NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

A szombathelyi Öveges professzor eloszlatná a legrosszabb tévhitet az elektronikus zenéről

Miski Ádám szokatlan zenei misszióra vállalkozott.

Felkerült a Facebookra egy videó, amin az ismert szombathelyi zenész, Miski Ádám őrült professzorként ugrabugrál kütyüi között, persze egyértelmű szándékkal. Beszéltünk Ádámmal, aki egy csütörtöki előadására hívja fel a figyelmet tőle szokatlan módon. Maga az előadás egy elektronikus zenei workshop lesz, ahol azt is bebizonyítja, hogy az elektronikus zene nem egyenlő a tukcitukcival. Sztereotípiát oszlatna és ismeretet adna át.

Azt gondolom, hogy az elektronikus zene egy nagyon komoly irányzat amelynek nagyon kiemelkedő művészei vannak, erről is szeretnék beszélni a közönségnek

- mondja Ádám, majd hozzátette, hogy arról is, hogy az elektronikus hangszerek hogyan fejlődtek az elmúlt 100 évben.

Miski Ádám
fotó: BZ

Nemcsak zenészeknek, hanem zeneszerető, zenehallgató embereknek is szól, de azoknak is, akik egyáltalán nem szeretik az elektronikus zenét . Az előadás 0-99 korig mindenkinek szól.

Nem szokványos előadás lesz, mondja Miski Ádám:

Játszok majd olyan zenéket, amiket én írtam, de természetesen mutatok mást is. Persze fogok mondani évszámokat, mesélek majd történeteket, mind ahogy mondani fogok érdekes definíciókat, fizikai-matematikai magyarázatokat arra, hogyan működnek ezek a hangszerek. Nem kell megijedni, mert próbálom úgy megközelíteni az egészet, mint ahogy Öveges professzor tette anno, viccesen, játékosan elmondani, de nem teljesen konyhanyelven.

Azt mondja, azt szeretné, hogy aki meghallgatja az előadást, az onnantól más füllel tekintsen az elektronikus zenére.

Bár a Voler Muche tavaly feloszlott, most is élete részét képzei a zene, valódi Övegesként a zeneszerzés mellett az elektronikus zeneszerzéshez szükséges áramkörökkel kísérletez és fejleszt.

Körbevesz pár barátom, akikkel muzsikálunk, de hogy ebből lesz-e zenekar, vagy én egyedül fogok az eletkromos kütyüim mögött állni ez még a jövőben eldöntendő kérdés. De zenélek továbbra is.

Miski Ádám különleges misszóra vállalkozott
fotó: BZ

Tervei közt van, hogy folytassa zenei misszióját, mivel egy alkalom nagyon kevés ekkora témához. A későbbiekben a zeneszerzésről, az elektronikus zene készítéséről adna elő. Meglátjuk, hogyan veszi a közönség. Ha megdobálnak paradicsommal, meg tojással, akkor majd nem csinálom. Ha a jövőbe kimegyek a közönség elé, kibontunk egy teljes dalt, a közönség előtt, akár az ő közreműködésükkel szeretnék összerakni egy komplett zenét egy 2.0-s workshop keretén belül.

fotó: BZ

A HangOK workshop december 21-én, csütörtökön este 7-től lesz látható/hallható a Pistons padlásán, ahol egy koncertszínpad fogja fogadni a közönséget, megpakolva elektronikus hangszerekkel: lesz Hammond-orgona Leslie-vel, szintetizátorok, samplerek, elektornikus hangszerek, dobgép, meg sok elektromos kütyü. Meglepetés is lesz, de az, hogy mi, csak azok fogják megtudni, akik eljönnek.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

westend: N*m *z *lt*st*l, h*n*m * b*t*gs*gt*l h*ln*k *z *mb*r*k. J*n**r 2...
Dél-Koreában vizsgálat indult két AstraZeneca-oltás utáni haláleset miatt
fucking: "* M*nfr*d W*b*rn*k, *z *PP p*rl*m*nt* fr*kc**v*z*t*j*n*k c*...
Dobrev Klára Szombathelyen: az EU-s források jelentős része akár közvetlenül is az önkormányzatokhoz kerülhet
Rőzsike : N* m*jd *zt n*zz*t*k m*g, h*gy cs*n*ln*k *bb*l * ny*lv*nv*l* b*k...
Dobrev Klára Szombathelyen: az EU-s források jelentős része akár közvetlenül is az önkormányzatokhoz kerülhet
anatra: *z * b*j, h*gy *z *n**v*l *s l*h*t h*s*nl* * h*lyz*t. *rc*sk*d*n...
A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából
fucking: https://www.y**t*b*.c*m/w*tch?v=*yP_lH*gQ7Q *rd*m*s m*gn*zn*....
Dobrev Klára Szombathelyen: az EU-s források jelentős része akár közvetlenül is az önkormányzatokhoz kerülhet