NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szombathelyi oktatásügy: felbolydult a Facebook is

Egy csoport a Szent-Györgyi bezárása ellen tiltakozik, egy másik pedig Varga Tamás megtartását igyekszik elérni a Gothard Jenő Általános Iskola igazgatói székében.

Öröm látni, hogy a főváros "Facebook-barátsága" után Szombathely lakossága is rátalált a civil kurázsi 21. századi szócsövére, a népszerű oldal közösségszervező erejére, még ha egyelőre csak a felszín kapargatása is folyik.

Két ilyen csoportot fedeztünk fel a napokban: az egyik Tiltakozzunk a Szent-Györgyi bezárása ellen!!! címmel jött létre, és e sorok írásának pillanatában 746 taggal rendelkezik. A hangok pedig egyre csak erősödnek: egy diákaktivista a transzparensek szélállóságára hívja fel a figyelmet, míg az egyik Szent-Györgyis tanár, Bánhidi Zoltán a következő sorokkal igyekszik minél többeket az ügy mellé állítani:

Sok vihart megélt iskolánk, sokszor büntettek minket méltatlanul. Szétverték jól működő szakközépiskolai egészségügyi képzésünket, most gimnáziumi osztályainkat és érettségire épülő egészségügyi képzésünket akarják megszűntetni! Nincs indok! Mellébeszélés folyik!

A másik csoport a Varga Tamás a legalkalmasabb igazgató a Gothard Jenő Általános Iskolának címmel alakult meg, 1802 taggal rendelkezik ebben a pillanatban. Az oldal válasz arra, hogy a hírek szerint le akarják váltani Vargát az igazgatói posztról.

Tamás, amióta az iskola igazgatója lett (2006), rengeteg mindent tett az iskola fejlesztéséért, a tanítás színvonalának emeléséért és az iskola belső illetve külső környezetének javításáért. Nem szeretnénk, hogy az Ő általa képviselt értékek, a versenyek, az ásványgyűjtő túrák és sok más egyéb program elvesszen. Szeretnénk, ha ez a pozitív pályafutás folytatódna a 2011 utáni években is, a diákok érdekében

- szól a leírás.

Úgy tűnik tehát, a Facebookos hangok városunkban is erősödnek, bár ezek még csak a kezdeti szárnypróbálgatások. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Kapcsolódó

2011.05.19. 21:14

Latinka, Gépipari, Elpuskázzák? – Tüntetés a Fő téren

/ közélet gal. 211 hsz. 5 kapcs. /
14500 aláírás, 1000 tüntető a szombathelyi gépiparisok és savariások demonstrációjának mérlege. Viszont a tüntetésen sem a polgármester sem jobboldal nem jelent meg.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *zt * s*k *g*zs*g*t *m*t l**rt*t*k, *n n*m t*d*m *b*r*ln*. D* m...
“Nem megoldás cinkosként asszisztálni a fideszes mutyikhoz” - volt fideszes polgármesterek írtak levelet a döntéshozókhoz
j...: Gr*t*l*l*k m*nd*nk*n*k *k* * k*v*t*l*z*sb*n r*szt v*tt . ...
Csütörtökön átadják az új M8-as gyorsforgalmi út Körmend és Vasszentmihály közti szakaszát
Fater: F*p f*ly*d*k, b*rn* s*r* t*k*ny. C*tr**n, p**g**t, f**t, pl. 250...
Leállhatnak a modern diesel-autók, teherautók, buszok
miki1950 : L*th*t**n g*z*d n*ncs * j*l*nt*s*g*r*l, *z*rt *zt*n m*gh*gyl*k ...
„Az ember nem demokratának születik, hanem megtanul azzá válni”
miki1950 : L*tsz*k, h*gy *zt *s l*f*z*tt* *z *rb*n. *ly*n bl*ds*g*t cs*k *...
Rusvai: fel kell készülnie rá mindenkinek, hogy el fogja kapni a vírust