NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Ebben a szombathelyi utcában nagyon népszerű lett a járdán parkolás

Remek sorozatot lőttek a "szabálykövető, járdán gyalogosként közlekedni kívánó lakók". Update: az önkormányzat is megszólalt az ügyben.

Nem titok a helyszín sem: a Benedek Elek u. és a Szűrcsapó utca közötti parkoló bejáratáról van szó, az Anita Presszóhoz közel. Ugyanakkor "a probléma a 2. és 4. házszámot is érinti (utóbbinál a füvön parkolnak.)" - tette hozzá olvasónk, aki az alábbi fotókon mutatta be, hogy bizony nem egyszeri esetről van szó, és amelyekről bizony az is kiderül, hogy a járdán gyalogosan tényleg nem lehet közlekedni.

Kattintson a további képekért!
fotó: Olvasó

Mindenesetre a "szabálykövető lakók" - így írták ugyanis alá a levelet - meglehetősen morcosnak tűnnek, de javaslatuk is van, ami egyszerű: komolyan kellene venni a szabályszegők bírságolását, amihez a 7:00-8:30 közötti időpontot ajánlják, nyilván mert ekkor lehet a legnagyobb hatékonysággal megejteni ezt a feladatot.

Kattintson a további képekért!
fotó: Olvasó

Mindezek ellenére megjegyzik, hogy a "parkolóhelyek számának bővítésére tett erőfeszítések eredményesek voltak, köszönet érte Horváth Soma alpolgármester úrnak". Habár a képek láttán némiképp kérdéses ez az eredményesség . Viszont az is egyre inkább világossá kell, hogy váljon mindenki számára, hogy a szombathelyi autók szaporodásának köszönhetően a lakosság elfogadható számú parkolóhelyekkel való kielégítése egyre inkább a lehetetlen kategóriába sorolódik bizonyos városi helyszíneken.

Update - az önkormányzat is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia "kérdéses ez az eredményesség" szavaink kapcsán, így az alábbiakat közölték:

2016-ban Horváth Soma képviselő úr kezdeményezésére épült meg egy új, kavicsos parkolórész a Paragvári utca 79. és a Szűrcsapó utca 2. közötti területen, 2018-ban pedig a Váci utca és a Bem József utca közötti részen egy ugyancsak új, 70 férőhelyes parkoló épült. Jelen pillanatban pedig a Szűrcsapó utca 22-nél folyik egy új parkolóterület kialakítása, amiről a Nyugat.hu is beszámolt

2019.10.24. 17:04

Horváth Soma: „Megígértük ezt a parkolót és most meg is csináljuk”

/ közélet gal. /
35 új parkolóhellyel bővül Szombathely.
már. Ezen a területen 35 jármű tud majd parkolni.

Természetesen a parkolóhelyek bővítése a jövőben is folytatódni fog a Derkovits-lakótelepen, de hangsúlyozzuk, hogy mindent nem lehet lebetonozni, mindenhová nem lehet parkolókat építeni. A szerkesztőséghez eljuttatott levél a Közterület-felügyelethez is megérkezett, a rendészeti szerv pedig meg fogja tenni a szükséges lépéseket a szabálysértőkkel szemben.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

csarli: M*jd j*n Kl*r*k* *s m*nn*k * h*v*sr*. M*rt m*g*g*rt*. ...
Videó: Luxusautókat, csőre töltött éles fegyvereket foglaltak le a NAV nyomozói
zsolesz1002: s*pr*d*k v*gy t* m*g * f*jt*d. H*ll*d*k....
Mbappé és Benzema rasszista magyar szurkolókra panaszkodik egy holland lap szerint - Frissítve
iszek: *m**t* n*ncs Sp*rt*g*zg*t*s*g, *z*t* b*j*k v*nn*k * sp*rt k*r*l...
Ellehetetlenítik az úszásoktatók munkáját a szombathelyi uszodában?
nertars: *ly*n p*t* *gyb*n l*t*rt*zt*tn* *mb*r*k*t?! *gym*ll**rd*s k*rt *...
Videó: Luxusautókat, csőre töltött éles fegyvereket foglaltak le a NAV nyomozói
iszek: T*szt*l*tt*l k*r*m * Ny*g*t sz*rk*szt*j*t,*bb*n *z *gyb*n k*rj* ...
Háromszor próbálta megszerezni a volt balatonberényi gyermeküdülőt a szombathelyi önkormányzat