NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Végre beleshetünk a hátsó udvarokba: megújult Szombathely a Google térképén!

Csak mi látjuk úgy, hogy kedvenc megyeszékhelyünk új, részletesebb fotókat kapott? Vizslassa végig a várost egy műhold szemével!

Fél évvel ezelőtt a Street View megjelenése volt nagy sláger szombathelyi viszonylatban, vagyis fordítva, Szombathely megjelenése a Google térképének utcanézeti változatában: a képernyőnk bal oldalán ácsorgó kis sárga alakot onnantól kezdve bármelyik utcára ráhúzhattuk az egerünkkel, és máris földközelből járhattuk be a környéket.

Igen ám, de a hagyományos, felülnézeti Google Maps-képe Szombathelynek mindig is elég maszatos volt: amint egy kicsit is belenagyítottunk, már mosódtak el a házak, pépesedtek a tízemeletesek, vattásodott a Hali-pálya, olvadt össze a Perint a mellette húzódó kutyafuttatókkal. Egészen mostanáig! Mert ma felfedeztük, hogy a Google megemberelte magát, és vagy körbefotóztatta ismét a tájat, vagy végre talált egy igazán jó minőségű fotókat készítő vállalatot, akitől megvásárolta a madártávlati képeket. Tökmindegy, legyen bármelyik is, végre kardélességgel láthatjuk például a Tófürdő felvágós geometriáját:

Vagy a Savaria Mozi csillaghajószerű képződményét:

Ha éppen ehhez van affinitásunk, akkor beleshetünk a Tesco parkolójába (vigyázat, nem az éppen aktuális helyzetet mutatja):

Kiderül az is, hol rejtegetnek medencét a hátsó udvarban:

Vagy azt például tudták, hogy az Árkádia tetőzete királykék színben villódzik az ég felé?

És azt, hogy a szeméttelep nem is tűnik annyira szeméttelepnek?

A fenti képeket egyébként tessék bátran megragadni az egérrel, és taszigálni, belenagyítani, vagy ahogy tetszik. Egyébként meg ide tessenek kattintani Szombathely fullos Google-térképéhez, nekünk pedig e-mailt írni , ha felfedezni vélnek rajta valami szokatlan helyet, házat, szemétkupacot, szemét politikust, vagy bármi más jelenséget.

Kapcsolódó

2013.04.24. 09:59

Mit találtak a Google Street View kamerái Szombathelyen?

/ könnyű /
Tegnap nagy bréking hír volt, hogy a web privát kopója, a kamerájával világot bejáró Google-autó magyarországi felvételei végre nyilvánossá váltak. Megnéztük, mit láttak errefelé.

2013.04.25. 22:16

Kőszegi bringásgázolást is elcsípett a Street View?

/ könnyű 2 hsz. 1 kapcs. /
Szombathelyen nem sok mindent találtunk, de most körbenéztünk a Google-térkép tegnap felkapcsolt utcanézetével Vas megye több pontján is.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
zuckerpopo: K*r*kp*r*s v*r*sn*k br*ng*s f*t*r j*r, n*m *rt*m * t*lt*k*z*k*t....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
mikrobi: * m*nk*v*z*t* f*l*l*s*g*, t*dn** k*ll*t v*ln* h*gy n*m *ng*d* r*...
Húsz tonnás markoló szakadt pincébe Szombathelyen