NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Szombathelyen rendezik meg hétvégén a magyar táncsport bajnokságokat

A hétvégén Szombathelyen rendezi meg a Magyar Táncsport Szakszövetség a sportág magyar bajnokságait. A kétnapos verseny során latin és standard táncokban több korosztályban összesen húsz kategóriában hirdetnek majd győzteseket - közölte Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke.

Hozzátette, ezen a hétvégén a vasi megyeszékhelyen kerül majd sor a formációs táncok magyar bajnokságára is. Az idei magyar bajnokságokat eredetileg márciusban Budapesten szerették volna megrendezni de a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt erre nem volt mód, ezért került át a bajnokság a Savaria Nemzetközi Táncversenyek ismert helyszínére Szombathelyre.

Zsámboki Marcell tájékoztatása szerint a kétnapos verseny során - melyet a szombathelyi Claudius Táncsport Egyesülettel és a LORIGO Táncsport Egyesülettel közösen szerveztek - több fordulóban harminckilenc egyesület hatszáz versenyzője lép majd a táncparkettre.

Hozzátette: a versenysorozathoz kapcsolódóan a hétvégén adják majd át a szakszövetség által odaítélt elismeréseket, nívódíjakat és életműdíjakat.

Hangsúlyozta: a versenyeket a koronavírus-járvány miatt fokozott óvintézkedések között bonyolítják le, egyszerre egy időben - versenyzőkkel, szervezőkkel és közönséggel együtt - legfeljebb hatszáz ember tartózkodhat majd a rendezvénynek otthont adó AGORA Művelődési és Sportház épületében.

Hozzáfűzte: az épületbe való érkezés előtt kötelezően megmérik mindenki testhőmérsékletét és fokozottan ügyelnek a higiéniai előírások betartására is, illetve az egyes fordulók közötti nagyobb szünetekben a szükséges fertőtlenítéseket is elvégzik.

Horváth Soma, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere a rendezvény sajtótájékoztatóján csütörtökön elmondta: Szombathelyen a Savaria Nemzetközi Táncversenyeknek nagy hagyománya van a társas táncoknak, ezért is támogatta a város kétmillió forinttal az idei magyar bajnokság megrendezését.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés