NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Szombathelyen az evangélikus templomot, Celldömölkön a piacépületet bontotta meg a viharos szél

A városok külső részein is dőltek a fák, gyakran a vezetékekre. És a szerda délelőtt is bőven adott munkát a tűzoltóknak.

Az erős szél miatt kidőlt fák, megsérült tetőszerkezetek adtak munkát kedden a Vas megyei tűzoltóknak. Tizenhat segélyhívás érkezett a megyei műveletirányításra - közölte ma a Katasztrófavédelem.

Szombathelyen az evangélikus templom tornyának palafedését, Celldömölkön a piacépület, két lakóépület, valamint egy általános iskola tetőfedését, Sárváron egy hotelépület lemezborítású tetőszerkezetét kezdte meg a viharos erejű szél.

Adorjánházán, Horvátzsidányban, Kőszegen, Jánosházán, Celldömölkön és Szombathely külterületén telekommunikációs kábelre, közútra és járdákra dőltek fák, amelyeket a vas megyei önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltóknak kellett motorfűrész segítségével eltávolítaniuk. A vihar sehol nem okozott személyi sérülést.

Mindezek után a szerda délelőtt is sok munkát hozott a tűzoltóknak: országszerte több megyében is kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongált tetőszerkezetek adnak munkát szerda délelőtt a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeinek. A tűzoltókat elsősorban Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Nógrád, Pest, Somogy és Veszprém megyében riasztják a viharkárok felszámolásához. Az egységek mintegy negyven helyszínen dolgoznak - jelezte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * 1 s*ggf*j, r*v*d*n *s t*m*r*n! * gy*l*z*t *z, h*gy *gy j*tsz...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
palig: S*jn*l*m m*rt 3000- *zr*s st*d**n k*cs* l*sz. M*rt * S*v*r** *r*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
Nati: *ly*n k*n*k*l*b*, n*m n*rm*l*s *z *z *mb*r, *k* * m*s*k*t *nt*nz...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
shopron: * d*j* m*gsz*nt*tn* *zt * k*rh*z*t. H*z**rv*s* r*nd*l* l*sz b*l*...
Bérzsarolás a zalaegerszegi kórházban?
Nati: L*p*tt*nn*? T* ny*mj*t*k * fr*nk*t, m*nth* t* l*nn*t*k * v*l*g *...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt