NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Szombaton érjük el a mélypontot a lehűlésben

Szerdán fokozatosan mindenütt vékonyodik, csökken a felhőtakaró, a délutáni órákban már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható.

Reggel, délelőtt főként a Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként még lehet futó zápor, havas eső zápor, hózápor, majd megszűnik a csapadék - írja előrejelzésében a kiderül.hu . Az északi szelet szinte országszerte viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő este -2, +1 fok valószínű.

Az északi szelet szinte országszerte viharos széllökések kísérik, emiatt a legtöbb megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia .

Az északnyugati, északi szél már reggel is sokfelé viharos lesz, de a reggeli, délelőtti óráktól tovább erősödik a szél. A legerősebb széllökések elérik a 70-95 km/h-t, de a déli, délutáni órákban a Dunántúl nyugati felén (kiemelten az Alpokalja, Zalai-dombság, Bakony térségében) 100 km/h-t meghaladó szél is előfordulhat – figyelmeztet az OMSZ. A Dunántúl más részein, illetve esetleg a Tiszántúlon, Tisza vonalában, északkeleten is előfordulhat egy-egy 95-100 km/h körüli lökés. A középső-északi országrészben (Pest, Nógrád, Heves térségében) kevesebb helyen és csak átmenetileg erősödhet 70-80 km/h köré a szél. A szél csütörtökre virradó éjszaka veszít erejéből.

Szombaton aztán eléri mélypontját a lehűlés, ezt követően jelentős enyhülés veszi kezdetét. Ugyanakkor borongós égbolttal és többször esővel érkezik a megszokottnál melegebb idő. Mindenesetre vasárnap és hétfőn a nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szalay Miklós: *gy *lt*l*n*s *ssz*f*gl*l* * t*rs*d*lm* *gy*nl*tl*ns*g*krõl: ...
Kíváncsi rá, melyek az EU leggazdagabb és legszegényebb országai?
miki1950 : *ln*zv* *nn*k * m*gy** k*rh*zn*k * h*ml*kz*t*t *s f*b*j*r*t*t, n...
Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?
Rőzsike : *z *ll*nz*k k*sz*n* j*l *l v*n *z *l*v*l*szt*s* *gy*zk*d*s*v*l. ...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : V*z*. N*kt*k m*nd*nr*l Gy*rcs*ny j*t *sz*t*kb*. *z m*r k*sz r*h*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : N*m *sm*rj*k b*l*lr*l * r*ndsz*rt. *z *g*sz k*v*lr*l p*d*g *gy t...
Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?