NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szombathely az elsők között csatlakozik az Európai Egészségügyi Unióhoz

Annyira komolyan gondolják, hogy konkrét javaslatokat állítottak össze a következő időszakra.

Fontos lehetőségnek tartja a szombathelyi városvezetés az Európai Egészségügyi Unió programját, ezért a város az elsők között csatlakozik annak minél szélesebb körben történő megvalósításához – olvasható Ujhelyi István, az MSZP uniós parlamenti képviselője keddi, az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

A közlemény ahhoz a keddi online konzultációhoz kapcsolódik, amelyet a budapesti Szociális Demokráciáért Intézet és a brüsszeli Európai Progresszív Tanulmányok Alapítványa szervezett a vasi megyeszékhely vezetői és Ujhelyi István képviselő részvételével, az Európai Egészségügyi Unió magyarországi kiterjesztésének lehetőségeiről.

Nemény András, Szombathely polgármestere az online megbeszélésen elmondta, hogy Szombathely számára prioritást élvez a közegészségügyi ellátás minőségének érdemi javítása, ezért konkrét javaslatokat állítottak össze a következő időszakra. Egyedi háziorvosi életpályamodellt dolgoztak ki például a szakemberek megtartása érdekében, tizenöt rendelőt magába foglaló új egészségügyi ellátóközpontot hoznak létre uniós forrásból és még ezekben a napokban átadják az új központi orvosi ügyelet is.

2020.10.22. 10:21

December 31-én elindul az új helyre költöző szombathelyi orvosi ügyelet

/ közélet 9 hsz. /
A 11-es huszár úti épületet ma mutatták be a sajtónak.

Itt lesz az ügyelet december 31-től
fotó: Józing Antal

Kökény Mihály korábbi egészségügyi miniszter, az Európai Egészségügyi Unióról szóló magyarországi kutatás projektvezetője a konferencia résztvevőjeként kiemelte: a szombathelyi városvezetés tudatos építkezése és egészségügyi koncepciója mindenképpen példaértékű lesz az európai program megvalósítása során.

Ujhelyi István szerint a következő hétéves uniós költségvetésben több mint ötmilliárd eurós keret áll majd rendelkezésre az egészségügyi programokra, amelyből a lehető legtöbb forrást közvetlenül az önkormányzatok egészségügyi programjaira akarnak majd fordítani. A politikus hozzátette: az Európai Egészségügyi Uniónak része kell, hogy legyen az egészségipar fejlesztése és kiépítése is, ebben pedig Szombathely az élen járhat a következő időszakban.

Az Európai Egészségügyi Unió programját kezdeményező képviselő szerint a koncepció célja, hogy európai szintű garanciákat teremtsenek a minőségi közegészségügyi ellátás és betegbiztonság érdekében minden tagállamban.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : P*nt*s*n. *gyh*gy t*gy*k m*g *ll*n* *m*t cs*k t*d*nk! ...
A magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintól, minthogy egy kis pénz civilekhez menjen
miki1950 : N*m l*lk*, *z * p*nz sp*c**l n*m * l*ny*l*sr*l sz*l, h*n*m * h*t...
Több politikus is felvonult a Pride-on szombaton
miki1950 : N* h*r*g*dj, d* *gy m*s*k c*kk j*t*tt *sz*mb*, *m* * sz*g*nys*gr...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : N*zd, *k *gy*n*ly*n *tl*gp*lg*r*k m*nt m* v*gy*nk, *gy*n*z*kk*l ...
Kapjon 10 ezer forintot, aki ezután beoltatja magát!
miki1950 : H*t, *rr* *z*rt n*m v*nn*m b* * c**nt, m*rt m*g n*m t*dn*, m*kk*...
Az igazi szegénység rejtőzködik, de létezik