NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Szombaton lesz a X. Tóth Géza súlyemelő verseny Szombathelyen

Sosem jelentkeztek még annyian, mint idén.

A koronavírus-járvány miatt zárt körben rendezik meg szombaton Szombathelyen a Savaria Kupa-X. Tóth Géza-emlékversenyt, amelyre minden korábbinál több, összesen 78 súlyemelő nevezett – közölték kedden sajtótájékoztatójukon a szervezők.

A délelőtt tíz órakor kezdődő megméretésnek a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma ad otthont, az olimpiai ezüstérmes súlyemelő nevét viselő emlékversenyen ott lesz az áprilisi moszkvai Európa-bajnokságra készülő felnőtt magyar válogatott tagjainak többsége is, számukra ez az erőpróba az utolsó felkészülési lehetőségek egyike – mondta Márkus Erzsébet, a Haladás súlyemelő szakosztályának vezetője, a 2000-es sydneyi olimpia ezüstérmese.

Hozzáfűzte: a verseny a nagy létszám miatt öt körben zajlik. Szerda éjfélig lehet módosítani a nevezésen, ezt követően mindenkinek abban a súlycsoportban kell indulnia, ahová leadta a jelentkezését, s aki a mérlegelésig nem tud a kellő súlyra lefogyasztani, az új szabályok szerint kizárja magát a versenyzésből.

Márkus Erzsébet elmondta azt is, hogy tizenhat hazai egyesületből érkeztek nevezések, 36 nő és 42 férfi indul, közülük 41-en az utánpótlás-korosztályhoz tartoznak. A házigazda Haladás VSE idén is nagy létszámban, 14 fővel képviselteti magát.

Hencz Kornél, a Vas megyei szövetség elnöke szerint nagy hangsúlyt fektetnek a régi elődök tiszteletére, ezért alakítottak ki a Haladás Sportkomplexum új súlyemelő termében nemrég egy dicsőségfalat, amelyen kiemelt helyet kapott a Haladás egykori olimpiai ezüstérmes versenyzője, Tóth Géza.

Kalmár Attila, a rendező Pannonsport Kft. ügyvezetője kiemelte: a verseny a hazai súlyemelés élvonalának jelentős megméretése, melynek szervezői továbbra sem adták fel tervüket, hogy az amúgy pénzdíjas – ettől a maga nemében Magyarországon unikálisnak számító – viadalt nemzetközivé tegyék.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

polgartars: P*nt * n*p*kb*n *lv*st*m, h*gy *z *j*bb *r*m*l*s s*k*k*t k*nysz*...
A cigaretta sodrás nem kényszer, hanem egy régi-új divat
polgartars: *z *m*ly*n k*mm*n*st* *szm*k*t *d*z sz*m*mr*. *v*gy *gy gy*r *g*...
Eltemették Fülöp herceget
fucking: *rh*tt*k l*v*l*t, t*lt*k*zh*tt*k p*t*c**v*l *z*k l*sz@rj*k! Cs*t...
Nyílt levél a döntéshozóknak az iskolanyitás előtt
Nagyadri: *z **r*st*t h*n*p*k *t* *zt *rj*, n*m * n*p* h*l*l*z*s* *d*t*k *...
Itt vannak az első negyedév szombathelyi halálozási adatai, és ember legyen, aki érti őket
reality111: M*nk*m m**tt f*ly*m*t*s*n *ly*n f*l*l*t*k*t t*p*r*l*k, *m*ly*k*t...
Ideje volt megtudni: semmit sem ér a felületi fertőtlenítés a koronavírussal szemben