NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szombathelyi oktatásügy: felbolydult a Facebook is

Egy csoport a Szent-Györgyi bezárása ellen tiltakozik, egy másik pedig Varga Tamás megtartását igyekszik elérni a Gothard Jenő Általános Iskola igazgatói székében.

Öröm látni, hogy a főváros "Facebook-barátsága" után Szombathely lakossága is rátalált a civil kurázsi 21. századi szócsövére, a népszerű oldal közösségszervező erejére, még ha egyelőre csak a felszín kapargatása is folyik.

Két ilyen csoportot fedeztünk fel a napokban: az egyik Tiltakozzunk a Szent-Györgyi bezárása ellen!!! címmel jött létre, és e sorok írásának pillanatában 746 taggal rendelkezik. A hangok pedig egyre csak erősödnek: egy diákaktivista a transzparensek szélállóságára hívja fel a figyelmet, míg az egyik Szent-Györgyis tanár, Bánhidi Zoltán a következő sorokkal igyekszik minél többeket az ügy mellé állítani:

Sok vihart megélt iskolánk, sokszor büntettek minket méltatlanul. Szétverték jól működő szakközépiskolai egészségügyi képzésünket, most gimnáziumi osztályainkat és érettségire épülő egészségügyi képzésünket akarják megszűntetni! Nincs indok! Mellébeszélés folyik!

A másik csoport a Varga Tamás a legalkalmasabb igazgató a Gothard Jenő Általános Iskolának címmel alakult meg, 1802 taggal rendelkezik ebben a pillanatban. Az oldal válasz arra, hogy a hírek szerint le akarják váltani Vargát az igazgatói posztról.

Tamás, amióta az iskola igazgatója lett (2006), rengeteg mindent tett az iskola fejlesztéséért, a tanítás színvonalának emeléséért és az iskola belső illetve külső környezetének javításáért. Nem szeretnénk, hogy az Ő általa képviselt értékek, a versenyek, az ásványgyűjtő túrák és sok más egyéb program elvesszen. Szeretnénk, ha ez a pozitív pályafutás folytatódna a 2011 utáni években is, a diákok érdekében

- szól a leírás.

Úgy tűnik tehát, a Facebookos hangok városunkban is erősödnek, bár ezek még csak a kezdeti szárnypróbálgatások. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Kapcsolódó

2011.05.19. 21:14

Latinka, Gépipari, Elpuskázzák? – Tüntetés a Fő téren

/ közélet gal. 211 hsz. 5 kapcs. /
14500 aláírás, 1000 tüntető a szombathelyi gépiparisok és savariások demonstrációjának mérlege. Viszont a tüntetésen sem a polgármester sem jobboldal nem jelent meg.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: M*jd h* * v*r*s * k**s* *d*k*t , f*j*nk*nt + 5*ft s*rcc*l p*t*l...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
Igaz: *z *nd**n r*z*rv*t*m*k*t m*r f*lsz*b*d*t*tt*k ? V*gy *k m*g m*nd...
76 éve szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort - Szombathelyi visszaemlékezések
Igaz: V*nd*gl*t*s*s*k t*nt*tt*k M*ll*rc* sz*g*t*n - * k*rl*t*z*s*k *ll...
Amikor a veszélyhelyzet előhozza a rendőrből a jogsértőt
nemazert: H* b*v*nt*k f*d*z*tk*nt * k*s*bb *l*d*tt *ng*tl*t *s * m*gv*s*r*...
Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében
Igaz: +1 +1 +1 ..........
Podcast – Miért fogadja el a társadalom jó része a mindent átszövő korrupciót?