fizetéssel. Ezek a funkciók azonban egyelőre nem működnek. A SZOVA illetékese úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan mérik fel a lakosság igényeit, és amennyiben azzal találkoznak, hogy a papírpénzes fizetésre igény lenne, bővíteni fogják a gépek funkcióit.

Most összesen 56 automatát cseréltek le, de az áprilisi parkolóövezet-bővítésnél még tízet szerelnek be. Egy gép 1 millió 3-4 százezer forintba kerül, így a SZOVA most közel 100 millió forintot költött el.

Időszerű volt már a csere
fotó: Vágvölgyi Bálint

A tavasz újabb fizetőparkolókat hoz

Április elsejével új utcákat vonnak be a fizetőparkoló övezetbe. Fizetnünk kell a parkolásért az MMIK parkolóban, a vasútállomás környéke, az Éhen Gyula tér, a Szelestey utca, a Vasút utca. A forgalomtechnikai-, és a villamostechnikai tervek már megvannak, a felfestéseket március környékén végzik el, ezekre a területekre ekkor kerülnek ki az automaták is.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Paulus_Maior: N*k*m, m*nt v*lt sp*rt*l*n*k, m*nd*n t*szt*l*t*m F*rk* K*lm*n sh...
Meghalt Furkó Kálmán, „a magyar szamuráj”
Paulus_Maior: K*rm*ny h*v*tk*z*k *z *D*F*Z*T*KR*... *nn*l P*F*TL*N*BB C*N*ZM*...
Kormány: aki nem oltatja be magát, fizesse a műtét előtti tesztet
Latyak: M*g*rt*m *z *lk*s*r*d*tts*g*d*t, h*sz*n *tt sz*kt*d *tv*nn* * b*...
„Kibírhatatlan, szauna, pokol” – mondják a vevők és az árusok a szombathelyi vásárcsarnokról
shopron: L*t*m *tt m*d*rn *p*l*tt*chn*k*r*l g*p*sz*tr*l h*lv*ny l*l* f*ng...
„Kibírhatatlan, szauna, pokol” – mondják a vevők és az árusok a szombathelyi vásárcsarnokról
Cseh Katka: * sz*v*rv*ny*s h*m*k*z* ,m*ndh*tn* *z *rt*lm*s*g. *nk*bb sz*n*lm...
A Vas Népében toboroz választókat a Momentum képviselőjelöltje