NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Szombaton mindenkinek becsengetnek

A Down Egyesület a hétvégén tartja szombathelyi programzáró gáláját.

Június 4-én, szombaton tartja évzáró gáláját a Down Egyesület a szombathelyi MMIK-ban, ahol a felhőtlen vidámság mellett izgalmas produkciókkal várnak minket a projektben résztvevő gyerekek és pedagógusok.

fotó: YouTube

Az idei évben lehetőség nyílt arra, hogy az országban már ismert és működő "Mindenkinek becsengettek!" Szombathelyen is elinduljon. Az Aranyhíd EGYMI mellett a város hat általános iskolája és egy óvodája is részt vett a projektben, melyhez 2013-ban már az Alma Együttes is csatlakozott. A zenekar a "Mutasd meg!" című dallal egyben a program indulóját alkotta meg, melyhez videoklip is készült – természetesen a részt vevő gyerkőcök közreműködésével.

A "Mindenkinek becsengettek!" egy tíz hetes program, mely során tíz értelmi lemaradással élő kisgyermeket kísérnek szakemberek többségi óvodákba, illetve iskolákba. A legfőbb cél, hogy e két társadalmi szegmens találkozzon és az együtt eltöltött idő alatt játszva ismerjék meg egymást. A tíz hetes közös munka gyümölcse pedig egy-egy produkció, melyet a gyerekek a gálán mutathatnak be társaiknak.

A módszernek köszönhetően szinte észrevétlenül kerül közel egymáshoz fogyatékkal élő és tipikusan fejlődő gyermek, s általuk a résztvevő pedagógusok és szülők is megoszthatják tapasztalataikat, függetlenül attól, hogy milyen képességű gyermekeket nevelnek. A szervezők azért is tartják fontosnak a korai integrációt, mert óvodás- és kisiskolás korban alakíthatjuk ki az előítéletektől mentes, esélyegyenlőségen alapuló magatartást és gondolkodást, ami úgy tűnik, még manapság sem magától értetődő.

Az egyesület gáláját június 4-én, 14:00-tól tartja a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban, ahol a jó hangulatról a részt vevő gyermekek és pedagógusaik gondoskodnak majd.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt
miki1950 : Sz*r*nt*m *s. ...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
kovacs_ugynok: *st*b*...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
mape55: *kk*r * B*l*t*n *l*v*l*g*n*k *s * B*l*t*nn*k *nny*. :(...
Miniszteri biztos fogja óvni a Balaton élővilágát
syracusa: J*l*s*tt? D**d*l*n v*n *tth*n? M**l*tt k*h*nysz m*g v*l*m*t. ...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat