NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Olvasóink szerint sok balesetet okozhat a szombathelyi Kétrózsa köz egyirányúsítása, a rendőrség szerint viszont nem

Többen aggódnak és már most garantálják a balesetveszélyt, így megkérdeztük a rendőrséget is, hogy mit tapasztaltak eddig.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a lakók kérésére a korábbi városvezetés elrendelte a szombathelyi Kétrózsa köz egyirányúsítását

2019.11.10. 18:18

A lakók kérték, a korábbi városvezetés teljesítette: egyirányúsították a szombathelyi Kétrózsa közt

/ jelentem gal. 3 hsz. /
Az önkormányzat hozott egy határozatot, a SZOVA pedig cselekedett.
a Jégpince út felől a Homok út irányába. A határozatot még szeptember 23-án, a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság ülésén fogadták el, ezt eljuttatták a SZOVA-hoz, ők pedig november 6-án, szerdán ki is tették a táblákat.

A Kétrózsa köz lakói természetesen örülnek, hogy teljesült kérésük, a környékbeli utcákban élőknek viszont egyáltalán nem válik javára ez az egész. Óriási kerülőket jelent ugyanis ezek a táblák, ráadásul ha minden igaz, ezzel tulajdonképpen a Parkerdő lakóparkba is átterelik a forgalmat, ami ugyebár lakópark lévén nem erre lett kitalálva.

Cikkünk megjelenése után újabb olvasónk jelentkezett a forgalomelterelés kapcsán, de ő egy másik utcát emelt ki. Szerinte ugyanis ezzel a lépéssel nem csak az autós, hanem a biciklis forgalmat is az emlékmű alatti, nagy forgalmú Jókai utcára terelik, ahol heti rendszerességgel vannak balesetek.

„A régi városvezetés és az új lakók a biciklis forgalmat is az emlékmű alatti nagy forgalmú Jókai útra szeretnék terelni, ahol hetente vannak balesetek. A Kétrózsaközt csak a Jégpince út felől lehet megközelíteni. Amióta kint a tábla, több baleset is történt!” – írta olvasónk, reagálva korábbi cikkünkre.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Mivel olvasónk azt állította, hogy a november eleji egyirányúsítás óta is több baleset történt az érintett szakaszokon, felkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot is és arra kértük őket, hogy cáfolják vagy erősítsék meg az információt. Válaszuk a következő volt:

A tapasztalatok alapján, Szombathelyen, a Kétrózsa köz 2019. november elején történt egyirányúsítását követően – a Jókai út, illetve a Bartók Béla körút érintett szakaszán – nem történt kimutathatóan több közúti közlekedési baleset a korábbi hónapokhoz, vagy évekhez képest.

Illés Károly szeptemberi előterjesztésében az is szerepel, hogy „az elmúlt években a környéken jelentős ingatlan beépítések történtek és ezáltal az átmenő forgalom megnövekedett.” Emiatt kérték tehát a Kétrózsa köz lakói Kecskés László képviselőt arra, hogy egyirányúsítsák az utcát. Ezt pedig azért tehették meg, mert „az út burkolatának szélessége nem ad lehetőséget a kerékpárosok forgalommal szemben történő haladására” , ezért vonatkozik tehát egységesen minden járműre az új szabály.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: S*jn*s sz*m*t t*l*p*k*n Sz*mb*th*ly*n sz*m*t *l b*n*k *z *mb*r*...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen
miki1950 : N* *l*sz*r *s *rj *rth*t**n v*gy n* *rj s*h*gy. M*s*dsz*r, h* ...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Paulus_Maior: H*gy m*g n* s*jn*lj*m *zt * r*p*dts*rk*t......
Nehéz hónapok előtt áll Vajna Timi, ezért luxuskörülmények között töltődik fel
Paulus_Maior: H*t g*nd*l*m, * n*l* v*gz*tt h*llg*t*k n*m f*gn*k *szt*lyf*n*k*k...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
csarli: *z *ll*g*l*s sz*m*tl*r*k*s s*h* n*m f*g m*gsz*nn*, m*nt *h*gy * ...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen