NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

A szombathelyiek fele naponta lóg a neten

A legtöbbet a fiatal, felsőfokú végzettségű, lakótelepen élők neteznek. Minden harmadik szombathelyi naponta néz fel a Facebookra.

A Real-PR 93 Kft. a szombathelyi önkormányzat megbízásából készített egy közvélemény-kutatást tavaly októberben, a célja az volt, hogy kiderítsék, hogyan viszonyulnak a szombathelyiek a biomassza-erőművekhez és azok építési terveihez.

Nem meglepő adatok

Az adatok eddig nem kerültek nyilvánosságra, a decemberi és a januári közgyűlésen is jól megkritizálta ezt az ellenzék, aztán csak felrakták a jelentést az önkormányzat honlapjára. Mi is belenéztünk, és rövidesen készül is egy nagyobb írás a biomassza-erőművek és a szombathelyiek közti kapcsolatról, de találtunk egy érdekes részt is benne.

fotó: Real-PR 93 Kft.

Most ezt osztjuk meg olvasóinkkal, az adatok szerint, nem meglepő módon, a fiatalabbak a legaktívabbak a neten. A 29 év alattiak közül szinte mindenki naponta használja a netet, 30 és 49 év közt kétharmad ez az arány. Az 50 és 69 év közöttiek 40 százaléka naponta netezik, a legidősebbek közül 12 százalék.

fotó: Real-PR 93 Kft.

Az iskolázottság alapján is vannak különbségek, a magasabb végzettségűek többet használják a hálót. A diplomások 90 százaléka, az érettségizettek 80, az alacsonyabb végzettségűek 57 százaléka internetezik. A jelentés hangsúlyozza, hogy a két tendencia külön-külön is érvényesül, vagyis a fiatalok között is a diplomások a legaktívabbak, és az iskolázatlan idősek a legpasszívabbak.

Nem mindegy, hol laksz

A nők és a férfiak között nem találtak különbséget, a lakóhely viszont szintén befolyásolja nethasználatot. A családi házas környéken élők 47 százaléka netezik naponta, a lakótelepieknél ez az arány 90 százalék.

fotó: Real-PR 93 Kft.

A Facebook-használók körében is hasonló a tendencia, persze, a közösségi oldalt kevesebben látogatják, mint ahányan neteznek. A legfiatalabbak 97 százaléka alkalmanként, kétharmaduk naponta lép fel a Facebookra. A 30-49 évesek 60, az 50-69 évesek egyharmada, az idősebbek 7 százaléka használja a közösségi oldalt.

És itt is érvényesek az iskolai végzettségre és a lakóhelyre vonatkozó eltérések. A részletek a grafikonokban.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: T* p*d*g l*h*tt*k *r*sz-k*n* s*ggny*l**! V*l*szth*tt*k m*ly*k *z...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M* v*n * r*nd*lk*z*sb*n?...
Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek: kiléphet a Fidesz a Néppárt frakciójából
Katka: M*ndj*k * h*z*gs*g j*bb*n f*j m*nt *z *g*zs*g! *n sz*r*nt *z *...
Orbán: „Oltva vagyok”
Katka: *tt*l f*gg m*ly*n*k *z *lv*r*s*k v*l*m*v*l sz*mb*n! Sz*rb**b*n ...
Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktort a kínai vakcinával oltották be?
Katka: *dr* *n *s *gy tr*ll, m*r *ln*z*st, m*rt m*nd*g h*ly*s*g*kk*l m*...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek