NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Hol és mikor lomtalanítanak Szombathelyen?

Már csak néhány hét a lomtalanításig, mutatjuk, hogy mikor tehetik ki a szükségtelenné vált holmijaikat.

A tavaszi nagytakarításkor nálunk is sok olyan holmi jön össze, amire már nincs szükségünk. Az idő egyre jobb, viszont a lomtalanításról még nem hallottunk sehonnan. Éppen ezért kérdeztük meg a SZOMHULL Kft-t, hogy mikorra várható Szombathelyen a nagy szemétrazzia, ezt a választ kaptuk tőlük:

Illusztráció
fotó: Bonyhádi Zoltán

A SZOMHULL Kft. felkészült a lomtalanításra, ami idén április 1-jén kezdődik. Az akció keretén belül az alábbi 6 meghatározott időpont és körzet szerint végzi majd a lomtalanítást társaságunk:

 • 2017. április 01.: a Thököly I. utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi S. utcáig, valamint a Szent Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig (tehát a belváros, valamint a Sugár u. - Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke).
 • 2017. április 08.: Petőfi S. - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Váci M. utcával bezárólag (tehát a Derkovits lakótelep., valamint az Akacs M., Szabó M., Deák F., Engels F. utcák környéke, ill. a 14 emeletes mögötti utcák).
 • 2017. április 22: a Szent Márton u. és Thököly I. utcáktól délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért u. határol (tehát a belváros déli része, Joskar-Ola lakótelep, KISZ lakótelep, Százhold városrész a Szt. Gellért utcával bezárólag).
 • 2017. május 06.: a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jáki úti temetővel bezárólag (ide tartozik Olad, az Oladi lakótelep, a Csónakázó tó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész).
 • 2017. május 13.: a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, (Zanat már nem!), valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld lakótelep, Bébic lakótelep, Éhen Gyula lakótelep, Pick lakótelep, Minerva lakópark). Dél felől a Csaba útig bezáróan.
 • 2017. május 20.: A Ferenczy I. - Szt. Gellért - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Hajnóczy u., Újperint, Petőfi-telep, valamint a Diófa u. környéki lakótelep, Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály), illetve Zanat városrész.
 • Felírták? El ne felejtsék!

  Hozzászólások (1)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
  Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
  miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
  Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
  miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
  Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
  miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
  „Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
  miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
  Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen