NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Új orvosi rendelők lesznek a szombathelyi kórház mellett

Eladják a Kossuth utcai éttermet és panziót, újratervezik a Sportligetet. Közgyűlési előzetesünk.

Annak ellenére, hogy áprilisban volt utoljára közgyűlés, csupán 27 napirendi pont szerepel az ülés nyilvános részén. És ezek többsége is távéati terv elfogadása, pályázat beadásáról szóló döntés, az időnként szükséges módosítás. Azért számítunk vitára bőven.

Háziorvosok és fogorvosok költöznek az új központba

A tizedik napirendi pont lesz a Tófürdő és a kemping területének rendezési tervben való módosítása, de biztos, hogy ebből nagy vita lesz. Mégpedig a kemping miatt, a múlt héten írtunk erről

2016.06.03. 11:51

Akár lakópark is lehet a szombathelyi kemping területén

/ közélet 7 hsz. /
A jövő heti közgyűlésen akarják feloldani az építési tilalmat. Áprilisban visszaléptek, most megpróbálják újra.
. A lényeg, hogy a terület átminősítésével lehetőség nyílik arra, hogy oda sokkal több és sokkal magasabb épületek húzzanak fel, ráadásul azok jellegét sem határozzák meg. Így az új tulajdonosnak lehetősége nyílik akár lakópark építésére is. Kíváncsian várjuk az ügy kifejletét.

Az új egészségügyi központ látványtervei
fotó: Forrás: szombathely.hu

A kórházzal szemközti, volt városi strand területének hasznosításáról a legutóbbi közgyűlésen

2016.04.20. 08:31

Közel 30 milliárd forintról döntöttek a szombathelyi képviselők

/ közélet 3 hsz. 1 kapcs. /
De lassan vége lesz a habzsi-dőzsinek, ezzel 2020-ig elköltik az uniós pénzeket és állami támogatásokat. Olvassa újra közgyűlési tudósításunkat.
is szó esett. Közben lekészültek a tervek, ha ezeket elfogadják a képviselők, akkor már csak pályázni kell, és 700 millióból megépülhet az új egészségügyi központ. Ha minden jól megy, 2018 nyarára el is készül az új központ.

Amiben lesz kilenc háziorvosi, hat felnőtt fogorvosi és négy gyermek fogorvosi rendelő. A háziorvosok a Kiskar utcából és a volt SZTK-épületből költöznek ide, a fogorvosok a volt SZTK-ból és a Wesselényi utcai sürgősségi rendelőből. Ha sikeres lesz a pályázat.

Megint van egy terv a Sportligetre

A Sportliget felújítására is készült egy tanulmányterv, de ez még képlékeny állapotban van. Ha elfogadják, akkor labdarúgó kispályákat, teniszpályákat, mászófalat, játékteret, szabadtéri tornapályát, görkorcsolyapályát, esőbeállót, piknik-övezetet, parkolókat stb. alakítanak ki itt. Mindez durván 1,1 milliárdba kerülne, persze, ha ezt a tervet fogadják el. Pályázni lehet, mégpedig június 30-ig, de valamennyi önerős is kell majd hozzá, az ilyen beruházásokat nem fizeti teljes egészébe az EU.

A Sportligetre több terv is készült már
fotó: Mészáros Zsolt (www.legifelderites.hu)

Várhatóan eladják a Kossuth utca 2. alatti, vagyis a városházában szemben lévő éttermet és panziót. Az épületet még 2006-ban adták bérbe, a bérlő (Vígh Gábor volt fideszes városi képviselő cége) felújította, kialakította benne az éttermet és panziót. Mindez 18 és fél millióba került, ezt a bérlő tíz év alatt levonhatta a bérleti díjból.

Eladják, amit csak lehet

A bérleti szerződés ez év végén lejár, és most a közgyűlés előtt van egy anyag, miszerint érdemes az épületet eladni. Az értékbecslés 148 millióra becsülte, ha a képviselők rábólintanak, akkor egyfordulós, zárt pályázatot írnak ki, ahol ennél az összegnél csak magasabb vételárat lehet ajánlani.

El akarják adni
fotó: Nyugat.hu

A beérkezett pályázatokról egy öttagú bizottság dönt majd, ebben a vagyongazdálkodási iroda három munkatársa, valamint két városi képviselő lesz jelen. Ha a tervet elfogadják, a két képviselőt is kijelölik az ülésen.

A közgyűlés több, kisebb pályázatról is dönt még, módosítja az idei költségvetést, ismét foglalkozik a város közbiztonságával és többtechnikai döntést is hoz.

Az ülés csütörtök reggel kilenc órakor kezdődik, mi a szokásos percről-perce tudósítással és élőképpel is közvetítjük az ott történteket.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: N*m *zt m*ndt*m, h*gy *z j*. Cs*k * t*nyt k*z*lt*m. *gy *pt*v*t,...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
miki1950 : *z v*l*b*n * l*tsz*t. * f*l*l*mb*n t*rt*s n*gy*n s*k*kn*k b*f*gj...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
subi2: *gy *g*z* "*lr*tt*nt*" *t*l*t....
Földre dobta a maszkját, aztán verekedésre hívta az őt igazoltató rendőröket és katonákat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny*n*k *z n*m f*j. *z *ll*m* *d*k *tt*l m*g b*...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
kaulike: d* sz*r*nt*m *s v*dk*t v*zsg*lt*k, m*g *z *s *k* *rt* * b*r*ms*g...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet