NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

A Szombathely Pont videója egy frissebb, szárazabb, áramvonalasabb érzés

Állami meg önkormányzati berkekből nem szoktak izgalmas újítások kijönni, azok a malmok lassan őrölnek. Most mégis kicsit úgy érezhetjük, mintha egy pillanatra Svédországba katapultáltunk volna!
fotó: Nyugat.hu

Szombathely nem az a halálian progresszív város, valljuk be. De azért akadnak, akik ezen szeretnének változtatni. Hogy a vasi megyeszékhely lakossága végre áramvonalas felületen értesülhessen a környező programokról, az ide érkező átmeneti turista pedig megtudja, hogy az aktuális programokon túl mivel ütheti el az idejét, és mindezt a mobiljának simogatásával érhesse el pillanatokon belül - ez a 21. században gyakorlatilag alapvető igény. Főleg annak fényében, hogy ismert világvárosokra kismillió ilyen appot hoznak létre, ami segíti az eligazodást, de a kisebb települések ebben a vonatkozásban rendre alulmaradnak.

Ezért is tűnt üdvösnek tavaly, hogy lefejlesztették a Szombathely Pont nevű alkalmazást, ami Android után már iOS-en is elérhető - és még díjat is kapott -, most pedig mindezt megtoldották egy szuperhangulatos videóval is:

Na, most már csak az kell, hogy a helyi kultúráért felelős Agora haladjon tovább ezen a nyomvonalon, és mondjuk a kulturális palettát is felturbózza kicsit pár újítással. Aztán már csak pár startup, egy gasztroforradalom, és lassan el lehet kezdeni leszorítani a haladás sztrádájáról Budapestet!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *v*nt* m*x. k*t *lk*l*mm*l *z *gy t*k j* *tl*t sz*r*nt*m. T*rm*...
A kormány egymillió forinttal támogat minden falunapot
OhneGetzi: K* * t*k*m *lv*sg*tj* *zt b*rm*k*r *s? *gy V*kt*r k*p s*kk*l h*...
Mától a Szájer-féle Nemzeti hitvallás szövegét kell kihelyezni a középületekben
miki1950 : P*nt*s*n! * m*gy*r n*p 80%- * *n**p*rt*! *z *rb*n k*sm*sk* *hh*...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
miki1950 : R*m*l*m, l*tn*kn*k *s k*v*l* v*gy! N*h*gy cs*l*dn*m k*llj*n b*n...
26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van
OhneGetzi: J*bb*n t*lj*s*t......
Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya