NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Percről percre a szombathelyi közgyűlésről

Képben vagyunk.

16:25 Itt a vége

Vége a nyilvános ülésnek, a következő közgyűlés október 25-én lesz.


15:25 Még mindig a két ülés közti beszámoló

Horváth Soma kérdezi, hány olyan felújítás van, amire már építési engedély van, de nem indult el. Ugyanis sok esetben lejárt közben az engedély, aminek megújítása pénzbe és időbe kerül.

Kijelenti, egy márciusi rendkívüli közgyűlésen javasolta, vizsgálják meg a stadion parkolóinak megnyitását. Lendvai akkor kijelentette, szeretne csatlakozni, és felajánlotta, hogy a gazdasági bizottság foglalkozik vele. Aztán nem készült el ez az anyag.

fotó: Kovács Dávid

Balassa Péter szerint elvtársi módon történnek a dolgok Szombathelyen. Kirakott az oladi hídhoz egy figyelemfelhívó táblát, amit tíz perc alatt elvitt valaki. Aztán a közvilágítási tervről

2018.07.09. 13:55

Strómanok a szombathelyi közvilágítás felújításánál?

/ közélet /
Az Elios már kiesett, a múlt hét végéig lehetett beadni a közbeszerzési pályázatokat.
beszél, amiben hárommilliárd forintból akarják felújítani a világítást.

Szerinte át kellene gondolni, hogyan zajlanak a városban a közbeszerzések. Mert, miután az ellenzék nyomására visszaléptek az első pályázattól, most 800 millióval olcsóbban meg lehet csinálni.

Molnár Miklós a gyógyszertári bútorra

2015.11.08. 18:03

Megtaláltuk a szombathelyi Szentlélek patika műemlékbútorait

/ közélet 1 kapcs. /
Patikamúzeum még mindig nincs, de már körvonalazódnak a dolgok.
. Először nem engedték a megszűnt Szentlélek patika műemlék bútorait elszállítani, illetve csak szigorú szabályokat betartva. Majd eltűntek a bútorok, most egy kamionjavító műhely raktárában tárolják azokat.

Kelemen Krisztián bejelenti, hogy nemcsak az Ősz utca szakadt be

2018.09.11. 07:58

Kilyukadt az Ősz utca is Szombathelyen

/ jelentem 7 hsz. /
Telefonhívásra mentünk, szerény, de határozott üreget találtunk a helyszínen. Lassan olyan a város, mint az ementáli sajt.
, hanem több másik utca is, ezeket sürgősen fel kellene újítani.

Közben Puskás azt mondja:

máshol járt az eszem, mint a kezem

.


14:55 Újraindul a Savaria Fórum

Valami ilyesmit mondott Puskás Tivadar polgármester, nem értettük a teljes mondatot, közben jött vissza a közvetítés. Azt is mondja, hogy szakmai állásfoglalás van arról, hogy az Aranypatak hídja balesetveszélyes.

Lendvai elmagyarázza, hogy miért volt a stadion parkolóinak megnyitása Melega Miklós, a Fidesz képviselőjelöltjének ötlete, és miért nem a baloldali képviselőké volt. Két hónapra nyitották ki a parkolót, utána le kell vonni a következtetéseket.

Lendvai és Kecskés
fotó: Kovács Dávid

Nemény András sértve érzi magát, mert Lendvai hiénáknak nevezte őket. Emlékeztet rá, hogy a közgyűlésben Horváth Soma már korában elmondta ezt az ötletet, és éppen Lendvai volt, aki reagált rá, ezt meg lehet nézni a jegyzőkönyvben.

A polgármester annyit tesz hozzá, van az a szint, ahol az a lényeg, ki javasolta.

Kecskés László (Fidesz) az Aranypatak hídja környékének képviselője kifejti, szerinte túl sokáig tartanak az útfelújítások a környéken, és már korábban látszott, hogy az iskolakezdésre nem lesznek ezek készen. A hídlezárásról

2018.09.07. 08:41

Íme, az első reggel az Aranypatak hídjának lezárása után

/ közélet 17 hsz. /
Na, vajon meddig ért Szombathely oladi városrészében a sor?
az utolsó pillanatban értesült, de szerint a genovai tragédia után egy városvezetés nyitva hagy egy balesetveszélyes hidat.

Kijelenti, intenzíven dolgozik a városvezetés azon, hogy megoldja ezt a helyzetet, de nehéz olyan megoldást találni ami mindenkinek tetszik.

Tóth Kálmán azt mondja, a jelenlegi rendszerben nem lehet kijelenteni, hogy a politikának nincs köze az útfelújító céghez, ilyen most egyszerűen nem létezik. Nem fogadja el, hogy nincs erre ráhatása a városvezetésnek.

Elmeséli, hogy milyen bonyodalmak voltak a karneváli felvonulás útvonalával kapcsolatban. Először egy szakmai javaslat azt mondta, ne a Savaria Nagyszálló felé menjenek, mert potyog a cserép. Ezt a városvezetés felülbírálta, majd jött egy másik szakmai vélemény, hogy tényleg veszélyes. A felvonulás mégis arra haladt, de szerencsére nem történt baleset.

Illés Károly kijelenti, az oladi híd felújítása azért állt hosszú ideig, mert a munka közben derült ki, hogy komolyabb felújításra van szükség, amire közbeszerzést kellett kiírni, és annak meg kellet várni a végét.


14:50 És már itt is van a két ülés közti beszámoló

Ez a politikai viták helye, Nemény András kezdi. Emlékeztet rá, hogy a polgármester szeptemberre ígérte, hogy választ ad, mikor lesz városi napilap. Előhozza az Aranypatak hídjának lezárását

2018.09.07. 08:41

Íme, az első reggel az Aranypatak hídjának lezárása után

/ közélet 17 hsz. /
Na, vajon meddig ért Szombathely oladi városrészében a sor?
, kérdezi, van-e olyan szakmai anyag, ami miatt azonnal le kellett zárni azt a hidat. Nemény folytatja, de

ekkor hirtelen megszakad a városi tévé élő közvetítése.

Öt perc után jött vissza.

14:45 Szerződés az előadóművészi szervezetekkel

Három ilyet tart fenn az önkormányzat, a Weöres Sándor színház, a bábszínház és a szimfonikus zenekar. Év végén lejár a szerződésük, most három évvel meghosszabbítják azokat.

14:40 Itt a délután, technikai ügyekkel kezdődik

Tíz perc késéssel kezdődik a délutáni ülés, és máris átléptek egy napirendi pontot.


13:00 Ebédszünet

Aztán hirtelen ebédszünet 14:30-ig. Hét nyilvános napirendi pont maradt délutánra.


12:50 Ingatlanok elővásárlási jogáról mondanak meg

Egy 200 milliós ingatlanról van szó, amit egy cég akar eladni egy másik cégnek, de a városnak elővásárlási joga van. Az anyag szerint az önkormányzatnak most erre nincs pénze.

Puskás figyel
fotó: Kovács Dávid

Nemény azt kéri, hogy az elővásárlási jogokról legyen egy kimutatás, ne csak akkor szembesüljenek ezzel a képviselők, amikor gyors döntést kell hozni. Molnár Miklós szerint jogos a kérés, erről majd tárgyalnia kell a közgyűlésnek is.

Aztán egyhangúlag lemondanak az elővásárlási jogról.

Jönnek a technikai jellegű ügyek.


12:00 Módosítják a költségvetést

Az idén már nem először, hiszen aktualizálni kell. Nemény kérdezi, milyen csúszásra kell számítani az egyes fejlesztéseknél, és beleférnek-e a meglévő keretbe, kell-e további összegeket beletenni. Javaslatot tesz KISZ-lakótelepi parkolók tervezésére.

Molnár Miklós azt mondja, az uniós támogatásokból készülő beruházásokhoz nem tudnak hozzátenni, másokhoz igen, de ezeket szükség esetén egyenként döntik el. A mostani költségvetés a módosításokkal együtt nullás, azaz nincs hiány, és ez már biztos az idei évre.

Sorra jönnek a képviselői igények, Tóth Kálmán (baloldal) emlékeztet rá, hogy 90 milliót tettek be a stadionba, amit máshová terveztek korábban. Aztán kért utca felújítását kéri a déli városrészen.

Jön a szavazás a módosító javaslatokról, képviselői kérésekről.

Elutasítják a javaslatokat.


11:50 Vasivíz beszámolója

Erről is írtunk. Nemény András kérdezi, az elmúlt hetek nagy esőzései nyomán hol voltak anomáliák a csapadékvíz-elvezetésben. Azt is, hogy milyen nyereséggel végeztek munkákat a másodlagos tevékenységgel. Kérdezi azt is, miért kerül többe az új uszoda működtetése, amikor azt ígérték, hogy olcsóbb legyen.

Illés Károly alpolgármester (Fidesz) válaszol, be kell látni, hogy ilyen nagy és ilyen gyorsan érkező csapadékvízzel egyetlen rendszer sem képes megbirkózni. Az is nehezíti a helyzetet, hogy sok területet betonoznak le, a magánházaknál is, és kevesebb a zöldterület, ami elnyelné a csapadékvizet.

Az uszoda költségeit a Vasivíz másodlagos tevékenységeiből finanszírozzák.

Nemény szeretné, ha a szakemberek kidolgoznák, hol kell meghagyni zöldterületeket, ezzel is csökkenteni lehetne a csapadékvíz veszélyét.


11:35 Itt a SZOVA első féléves beszámolója

Írtunk már

2018.09.12. 19:52

900 milliós hiányt hozott a SZOVÁ-nak a hulladékgazdálkodás központosítása

/ közélet 3 hsz. /
Erről is, és további 19 ügyről tárgyal csütörtökön a szombathelyi közgyűlés. Előzetesünk.
róla. Nemény András azt mondja, pozitvum, hogy sikerült emelni a béreket. De negatívum a hulladékgazdálkodás helyzete, kiderült, hogy az ország több cégének is összesen 150 milliárd forinttal tartozik az országos hulladékgazdálkodó, az NHKV Zrt.

Ki kell mondani,hogy ez a helyzet tűrhetetlen, hiszen a SZOVÁ-nak is 900 millióval tartoznak. Igazi kockázat a város költségvetésére is. De ezen itt nem tudnak változtatni, a kormánnyal kell egyeztetni.

Van közönség is
fotó: Kovács Dávid

Molnár Miklós szerint valótlan, hogy 900 milliós a veszteség a SZOVÁ-nál, mert egyben kell nézni a SZOVA gazdálkodását. A 900 millió az az összeg, ami összefügg a hulladékszállítással, ezt valamiből finanszírozni kell, mert a SZOVA az idén még nem kapott pénzt a hulladékszállításért a központtól.

Addig nincs probléma, amíg a SZOVA ezt finanszírozni tudja, de ha erre nem lesz képes, érintheti a város költségvetését.

Elfogadták a beszámolót.


11:25 Újabb feladatot kap a Sportiskola

A Farka Károly utcai tornacsarnokot korábban megvásárolta az önkormányzat, most döntenek arról, hogy a Sportiskola, azaz közvetve az önkormányzat működtesse.

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) felhívja a figyelmet, hogy egyre több sportlétesítményt üzemeltet a város, ami pénzbe kerül. És így jogos a többiek igénye, hogy az önkormányzat vállalja át sportlétesítményük működését. Hozzáteszi, a Farkas Károly utcai tornacsarnok rossz állapotban van, így veszi át a város. Így komoly költségvetési kockázatot jelent a döntés.

Megjegyzi, ha Schrammel Imre eltávozik, az örökösök az ajándékba kapott műtárgyak egyharmadát követelhetik a várostól, és ezt senki sem gondolta át.

Nemény szerint Molnár elvette a kenyerét, számolni kell a költségekkel. Kijelenti, ezért lenne szükség a lobbierőre, a minisztériumnak nem tétel egy ilyen felújítás, kéri a polgármester, kezdeményezze, hogy az állam fizesse a tornacsarnok felújítását.

Megszavazzák az eredeti előterjesztést, egyhangúlag.


11:05 Beolvadhat a Vízmű SE a sportiskolába

Ezzel akarják megoldani a nyár elején felmerült problémát. Júniusban jelezte a Vízmű SE

2018.06.01. 09:33

Az uszoda vesztesége miatt veszélyben az úszásoktatás és versenyzés Szombathelyen?

/ közélet 5 hsz. /
Az úszóegyesület szerint a Vasivíz túl magas belépődíjat kér tőlük.
, hogy a Vasivíz drasztikusan meg akarja emelni a sportolók belépődíját, és emiatt sok szülő döntött úgy, hogy kiveszi a gyerekét az egyesületből.

A kialakult vita sokáig eltartott

2018.06.07. 11:09

"A Vízmű SC-nek nincs fennálló, rendezetlen tartozása"

/ közélet 2 hsz. /
A nyilvánosság előtt folytatódik a szombathelyi Vízmű SC és a Vasivíz ZRt. vitája a pénzekről.
, a közgyálés most arról dönt, hogy a Vízmű SE önálló szakosztályként olvadjon be a Sportiskolába, és így városi szakosztályként működik majd, annak előnyeivel és hátrányaival.

Kelemen Krisztián azt mondja, a Vízmű SE egy komoly és nagy múltú egyesület, ez egy kényszerpálya, de bízik benne, hogy hosszú távon biztosítva lesz a hosszú távú működés, és reméli, a szakmai irányítás megmarad az egyesületnél.

Kántás Zoltán (Fidesz) szerint ez nem kényszerpálya, hanem megnyugtató, hosszú távú megoldás.

Nemény emlékeztet, nemrég még csak a probléma volt, és minden képviselőnek fontosak azok az ügyek, amikkel a lakók megkeresik őket.


10:45 Még négy óvodában lehet focipálya

Pályázni kell, az önrész összesen 4,5 millió forint. Nemény kérdezi, van-e költségbecslés a kivitelezésre, mert egyre nagyobb arányú önrész kell ezekhez a pályázatokhoz, lassan ez 50 százalék lesz. Szerinte inkább a játszótereket kellene felújítani.

Nemény furcsállja, hogy fokozatosan nő az önerő
fotó: Kovács Dávid

Puskás szerint az építőanyagok és a munka ára is emelkedik, ezért emelkedik az önrész összege. Azt kell meggondolni, hogy vállalják-e ennek kifizetését.

A négy óvoda: Margaréta Óvoda, Napsugár Óvoda, Szivárvány Óvoda és a Vadvirág Óvoda.

Kelemen Krisztián javasolja, legyen egy játszótér-felújítási koncepció, és ehhez rendeljenek pénzt is.

Megszavazzák, egyhangúlag.


10:40 Ókori emlékek bemutatására nyújtanak be pályázatokat

Ehhez 250 ezer eurót lehet elnyerni, az önrész összesen 12 400 euró, a Savaria múzeum és a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. vesz részt. Elfogadják.


10:30 A Schrammel-gyűjtemény ajándékozási szerződése

Erről írtunk már korábban

2018.09.12. 16:11

Szombathely nagy ajándékot kap, a Schrammel-gyűjteményt - már csak fel kell újítani az Éva-malmot

/ közélet 5 hsz. /
Mindegy 280 millióból meg is lesz. Persze, ha elfogadja holnap a közgyűlés a Kossuth-díjas keramikusművész hagyatékát.
, most egyszerűen el kell fogadni, hogy Schrammel Imre 215 millió forintot érő gyűjteményét ajándékba adja a városnak. Puskás hozzáteszi, ez is egy lépés az Iseum és a Bartók terem környékén tervezett művészeti negyed kialakításában.

Közben kisebb vita alakul ki, Nemény András a polgármester egy kijelentésére reagál, azt mondja, ők a fejlesztéseken azt értik, aminek látható eredménye és gazdasági előnye van. Puskás emlékeztet, hogy a Szent Márton tervnél azt kifogásolták, hogy épületekre fordítják a pénzt.

A közgyűlés végül egyhangúlag elfogadja az ajándékozási szerződést.


10:10 Itt a Szent Márton-kártya

Bővítik a kártya rendszerét, a lényeg, hogy nem kell a plasztiklap a használathoz, elég egy, a mobiltelefonon lévő QR-kód. Ennek informatikai hátteréről és bevezetéséről döntenek most. A rendszer használatához ki kell tölteni egy regisztrációs lapot. Persze, aki szeretné, kap plasztikkártyát is, plusz ezer forintért.

Kopcsándy üdvözli a lépést, bejelenti, hogy a baloldali frakció is megszavazza. De szeretnék bővíteni a jogosultak körét. Jelenleg az állandó szombathelyi lakcímmel rendelkezők, az itt tanuló főiskolások, egyetemisták és a szombathelyi gazdasági társaságok kaphatnak ilyet.

Kopcsándy szokásos hosszú elemzései
fotó: Kovács Dávid

Kopcsándy szerint ezt még lehetne bővíteni, akár turisztikai céllal. És nem látja a piaci szereplőket a rendszerben.

Elfogadják a tervet, az új rendszer január 1-től működik majd.


9:45 Még mindig a napirendi javaslatok

Nemény kéri, hogy a polgármester legyen következetes, mert Lendvai Ferenc hozzászólása nem tartozik a közgyűlés hatáskörébe.

Puskás szerint a demokratikus rendben az igen, a nem és a tartózkodás is érvényes, de most ez mintha változott volna.

Balassa szerint így felmerül a kérdés, mennyire demokratikus a Fidesz kétharmada. De javasolja, maradjanak a szombathelyi ügyeknél.

Összesen 34 napirendi pont javaslat érkezett, szavaznak róluk.

Az ellenzéki javaslatokat sorra elutasítják.


9:05 Sok a napirendi javaslat

Itt is a kezdés, Puskás Tivadar polgármester szokásos köszöntőjét mondja. Németh Gábor felszólalási kérelmet adott be, de ezt a polgármester elutasította.

Felhívja a figyelmet az október 14-i időközi választásra

2018.08.30. 20:12

Nagyon kellene a szombathelyi Fidesznek Czeglédy Csaba volt választókerülete

/ közélet /
Komoly tétje van az október 14-i, szombathelyi időközi választásnak.
, kéri, hogy a választópolgárok menjenek el szavazni, és nyilvánítsa ki a véleményét.

Horváth Soma (baloldal) javasolja, készítsenek átfogó koncepciót a város közlekedéséről, a parkolási problémákról. Már dönteni lehet a jogerős építési engedéllyel rendelkező parkolók megépítéséről. A polgármester félbeszakítja, lejárt az idő.

Nemény András (baloldal) kéri, hadd mondják el a javaslataikat. Kéri, hogy beszéljenek a városi lap indításáról. Megvizsgáltatná az Aranypatak-hidat, mert a közlekedési problémák miatt meg kellene nézni, mennyire veszélyes a híd.

A város vízelvezetőit is megvizsgáltatná, és a Haladás stadion parkolójának megnyitását is. Kéri, hogy ne csak két hónapra nyissák meg, mert ez így kampányjellegű, nyissák meg egy évre.

Balassa még mindig eltávolítaná a SZOVA vezérigazgatóját
fotó: Kovács Dávid

Balassa Péter (Jobbik) javasolja, kezdeményezzék, hogy állami fenntartású legyen a stadion. Kijelenti, újabb közbeszerzési kiírások hasaltak el, ezeket megvizsgáltatná. Ős is szeretne egy közlekedési koncepciót, emlékeztet rá, hogy közgyűlési döntés van egy Trianon.emlékparkról. Megemeltetné az albérleti támogatásokat, a krízistámogatásokat. A SZOVA kötvényekről is tárgyalna, kéri, hogy kezdjenek tárgyalásokat a befagyasztásáról. Ismét menesztené a SZOVA vezérigazgatóját, és sürgeti a bérlakások építését. Zárt ülésre javasolja a közvilágítás felújításának ügyét.

Illés Károly alpolgármester (Fidesz) elmondja, hogy több parkló megépítéséről is döntött már a közgyűlés, ezeket nem kell újra megtárgyalni.

Szuhai Viktor (baloldal) kérdezi, kivel egyeztettek az Aranypatak hídjának lezárásáról, mert most káosz van a környéken. Beszámolót szeretne a piac felújításáról is.

Kopcsány József (baloldal) is több javaslatot tesz. A szociális támogatásokról, mert alacsonyak az összegek. Az új, kórházzal szemközti rendelőkről kér tájékoztatást, és a buszmegálló pavilonok építéséről is. Őt is érdeklő a közvilágítás közbeszerzése, és a stadion parkolóinak megnyitása.

Kelemen Krisztián (baloldal) mérges hangú leveleket említ, a többség a parkolók hiányát említi. Sokan a közlekedési káoszról írnak. Kéri, hogy hozzák be a szabályozási terveket a képviselők elé. Járdafelújítást a Pázmány krt. egyik tömbbelsőjében, és konkrét tájékoztatást kért a hároméves útfelújítási programról.

Horváth Soma tájékoztatást kér azokról az parkolóépítési jogerős engedélyekről, amik lejártak.

Nemény Andrásnak is vannak mg javaslatai, kéri, tájékoztassanak a zajló beruházásokról. A Kisfaludy utca fizetőparkolásba bevonása is vitákat generált, a lakosság szerint nem ezt kérték.

Balassa a levelét említi, amiben vizsgálóbizottságot kér

2018.08.07. 17:23

Balassa Péter vizsgálóbizottsággal akarja ellenőrizni a SZOVA szállodaépítési programját

/ közélet 4 hsz. /
A szombathelyi jobbikos képviselő szerint megbukott a terv, és szeretné tudni mennyi pénzt költöttek rá.
a SZOVA szállodaépítésről.

Lendvai Ferenc (Fidesz) hirtelen kérdezi, hogy a következő szavazásokban itt sem számít-e szavazatnak a tartózkodás, mint

jogsértő módon

az Európai Parlamentben
2018.09.12. 13:52

Bizony megszavazták: kétharmadot kapott az EP-ben a Sargentini-jelentés

/ közélet 27 hsz. 1 kapcs. /
Strasbourgból jelentjük. Közöljük azt is, mit írt a szavazást követően Twitter-üzenetében Judith Sargentini.
, mert ha nem, akkor nem határozatképes a közgyűlés.
Lendvai ledobta az atombombát
fotó: Kovács Dávid

Öt perc szünet.


Ez is eljött hát, a nyári szünet utáni első közgyűlés reggelére ébredtünk. Valami van a levegőben, ugyanis szeptember második felére szokták eltolni az idénynyitó ülést, most viszont 13-ára tették.

Néhány pályázatról is döntenek, könnyen lehet, hogy ez az ok, hiszen a pályázatok leadásának határideje szigorú, és közgyűlési döntés kell hozzá. Az elején rögtön a Szent Márton-kártya rendszerének bővítéséről tárgyalnak, ami azért jelzésértékű, mert Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) korábban azt mondta, a fontosságuk szerint állítja sorba a napirendi pontokat.

Pedig lesz itt szó a SZOVA gazdasági helyzetéről, amit rendesen megtépázott

2018.09.12. 19:52

900 milliós hiányt hozott a SZOVÁ-nak a hulladékgazdálkodás központosítása

/ közélet 3 hsz. /
Erről is, és további 19 ügyről tárgyal csütörtökön a szombathelyi közgyűlés. Előzetesünk.
a hulladékgazdálkodás erőszakos központosítása. Tárgyalnak a Vasivíz beszámolójáról is, amit a felújított uszoda üzemeltetésére fordítandó százmilliós összeg
2018.09.11. 14:41

100 milliós veszteséget hoz a szombathelyi uszoda a Vasivíznek idén

/ közélet 3 hsz. /
Ez derül ki a Vasivíz első féléves beszámolójából.
határoz meg.

Napirenden van a Schrammel-gyűjtemény ajándékozási szerződése

2018.09.12. 16:11

Szombathely nagy ajándékot kap, a Schrammel-gyűjteményt - már csak fel kell újítani az Éva-malmot

/ közélet 5 hsz. /
Mindegy 280 millióból meg is lesz. Persze, ha elfogadja holnap a közgyűlés a Kossuth-díjas keramikusművész hagyatékát.
is, és még sok más, amit előzetesünkben
2018.09.12. 19:52

900 milliós hiányt hozott a SZOVÁ-nak a hulladékgazdálkodás központosítása

/ közélet 3 hsz. /
Erről is, és további 19 ügyről tárgyal csütörtökön a szombathelyi közgyűlés. Előzetesünk.
jeleztünk.

A közgyűlést itt percről percre, itt pedig élőképben

2020.10.29. 08:51

Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről

/ közélet 1 hsz. /
közvetítjük.

Hozzászólások (11)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: M**t*n * k*z*t*k *d*tt*k, *gysz*r*bb *s *lcs*bb b*szj*r*t*k*t pr...
Most vagy soha? - Ismét mozgásban a Szombathely-Oberwart vasút ügye
busman: K*v*tk*z* sz*nt: *lt*k*z*s.... Tr*llk*dn* j*, m*g d*gr*d*ln* * k...
Megkérdeztük a szombathelyi képviselőket, hogy megkapták-e már a védőoltást
kovacsg: Sz*v*s*n h*ll*n*k * n*gy*pj* *l*t*r*l....
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt
miki1950 : P*rsz* h*gy *z *r*sz*k n*m *sm*r*k *l. M*rt h* m*gt*nn*k (b*rm*l...
Találat ért több kőolajfinomítót Szíriában, halottak is vannak
miki1950 : H* *rt*lm*s*n *rt*l v*ln*, *kk*r *rt*n*m *s, h*gy m*t *k*rt*l k*...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt