NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Drogozásos, összeveszéses, dolgozós közgyűlés

Délelőtt mindenki az órát leste, mikor telik le az ultimátum. Aztán volt sok összeveszés és döntés. Olvassa végig tudósításunkat.

20:40 És vége

Aztán vége a nyilvános ülésnek, nem volt egyszerű menet reggel 9-től.

A következőülés október 31-én lesz. Jó éjszakát.


20:15 Van még egy ügy

A hátrányos helyzetű iskolás gyerekek helyzetéről tartanak beszámolót. Főként a pedagógusokról van szó, kevés az olyan pedagógus, aki eredményesen tud foglalkozni a hátrányos helyzetű gyerekekkel. De a helyzet kezelhető.

Marton Zsolt szerint undorító és gusztustalan volt, amikor Gyebrovszki János ahelyett, hogy felhívta volna a figyelmet a problémára, napokat ücsörgött az igazgató irodájában és politikai sajtótájékoztatóra készült, politikai tőkét akart kovácsolni a hátrányos helyzetű gyerekek problémáiból.

Gyebrovszki azt mondja, ő hat éve csinált egy alapítványt ennek az intézménynek, és kötelessége, hogy időnként ránézzen a működésére. A probléma május óta ismert, azóta sincs megoldás.


19:50 Facebookos bejegyzést idéz

A polgármester idézi a Bartók Béla körúti útbeszakadásról írt bejegyzését, amit egy ellenzéki képviselő kifogásolt. Erről mi is írtunk

2013.09.17. 11:32

Beszakadt az úttest Szombathelyen

/ közélet gal. 34 hsz. /
Teljes szélességében lezárják a Bartók Béla körutat. A polgármester szerint az előző ciklus a felelős a gödörért. Frissítve.
.

Jókedvűen
fotó: Vágvölgyi Bálint

És lassan a hozzászólások végére érnek.


19:15 És a két ülés közti beszámoló

Az ügyek végére értek, most a két ülés közti beszámoló van soron. Régebben ez volt a viták ideje. Most nincs vita, konkrét problémákat hoznak fel. Gyebrovszki például a Szent Gellért utca buszmegállóit, a válasz megint a forráshiány.

És tíz perc szünet, mert rosszalkodnak a képviselők.


19:00 Előkészítő köztisztviselő

Szakács Dávid olvassa fel a bizottság javaslatát, hogy január 1-től vegyenek fel egy főt a hivatalba, aki Ferenc pápa 2016-ra tervezett látogatását készíti elő.

Martin Zsolt szerint Gyebrovszki a lakásokban történő dolgokat akarja megfigyelni, akár azt, ha nemi életet élnek. Ezt azután mondta, hogy az ellenzéki képviselő kérte, vizsgálják meg, hol zajlik vállalkozási tevékenység, mert a vállalkozásoknak parkolóhelyeket kell megváltaniuk.

Gyebrovszki szerint, ha Martonnak szexuális gondjai vannak, arról ne itt beszéljen. Marton kijelenti, köszöni, rendkívül jól van.

Marton szexuális élete rendben van

Már azt hittük, hogy belefulladunk az eseménytelenség tengerébe, mire Marton bedobott egy ilyet: "Nem tudom, honnan tudja, hogy abban a lakásban ingatlanközvetítés folyik, vagy nemi életet élnek." - Puskás persze kérte a hirtelen jött röhögés közben, hogy őrizzük meg a komolyságot. Persze, ez egy közgyűlés, de végre volt min mosolyogni picit.

Aztán Gyebrovszki is beszáll a szexulális témába, de csak egy megjegyzés erejéig, Martont kéri, hogy ne hozza be a szexuális életének részleteit a terembe. A lámpa persze rögtön kigyulladt Marton neve mellett, aki a stílust firtatja. A végén hozzáteszi, hogy a szexuális élete rendben van, köszöni a kérdést.


18:25 Még mindig az iskolaszékek

A szünetnem egyeztettek,kiderült, hogy a többség nem akar helyet adni az ellenzéknek. Egyet sem, minden iskolában kormánypárti delegáltja lesz a közgyűlésnek. Az ellenzék nem szavazott.

Mérei Tamás a közgyűlésben
fotó: Vágvölgyi Bálint

Aztán Szakács Dávid javasolja, hogy a polgármester kezdeményezzen ügyészségi vizsgálatot a Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál. Mert több mandátum lejárt, és nem újítják meg. Takátsné Tenki Mária szerint az alapító szervezetek közül sem működik már több.


17:50 Vita az iskolaszékekről

A közgyűlés tagokat delegál az iskolaszékekbe, a bizottság csak kormánypártiakat javasolt, plusz civileket. Hárman kétszer is szerepelnek, és hat külsős van köztük. Az ellenzék kifogásolja, hogy ők nem delegálhatnak. A polgármester azt mondja, lett volna lehetőségük, de most is megtehetik.

Az ellenzék kis szünetet kér, nem kapja meg. Balassa Péter (Jobbik) azt mondja, nem volt ilyen felkérés. Gyebrovszki végül tesz néhány javaslatot, összesen négy iskolába.

Tíz perc szünet. Közben Lazáry is megjött, az ebédszünet óta nem láttuk.

Hangos szünet

A szünetben mindenki egyeztet mindenkivel, a folyosón párokban beszélgettek a képviselők, mi is egyeztettünk a kávégéppel, szívtunk egy kis friss levegőt a teraszon. Közben Lazáry Viktor is visszatért a fedélzetre. Lassan folytatódik a délután.


17:30 Önkormányzati cégek

Ezeket világítják most át. Németh Kálmán megemlíti, hogy a SZOVA szép eredménnyel zárt, és még bért is emeltek. A Távhőnél jobban körül kell nézni, a Falco KC-nál nagy a veszteség. (Ezekre később részletesen visszatérünk.)

Gyebrovszki torzító adatokról beszél, mert nem látszik, ki támogatja a cégeket az államon kívül. Puskás felhívja a figyelmét, hogy a dokumentumok letölthetők a netről, a városi honlapról.

Öko-közgyűlés

Arról beszélt Puskás, hogy fizikai helyett, inkább elektronikus módon kéne kiküldeni az "anyagokat", ha egyszer már biztosítják a laptopot a képviselőknek. Ezt támogatom, szelektíven gyűjtöm a szemetet, lelkiismeretesen hordom el a gyűjtőpontokra, és nagyokat nézek, hogy a közgyűlési anyagok milyen vaskosak s azt hány példányban nyomtatják.

Vagy legalább legyen újrahasznosított az a papír, de azt is ésszerűen, mert az egyik országos bankhálózat ügyfeleként régebben rendszeresen olyan leveleket kaptam, amelyen egy A4-es oldalon csak egy fél mondat szerepelt. Emiatt váltottam inkább E-számlára, ne irtsuk azokat a fákat fölöslegesen. A Fő térről is nagyon hiányoznak, csak hogy közeli példát említsek.


17:10 Marad igazgató Mérei Tamás?

Lejárt a megbízatása a szimfonikus zenekarnál, most új pályázatot kell kiírni. Czeglédy megdicséri Méreit, és kijelenti, sikeres öt évet tudhat maga mögött. Ezért azt javasolják, hogy talán nem is kellene pályázatot kiírni, hiszen kicsi a valószínűsége, hogy nála alkalmasabb jelölt legyen.

Életkép
fotó: Mészáros Zsolt

A polgármester szerint viszont muszáj kiírni a pályázatot. Puskás azt javasolja, hogy a közgyűlés Lazáry Viktort és Czeglédy Csabát delegálja a bíráló bizottságba. Aztán módosít, Czeglédy helyett legyen Horváth Attila. A Fidesz meg is szavazza.

A SZOVA igazgatóságát és felügyelőbizottságát választják meg. Az igazgatóságban nincs változás, a feb elnöke marad Marton Zsolt. Az ellenzék Kővári Attilát és Kovács Elődöt, a SZOVA első vezérigazgatóját jelöli. Elfogadják. (Közben befutott Gyebrovszki is.)


17:00 Ki legyen igazgatóhelyettes a Savaria múzeumban?

Javaslattételi lehetősége van a közgyűlésnek, Sági József a kulturális bizottság nevében Czenki Zsuzsát javasolja. Czeglédy szerint viszont jobb lenne Szommer Ildikó. Ő azonban nem pályázott, Sági így nem tartja ezt lehetségesnek. Czeglédy javasolja, hogy érvénytelenítsék a pályázatot, és egy évre nevezzék ki Szommert.

Sági megkérdezi Czeglédyt, olvasta-e a pályázatokat. Horváth Attila kijelenti, a bizottságban többen nem szavaztak, és másról van szó, mint amiről Sági beszél. Az igazgatónak kellene dönteni, a közgyűlés csak véleményezhetne. És a bizottság nem olvasta el a pályázati anyagokat.

Czeglédy javaslatát leszavazzák, a Fidesz megszavazza Czenki Zsuzsát.

Tanár Úr kérem!

Sági József felszólalása közben Czeglédy Csabával kóstolgatni kezdték egymást. "Ez most nem történelem óra." "Kimenjek a táblához tanár úr?" - Sági vissza is reagált: "Térdepelni is lehet." - előjöttek bennem máris az általános iskolás emlékek, be is ültetem fejben ide. Látom ahogy Ágh Petike a helyén ülve már előre olvassa az óra anyagát, Lazáry Viko a táblatörlő szivaccsal csapkod és mindent összeporol, Czeglédy Csabi és Marton Zsolti rajzszöget tesz a tanári székre, majd azon veszekdnek, hogy melyikük Matchboxa menőbb. Aztán a terembe belép Tivadar bácsi, és megszűnik a zsivaly, de Horváth Zolika lelkiismeretes s mielőtt a rajzszög a fenékbe talál már szól is: Tanár Úr kérem!


16:30 Legyen kaszinónk?

A közgyűlésnek a hozzájárulását kellene adnia, hogy kaszinókoncessziót írjanak ki a városra. De ez nem jelenti azt, hogy lesz is kaszinó. Németh Kálmán szerint jól át kell gondolni. Sági József (Fidesz) azt mondja, költségvetési okokból jó lenne, de egyéb okokból nem. Mert szenvedélybetegségeket okozhat.

Puskás szerint is óriási a dilemma, az országban csak tíz kaszinó lesz. A közben megérkezett Czeglédy kijelenti, ezzel kapcsolatban a polgármester köreiben már elindult a pénzgyűjtés, néhányan azzal járják a vállalkozásokat, hogy némi pénzért elintézik, hogy legyen kaszinó Szombathelyen.

Frakciójuk tartózkodik, mert a Fidesz ezt is pénzszerzésre akarja használni. Puskás úgy véli, elkezdődött a kampány, ez a mai napon tisztán látszik. Szerinte ez egy dilemma, mert a város érdekében szeretnének dönteni. Szavaznak, és egyetértenek azzal, hogy legyen kaszinó a városban.

Hányingerkeltő eljárás

A délelőtt folyamán rengetegen voltak a teremben, most már sokkal szellősebb a nézőtér. Czeglédy kóstolgatja a városvezetést, "Szedd magad"-ként jellemzi azokat az ügyeket, amelyekről tudomása van. Hányingerkeltőnek titulálja a kaszinó körüli dolgokat. Majdnem kaszinómutyit kiált, a polgármester kampánynak titulálja a frakcióvezető hozzáállását. Játéktermek nincsenek, az online kaszinózás hódít (külföldi webcímeken), értelemszerű lehet egy kaszinó megnyitása, hiszen költsék inkább itt el a forintokat. Hogy ki nyithat kaszinót? Igazán csak ez lesz kérdés. Vajon lesznek véletlen kapcsolatok, mint a trafikügyben?


16:25 Filmet forgatnak Szombathelyen

De hogy milyet és kik, azt nem tudni. Úgy tűnik, a területhasználatért fizetniük kell, Horváth Zoltán (LMP) szerint viszont az iskolák is forgatnak, és nem kérnek engedélyt, és nem kell fizetniük.

Tévések egymás között
fotó: Mészáros Zsolt

Rettegi Attila (Fidesz) azt mondja, két különböző dologról van szó. Az egyik oktatási célú videózás, a másik vállalkozási tevékenység.


16:10 Folytatódik

És már át is léptek két napirendi ponton. Lazáry egyelőre nincs itt, és Gyebrovszki sem jött vissza.

Újra itt van a nagy csapat

Vagyis csak egy része. Elkezdtük a délutáni etapot, hoztunk magunkkal szendvicset is a biztonság kedvéért, hátha hosszúra nyúlik a mai "buli". Egyelőre hiányzik Lazáry Viktor, Gyebrovszki János, Czeglédy Csaba, Tenki Mária és Balassa Péter.

Közben már az Art Café bérleti ügyéről beszélnek. Horváth Attila szerint a tervezet a jelenlegi, nem fizető bérlőnek kedvez. De azért a többség elfogadta. Később visszatérünk rá.


16:00 Van netes közvetítés

Az ebédszünetben lázasan dolgoztak a tévések az elromlott berendezésen, és sikerült is megjavítaniuk. Most már csak a képviselőkre várunk.


13:50 Ebédszünet

Hirtelen vége lett az első résznek. Folytatás délután négykor, talán a netes közvetítés is meggyógyul addig.


13:35 Nincs netes közvetítés

Mint lejjebb írtuk, a városi tévének elromlott egy berendezése, ezért nincs élőképes közvetítés. Annyit tudunk, döntöttek, hogy kezdeményezik a budapesti Szántó Piroska emléklakás városi tulajdonba vételét.

Czeglédy felszólal, hogy nincs közvetítés az SZTV-n, ezzel pedig sérül a közgyűlés nyilvánossága. Szerinte egyezik a kézi vezérelt SZTV, és a városvezetés érdeke. Szünetet kér, hogy helyrehozzák a hibát. Nem kapja meg.


13:00 Hajtanak a képviselők

Némi technikai gond után megint itt vagyunk, az elmúlt egy évben sorra léptek át a képviselők az ügyeken. Volt szó s csatornadíjakról, Németh Kálmán (MSZP-SZTKE) kifejtette, hogy a szombathelyiek még mindig emelt díjat fizetnek. Amit annak idején azért fogadtak el, mert ebből fedezték az uszoda költségeit. Most már a Vasivíz nem működtetheti az uszodát, így többlet bevétele lesz, és ebből lehet fedezni a rezsicsökkentést - mondta.

A távhő-rendeletet is módosították. Gyebrovszki megemlítette a 740 ezret fizető kis lakást

2013.09.24. 16:28

740 ezret fizetett egy fűtési szezonért

/ közélet 16 hsz. 1 kapcs. /
Behajtották a valószínűtlenül magas számlát a szombathelyi, 40 négyzetméteres lakás tulajdonosán.
, és azt, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő többé. A lakásszövetkezetek képviselője szerint megoldhatatlan, hogy minden lakó belegyezzen a számlák összegébe. Így módosítottak valamit, amit nem igazán értettünk.

Közben a Szombathelyi Televíziónak elromlott a gépe, ezért nincs élő közvetítés - tudtuk meg a televízió munkatársától.

Na nézzük mit iszik. Szakály Gábor túl van egy Colán, az biztos. Poór András és Czeglédy Csaba fantázik. A többiek takarásban.

A netet máros elárasztották a mémek és a gifek. Íme, az egyik:


via: egyenlito.blog.hu

És egy másik:


via: szarvas.tumblr.com

12:00 Mint egy nehéz szülés után

A szünet rendbe tette az idegeket, most pörögnek a napirendi pontok. Már a nyolcadiknál tartunk, még a költségvetés módosítása sem hozott túl nagy vitát.

Tizenöten maradtunk a hallgatóság soraiban. Czeglédy és Lazáry sincs a teremben. Nemény András bekukkant.

Pörögnek az események. Rohanunk a napirendi pontokon át. Lazáry Viktor nincs a teremben, de Ágh Péter sem. Utóbbit ma még nem is láttuk.


11.35 Megnyugodtak a kedélyek

Legalábbis úgy tűnik. A fideszesek közül szinte senki sincs a teremben, több napirendi ponton átrobogtak, most öt perc szünet következik, nincs meg a határozathozatalhoz szükséges létszám.

Ahogy felszólalásában mondta: Lazáry Viktor sem nekünk, sem másnak nem nyilatkozik. Most éppen az RTL stábja kullogott el szomorúan. A szünetben egyébként Lazáry Viktor Puskás Tivadarral beszélgetett.

Párbeszéd

Puskás Tivadar: Elszéledtek a juhok. Gyebrovszki János: Milyen juhász az, aki nem tudja egyben tartani a nyájat!


11:05 Czeglédy bejelent

A frakcióvezető bejelenti, hogy Lazáry Viktor szerepel az ominózus videón. Mint mondja, másfél éve tudják, hogy Lazáry drogfogyasztó. Lépésüknek az is a célja, hogy a város alpolgármestere ne lehessen zsarolható. A frakcióban két orvos is van, ők biztosan segítenek - teszi hozzá.

A polgármester szerint ez nem ide tartozik, olyan súlyos vád, hogy a rendőrségen van a helye.

Lazáry kijelenti, a napokban megcsináltatta a drogtesztet, és az negatív lett. Soha nem élt kábítószerrel, és a jövőben sem él majd, a gyanúsítás ellen megteszi a jogi lépéseket.

Lazáry tagad és feljelent
fotó: Mészáros Zsolt

Czeglédy hozzáteszi, a rendőrségen megteszik a feljelentést, mert bűncselekmény gyanújáról van szó. Szerinte ez egészségügy probléma, ennél sokkal fontosabb, hogy Szombathelyen él az a drogdíler, aki ismert embereket lát el droggal. Tudják a nevét, benne van a városvezetés ismertségi körében, természetesen ellene is feljelentést tesznek.

Puskás szerint nincs ügy, és reméli a jövőben sem lesz ebből.

A “nézőtéren” nyugalom van. Senki nem (meri) kommentálni a történteket. A sajtó még mindig nagy létszámban van a teremben. Puskás Tivadar Moldova történettel korteskedik Lazáry mellett.

Írtuk mi, hogy erre várt mindenki. A terem kezd kiürülni. Lazáry a telefonját birizgálja.

Czeglédy szünetet kér, a polgármester egyelőre nem akar szünetet.

Kijöttünk a folyosóra. Nyilatkozókra vár a sajtó. Valaki azt mondja, hogy Czeglédy az erkélyen van. Kinézünk, és tényleg. Az RTL-nek nyilatkozik. Ha jól látjuk a Hír TV lesz a következő. Lazáry a teremben van, igaz korábban azt mondta, nem fog nyilatkozni.


10:55 A háziorvosokról beszélnek

A háziorvosi rendszer informatikai fejlesztése a téma. A képviselők fegyelmezetten vitatkoznak, a háttérben viszont nagy a feszültség.

A fotósok mindenre ugranak. Az előbb Nemény András országgyűlési képviselő, és Czeglédy Csaba váltott pár szót. Azonnal kattogtak a gépek.


10:30 A Nyugaton kint van a bizonyíték

Lapunk címoldalán megjelent

2013.09.26. 10:24

Önök szerint ki szívja fel a fehér port a videón?

/ közélet 110 hsz. 2 kapcs. /
Ez az a felvétel, amely alapján Czeglédy Csaba drogfüggőséggel vádolja az egyik szombathelyi alpolgármestert.
a Czeglédy Csaba által említett bizonyíték.

A honlapunkra kikerül videó egyelőre nem jutott el a képviselőkhöz. Senkin nem látszik, hogy feszült lenne. A városvezetőket nézzük. A telefonjukon babrálnak. A sajtó bejött a terembe. Lazáry Viktor és Marton Zsolt is a telefonját piszkálja.

A sajtó a teremben. Mindenki a nyakát nyújtogatja. A Haladás stadion építéséről vitatkoznak a képviselők. Ismét Lazáry Viktor beszél, sokadszor, úgy látszik ma ő lesz a főszereplő. - Nem tudok róla, hogy a sportlövők bejelentkeztek volna, hogy szeretnék használni az új létesítményt - mondja, majd hozzáteszi, hogy a Csónakázó tó iszaptalanítását meg kell beszélni.

Közben szavaznak, egyelőre nem vettek tudomást a videóról. Hivatalosan legalábbis.

Továbbra is a városvezetőket nézzük. Marton Zsolt papírokat lapozgat, Molnár Miklós már korábban kiment, Lazáry Viktor most hagyta el a termet. Puskás Tivadar az ülést vezeti.

A terembe visszaérkező Lazáry Vikort kereszttűzbe veszik a fotósok, és az operatőrök.

9:50 Új városliget

A Csónakázótó környékének felújításáról tárgyalnak, és szóba került a múzeumfalu is. Lazáry Viktor (Fidesz) alpolgármester azt javasolja, hogy a város cégei fogadjanak örökbe egy-egy zsúptetőt.

Czeglédy Csaba az elmaradt rendkívüli közgyűlést említi, ahol a Haladás-stadionról

2013.09.23. 14:50

Legyen a Haladás-stadion neve Futbólia Savariensis!

/ közélet 12 hsz. 4 kapcs. /
De az LMP szerint az még jobb lenne, ha a stadionra szánt tízmilliárdot egy helyi gazdaságfejlesztési alapba tennék.
tárgyaltak volna, amire több, mint 10 milliárdot kap a város.

Osztogatnak
fotó: Mészáros Zsolt

Puskás Tivadar szerint a pénz nem csak úgy jött a stadionra, először felmérték, mennyi kellene hozzá, és utána döntött róla a kormány. És a stadion teljesen le lesz fedve, nem csak 75 százalékban.

Marton Zsolt (Fidesz) alpolgármester szerint nem szabad megkérdőjelezni a kormány jó szándékát, és nincs elkésve az előkészítés.

Még 55 perce van lemondani annak a városvezetőnek, aki állítólag drogfüggő. Ha ez nem történik meg, akkor a baloldalnak kell elővennie a bizonyítékokat. A teremben nyugalom van.

Gyebrovszki szerint nem is kérdőjelezi meg azt senki, de tudni szeretnének a részletekről, hiszen a képviselők irányítják a várost. A közgyűlésnek nem a nyilvánossággal egy időben kellene értesülnie a dolgokról.

A polgármester kijelenti, most nincs olyan döntés, amit a közgyűlésnek kellene meghoznia. Ha lesz, akkor rendkívüli közgyűlést hívnak össze, és kéri, ott mondják el véleményüket.

Czeglédy szerint a kormányhatározatban két római és egy arab szám van. Nincs benne Szombathely neve és a 10,5 milliárd forint sem. Érti, hogy kellett gyorsan kreálni egy határozatot, de legalább Szombathely nevét beleírhatták volna. Úgy néz ki, a polgármester ötössel végezte el a Hogyan hülyítsük az embereket kurzust.

Időnként leáll a netes közvetítés, főleg akkor, amikor vita van. Reméljük, ez csupán véletlen.

Amikor Lazáry Viktor azt mondja, hogy örüljünk neki, ha pénz jön a városba, körbenéztünk. A helyszínen senki nem örült. Reméljük olvasóink között azért vannak olyanok, akik rápaskoltak az asszony seggére. A stadionépítés a téma.

A sajtó munkatársainak többsége kiment a folyosóra. Megy a találgatás, hogy ki keveredett “droggyanúba”. Mindenkinek van egy saját “tuti” infója. Mindenkié más.

9:15 Fideszes mantra?

Czeglédynek napirendi javaslata van, azt kéri, hogy tárgyaljanak az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központról

2013.09.23. 09:54

Megoldás a szombathelyi Aranyhídban: 14 nyugdíjas tovább taníthat

/ közélet 2 hsz. 1 kapcs. /
Ígérik, minden a legnagyobb rendben lesz, és napokon belül teljes körű tájékoztatást adnak az érintett tanulók szüleinek.
, és arról is, hogy a város többi iskolájában is vannak halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akik szintén nem kapják meg a támogatást.

Ez még a szokásos
fotó: Mészáros Zsolt

Hozzáteszi, a polgármester is a fideszes mantrát nyomja, hogy semmi hátrányuk nem lesz a gyerekeknek. Ezért tájékozódás jelleggel vegyék fel napirendre az ügyet.

Puskás szerint későn jött a javaslat, mert már intézkedtek. A tankerület vezetője ad majd tájékoztatást.

Horváth Attila (MSZP) az egykori Novák-piac állapotára

2013.07.24. 08:34

Hajléktalantanya a szombathelyi szellempiacon

/ közélet gal. 7 hsz. 1 kapcs. /
Két éve néztünk körül az Árkádia melletti használaton kívüli piacon. A helyzet csak rosszabb lett.
hívja fel a figyelmet, Gyebrovszki a garázsügyet hiányolja, és a Haladás-stadionról szóló tájékoztatást.

Czeglédy határt szabna a trafikmutyinak, úgy, hogy a történelmi belvárosban korlátozná a trafikok számát, az iskolák környékén nem engedné azokat. És ennek szabályozását kéri a napirendre felvenni.

Olyan most a hangulat, mint annak a fél órának, amikor az ember felviszi a nőt magához, és a lepedőgyűrés előtti fél órában átbeszéli vele, hogy ikeás-e a dohányzóasztal... Itt most mindenki azt várja, hogy egy ősi dakota közmondás szerint felszálljon a fehér por.

Sietsz valahova? - kérdi Gyebrovszki János Szakály Gábortól, aki sürgeti az MSZP-s politikust. Évek óta tart kettejük csörtéje, ma 17 percet kellett várni az első asszóra.

9:05 Kezdődik

Dr. Puskás Tivadar lejattol mindenkivel. Az alpolgármesterek közül Molnár Miklós ásít, Marton Zsolt hatalmas mappát szorongat, Lazáry Viktor póker arccal várja, hogy kezdődjön.

Puskás kéri, hogy a helyzet súlyának és a politika értékének megfelelően viselkedjenek a képviselők, mert példát kell mutatniuk. Bejelenti, hogy kormánytámogatást kapott az újraélesztési program, megemlíti a Haladás-pálya felújítását.

A polgármester arról beszél, hogy a kormány támogatja a programot mely Szombathelyt a Segítés városává teszi. Mi azon gondolkozunk, hogy vajon van-e a teremben olyan, aki nem gyömöszölt még ambubabát.

A polgármester azt mondja, hogy ő és Hende Csaba hívta meg a pápát, úgy néz ki, hogy Ferenc pápa 2016-ra el is fogadta azt. Megemlékezik Krizmanics Ferenc tűzoltóparancsnok váratlan elhunytát, a közgyűlés egy perces felállással adózik az emlékének.

HOPPPÁ! Kiderül, hogy Áder János nem saját ötlettől vezérelve, hanem a szombathelyi városvezetés kérésének eleget téve hívta meg Ferenc pápát, aki a köztársaság elnök meghívását vagy elfogadta, vagy nem. De az ötlet, akárcsak a hungarocell diadalív a TESCiO körforgalomban, a mienk.


9:00 Felfokozott a várakozás

Az RTL és az ATV munkatársai is a helyszínen vannak. Utóbbi tegnapi esti információja, mely szerint az egyik alpolgármester lemond, a folyosói pletykákban is tartja magát. A teremben jelenleg egyetlen jobboldali politikus sincs.

Nyüzsgés az elején
fotó: Mészáros Zsolt

BRÉKING! Dr. Ipkovich György korábbi polgármester is megérkezett. Hat fotós, és négy operatőr akadályozza a közlekedést. Balassa Péter(Jobiik) most megy ki a teremből. Valamit kérdeznek tőle, de csak a választ halljuk. Azt mondja: meglátjuk! Gyebrovszki János, dr. Ipkovich György és Németh Kálmán összeölelkezve diskurál, a “szingli” Prugberger Emillel.


Nem csak a balhé nagysága kérdéses, az is, hogy egy nap alatt végig tudják-e tárgyalni a képviselők a 49 nyilvános és 5 zárt ülési napirendi pontot. Ezek nagy részét már összefoglaltuk

2013.09.25. 10:05

Verbális öklözés és 49 napirendi pont

/ közélet 7 kapcs. /
Húzósnak ígérkezik a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülése. Összefoglaljuk a főbb témákat.
, de most az a legnagyobb kérdés, mi lesz a következménye az MSZP-SZTKE frakció ultimátumának
2013.09.24. 11:50

Drogfüggő egy szombathelyi fideszes városvezető?

/ közélet 79 hsz. 2 kapcs. /
Az ellenzéki MSZP-SZTKE frakció állítja, hogy bizonyítékai vannak. 48 órát adtak neki, hogy lemondjon posztjáról. De biztosan feljelentik. A szombathelyi Fidesz sajtóközleményben reagált.
.

Tartson velünk itt, ahol percről-percre tudósítunk, és közben nézzen bele élőképes közvetítésünkbe

2020.10.29. 08:51

Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről

/ közélet 1 hsz. /
is.

Kapcsolódó

2013.09.26. 10:24

Önök szerint ki szívja fel a fehér port a videón?

/ közélet 110 hsz. 2 kapcs. /
Ez az a felvétel, amely alapján Czeglédy Csaba drogfüggőséggel vádolja az egyik szombathelyi alpolgármestert.

Hozzászólások (35)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata