NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Szombathely város csodája: az utca, aminek a közepén húzódik az árok

Az utca fele beton, fele föld, de az is tele tankcsapdáknak beillő gödrökkel, középen meg a vízelvezető. Olvasói levelet kaptunk.

Remekül illusztrált olvasói levél esett be a mai délutánon szerkesztőségünk virtuális postaládájába. A szombathelyi Hajdú utca nem kifejezetten irigylésre méltó helyzetét kívánja bemutatni az utca lakói nevében küldött e-mail, mely remekül illik a tavaly nagy népszerűségnek örvendett Kátyúvadász sorozatunkba.

Mivel az elmúlt hónapokban hasonló tárgyú levelet nem kaptunk, így abba az illúzióba ringattuk magunkat, hogy Szombathely útjain és utcáin minden a legnagyobb rendben van, a kátyúk megszűntek, a haladás élménye autóval és kerékpárral valamennyi tükörsima aszfaltfelületen a tökéletesség határát feszegeti.

Most azonban durván visszarántott minket olvasónk a valóság kátyús talajára. A leírás érzékletes, a képek kiválóan ábrázolják a helyzetet, mélyedjünk hát bele a részletekbe!

A Hajdú utca
fotó: Olvasói fotó

A Muraszombat-Hajdú utca találkozásától kezdődik a kritikus utcarészlet. Az út egyirányúvá szűkül, mivel a tábla, a tűzcsap és a 10 cm-rel magasabban fekvő aknafedél belelóg az úttestbe.

Innentől van gond
fotó: Olvasói fotó

Igaz, hogy kihelyeztek egy 30-as sebességkorlátozást jelző táblát, de még 30 km/h-val sem lehet végighaladni ezen az úton. Az út összeszűkül, az egyik oldal le van betonozva, ahol napközben autók parkolnak, így az itt lakók rá vannak szorulva, hogy a földúton, kátyúk között próbáljanak meg eljutni a házakig.

Ennél csak lassabban lehet menni
fotó: Olvasói fotó

A betonozott részt és a földutat gödrök választják el, amiket jelenleg elfed a víz. A beton és földút szintkülönbsége 10 cm éles betonszegéllyel, ami az autók futóművét, gumiját, felnijét naponta teszi tönkre. A betonozott részen parkoló autók általában teherautók, amiken folyamatos rakodás folyik, így a földútnak is csak a fele marad járható.

Kátyúk középen
fotó: Olvasói fotó

Továbbhaladva a volt Épszöv telephelyének széthulló kerítése követi az utat, amiből egy darab kidőlt és 10-20 cm-es szegek állnak ki belőle.

Útakadály
fotó: Olvasói fotó

Mivel zsákutcáról van szó, az utca végén lévő vaskapu egyik része teljes egészében le van szakadva, ami bármikor rádőlhet egy gyermekre, amiért senki sem fog felelősséget vállalni. A tulajdonos vagyonkezelőjének többször jeleztük ezt a problémát, azonban nem vettek róla tudomást.

Kidőlő kapu
fotó: Olvasói fotó

Szombathely város csodája, hogy az úttest közepén van egy vízelfolyó árok, ami általában az út szélén szokott lenni az európai országokban.

Vízelvezető, ami nem vezeti a vizet
fotó: Olvasói fotó

Véleményem szerint ezek a körülmények nem egy megyeszékhely belvárosában található utcához méltóak. Az előző önkormányzati választások előtt a környező utcák mind újra lettek aszfaltozva, kivétel ez az egyetlen egy utca, a Hajdú utca.

Akkor van gond, ha a betonrészen parkolnak
fotó: Olvasói fotó

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

oszto: *z *ng*z*k....
Koronavírus: október 1-jétől szigorítanak Bécsben
demoktatorovm: *n *g*z*n *ssst*b* T*szt*lt *r*m!...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
miki1950 : L*tsz*k, h*gy N*m*ny *ndr*s v*ssz*f*l* t*lj* * v*r*st, n*m p*d*g...
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
tintiritti: *n *nn*k n*m cs*n*lt*m v*ln* pr*m*t *gy c*kk f*rm*j*b*n, h*th* *...
Szlovéniában a home office-hoz is kell védettségi igazolás
Ddd911: P*ty*s d*h*s l*tt? :D k*s bz* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel