NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A szombathelyi városháza nem csatlakozik a közalkalmazotti sztrájkhoz

Szeptember első hetére hirdettek országos demonstrációt, de a szombathelyi dolgozók nem szállnak be.

Az augusztus 20-ai hétvégén adott ki közleményt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), melyben szeptember 2. és 4. közöttre önkormányzati sztrájkot hirdetnek az egész országban.

2020.08.21. 11:45

Három napra megbénulhatnak a polgármesteri hivatalok

/ hírek 8 hsz. /
Szeptember elején sztrájkra készül a köztisztviselők szakszervezete.

A demonstrációt azzal indokolták, hogy az elmúlt hónapokban a kormány döntései lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatok gazdálkodását és veszélybe sodorták több ezer dolgozó munkáját, biztos megélhetését és jövőjét. A kormányzati elvonások ugyanis súlyosan érintik az önkormányzatok költségvetését és emiatt elbocsátásokra is számítani kell, pedig már így is nagy a munkaerőhiány, ami miatt komoly teher lehet az ügyfelek, a lakosság kiszolgálása.

fotó: Nagy Jácint

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi a követelésük és mi történik majd szeptember első napjaiban, ezt a napokban közli a szakszervezet. Viszont nem kell megijedni, mert a sztrájk nem érinti Szombathelyt.

„A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének működik alapszervezete Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában. A dolgozók körében a sztrájkban való részvételre való felmérés megtörtént, melynek eredményeképpen a hivatali dolgozók 2020. szeptember 2-4. között a sztrájkban nem vesznek részt” – közölte lapunk megkeresésére az önkormányzat.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: Cs*k t*dn* k*ll*n* *lv*sn*, n*m*t*l v*gy *ng*l*l. J*, t*d*m, h*g...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: https://www.bm***.gv.*t/...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Pizsi: N*m k*ll cs*k *z*rt t*r*ln* * k*mm*nt*m*t, m*rt l*k*cs*g k*mcs*z...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Fater: R*p*st??????? N*, *z h*t*l*s. T* m*g m*r v*t*tk*zt*k. T*kf*j*k....
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: N*k*m *nk*bb H*tl*r * b*r*t*m....
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre