NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Programajánló hétvégére: koncertek, japán nap, kutyás túrázás a Kőszegi-hegységben

Van élet a politikán túl.

A hétvégén marad a kellemes 20°C körüli hőmérséklet. Ezért akár kirándulhatunk kedvenc kutyusunkkal a Kőszegi-hegységben. Aki azonban koncertekre menne, az is megtalálja a számítását, ugyanis a mai nap rock fog szólni a Berzsenyi téren és a sárvári Nádasdy-várban is. Szombaton pedig jótékonysági hangverseny lesz a Bartók Teremben. Végül pedig meg kell még említeni az elmaradhatatlan önkormányzati szavazásokat, amiket akár egybeköthetünk egy kellemes sétával, vagy ha még találunk fagyizót, akkor megvehetjük az idei fagyi idény utolsó gombócait.

Rock a téren!

Rockerek figyelem! Hagyományteremtő szándékkal Rock a téren! névvel koncertsorozat indul a Berzsenyi téren. Az első rendezvényen három zenekar, a Gargantua, a Mokka Tribute és a Zaporozsec gondoskodik a megfelelő hangulatról. A hétvége indítónak is tökéletes rendezvény teljesen ingyenes. október 11.

fotó: Olvasónk / Katalin Lujber

Ferenczi György és a Rackajam

A sárvári Nádasdy-vár októberben útjára indította el a ZenOktóber koncertsorozatot, aminek keretében pénteken Ferenczi György és a Rackajam gondoskodik a talpalávalóról. Az együttes a zene határainak feszegetésével igyekszik gondoskodni a megfelelő hangulatról. A koncert különlegessége, hogy Ferenczi Gyurinak szombaton lesz a születésnapja. Ezért aki szeretné egy gyertyával kívánhat neki boldog születésnapot, és így a belépőjegyet is kiválthatja. október 11.

fotó: Savaria Történelmi Karnevál /Mészáros Zsolt

Japán nap

Idén már tizenegyedik alkalommal rendezik meg az AGORA Művelődési és Sportházban a Japán napot. Az érdeklődők szusit kóstolhatnak, különböző sportbemutatókon vehetnek részt, lesz japán vásár, koncertet ad az Ataru Taiko, valamint előadásokat hallhatnak a bonsai nevelésről, a zenről és a japán írás rejtelmeiről. október 12.

fotó: Kovács Dávid

Hospice hangja

Jótékonysági hangversenyt rendez a Bartók Teremben a Szombathelyi Hospice Alapítvány. A hangversenyt a Hospice Világnapja apropója miatt tartják. Maga a hospice mozgalom, a végstádiumban élő, gyógyíthatatlan betegek ellátását jelentik. A rendezvény során a Csello Molto együttes szemezget, Bach és Webber szerzeményeiből. A koncerten közreműködik Kelemen Zoltán, színművész, és Kajzinger Ildikó háziasszonyként és énekesként. október 12.

fotó: Szombathelyi Hospice Alapítvány

Közös kirándulás a kutyákkal a Stájer házakhoz

A jelenlegi állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy a hétvégére is marad a jó idő. A Közösen a Kutyákkal Egyesület ezért túrát szervez a Stájerházakhoz, ez azonban nem szokványos túra lesz, mivel arra kérnek mindenkit, hogy saját házőrzőjükkel barangolják be a közel 15 kilométeres útvonalat. október 13.

fotó: kutyabarathelyek.hu

Önkormányzati választások

Talán ez az az esemény, amiről szinte semmit se kell elmondani. Reggel hat órától, egészen este hét óráig szavazhatunk a polgármester és a képviselőjelöltekre. A szombathelyi jelöltek listáját itt

2019.09.11. 07:24

Kisorsolta a szombathelyi választási bizottság, hogy milyen sorrendben legyenek a jelöltek a szavazólapon

/ önkormányzati választás 2019 /
Három polgármester-jelölt és szinte minden választókerületben három-három képviselőjelölt verseng a szombathelyi szavazatokért október 13-án.
találják. október 13.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * l*mp*v*s '56- b*n k*m*nt * d*v*tb*l, d* * t*bb*r*l l*h*t s...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Nagyadri: *n *r*l*k n*k*, d* * h*zz*sz*l*s**b*l n*m *z j*n l*. ...
A szerdai zűrzavar után minden flottul megy a szombathelyi volt SZTK-nál
miki1950 : *dz*tt v*gy*k, n*m *z *ls*. V*sz*nt *ng*m n*m z*v*r. H*zz* t*r...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Katka: N*gy*n h*ly*s, m*h*t * t*bb*n*k, *s * k*th*rm*dn*k! ...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
Katka: M*ly*n N*m*ny? *d*z*v*rb*n v*gy! K*rd sz*m*n P*sk*s v*lt p*lg*n ...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen