NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Cserjékre vár a rendőrség előtti virágágyás

Lassan egy éve üresek a Petőfi utca és a Magyar utca kereszteződésénél kialakított virágágyások.

Tavaly nyáron irtották ki a Petőfi és a Magyar utca kereszteződésnél kialakított virágágyásokból a cserjéket, és merték ki belőle a földet is. A szigetek azóta üresen állnak, csak a természet vetette magokból kelt ki a gyom és a gaz. Megkérdeztük Kiss Dávidot a Szompark vezetőjét, hogy meddig maradnak üresen a virágágyások.

Most csak a gaz veri fel a Petőfi utca elején található, kopár virágágyást
fotó: Bonyhádi Zoltán

A régi növényzetre sok panaszt kaptunk, hogy nagyon magasak voltak már a cserjék, ez pedig akadályozta a kilátást, balesetveszélyes volt. Ezért irtottuk ki. A szigetek újbóli beültetése azóta tervben van. Ehhez elsőként a földet kell visszahordani az ágyásokba, majd ezután cserjével fogjuk beültetni a területet. Sajnos az elmúlt hetekben nem igazán kedvezett az időjárás ezeknek a munkáknak, így várnunk kell vele. Szóba került, hogy kavicságy legyen csak a régi cserjék helyén és az is, hogy csak füvet ültetnénk bele. Mi azonban arra a döntésre jutottunk, hogy olyan cserjét ültetünk be, ami nem nő magasra, így bízunk benne, hogy forgalomtechnikai szempontból is tökéletes lesz.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés