NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Biztos, hogy a Bana, Ungár, Czeglédy hármasból kerül ki Szombathely ellenzéki képviselő-jelöltje 2022-ben?

Könnyen lehet, hogy több jelölt is lesz az ellenzéki előválasztáson, soroljuk, miért. Szavazhat is rájuk.

A nyár elején közöltük

2020.06.11. 09:51

Czeglédy Csaba, Ungár Péter vagy Bana Tibor lesz Hende Csaba kihívója a 2022-es országgyűlési választáson Szombathelyen?

/ közélet 59 hsz. /
Egy helyi közvélemény-kutatás eredménye szerint nekik lenne számottevő esélyük. Valószínűleg ellenzéki előválasztás dönt közülük.
egy közvélemény-kutatás eredményét, ami azt vizsgálta, hogy Bana Tibornak, Czeglédy Csabának vagy Ungár Péternek lenne-e nagyobb esélye legyőzni 2022-ben a Fidesz jelöltjét, Hende Csabát.

Az LMP által megrendelt kutatás szerint az LMP-s Ungár Péter az, aki talán le tudja győzni a Fidesz jelöltjét, de azt is megállapították, hogy a most függetlenként politizáló Czeglédy Csabát ismerik a legtöbben a három politikus közül Szombathelyen.

A szombathelyi politikai helyzet miatt viszont mi úgy gondoljuk, egyáltalán nem biztos, hogy csak ők hárman indulnának az ellenzéki előválasztáson. A tervek szerint ugyanis a vasi megyeszékhelyt is magába foglaló választókerületben lesz ellenzéki előválasztás, és ennek a győztese lehet az egyedüli kihívója Hende Csabának.

Az Éljen Szombathely is beszáll?

Azért gondoljuk, hogy lesz legalább még egy jelölt, mert a jelenleg a várost vezető közgyűlési többség, az Éljen Szombathely választási összefogás nem kötődik igazán egyik megnevezett jelölthöz sem.

Az Éljen Szombathely választási összefogást az Éljen Szombathely! Egyesület, a Momentum, a DK, az MSZP-Párbeszéd, az LMP, az MKKP, a Szolidaritás és a Mindenki Magyarországa Mozgalom hozta létre.

Bana Tibor korábban jobbikos volt, most független. Bana a harmadik ciklusát tölti az országgyűlésben, mindháromszor a Jobbik országos listájáról jutott be, idén márciusban kilépett a pártból,

2020.03.02. 17:07

Bana Tibor, Vas megyei országgyűlési képviselő kilépett a Jobbikból

/ közélet 17 hsz. /
A politikus ezt Facebook-oldalán jelentette be.
és annak frakciójából. Ezt pár nappal később interjúnkban
2020.03.26. 07:53

Bana Tibor: Nem láttam, hogy a Jobbik valódi alternatívát kíván felmutatni a mostani vezetéssel szemben

/ közélet 8 hsz. /
Vas megye egyetlen ellenzéki, volt jobbikos országgyűlési képviselőjével beszélgettünk. Azt is elmondta, hogy hol szeretne választókerületi képviselő lenni.
indokolta.

Czeglédy Csaba szintén független, MSZP-s tagságát három éve felfüggesztette, de nagyon úgy tűnik, hogy nem mindig felhőtlen a kapcsolata a városvezetéssel.

Ungár Péter LMP-s, vasárnap a párt elnökségi titkárának is megválasztották,

2020.08.31. 18:28

Ungár Péter ismét országos pozíciót kapott az LMP-ben

/ hírek /
Tegnap volt tisztújítás a pártban.
de az ő szerepe sem egyértelmű, az tény, hogy szeretne minél jobban belefolyni a helyi politikába. Azonban sokak szemében kívülálló. A szombathelyi szerepvállalásáról vele készült interjúnkat itt olvashatják.
2020.08.31. 18:28

Ungár Péter ismét országos pozíciót kapott az LMP-ben

/ hírek /
Tegnap volt tisztújítás a pártban.

Valószínűnek tartjuk, hogy az Éljen Szombathely is indít majd az előválasztáson valakit, aki a saját emberük. Ha az alkalmasságot és a politikai racionalitást nézzük, László Győző mostani alpolgármester lehet ez a jelölt.

Tegyük fel, hogy tényleg László Győzőt indítja az előválasztáson az Éljen Szombathely. És így máris négy jelölt van, akiket most megnézünk pro és kontra, azaz mi áll mellettük és ellenük.

A jelöltek pro és kontra

Bana Tibor

Mellette szól:

Fiatal, ambiciózus, gyakorlott képviselő, jó kapcsolatokat ápol a szombathelyi ellenzéki politikusokkal. Aktív, szinte minden napra jut egy sajtóközleménye vagy sajttájékoztatója.

Bana Tibor
fotó: Kiss Tamás

Ellene szól:

A baloldali szavazók szemében a jobbikos múlt nem népszerű, tekintve a korábbi szélsőjobbos megnyilatkozásaikat. Szombathelyen kevéssé ismert, szentgotthárdi származású, ott is él.

Czeglédy Csaba

Mellette szól:

Czeglédy országosan és Szombathelyen is ismert. Születése óta Szombathelyen él, a Derkovits-lakótelepen. A szociális és lakásbizottság elnökeként nagyon sok rászorulóval foglalkozik. Az éveken át tartott büntetőügye miatt szimpatizánsai a Fidesz-áldozatának látják, aki nem adja fel, és jelenleg is tucatszám nyeri a kormánypárti sajtó ellen a sajtópereket.

Czeglédy Csaba
fotó: Mészáros D. Zsolt

Ellene szól:

A büntetőügy miatt támadható, ezt a kormánypárt és sajtója ki is használja. Ráadásul nem tudni, hogy mikor születik végső döntés és még milyen fordulatok várhatóak az ügyében. Ismert jó kapcsolata a DK-val és Gyurcsány Ferenccel, ez egyszerre lehet előny és hátrány is. Számára hátrány az is, hogy nem áll mögötte szervezet.

Ungár Péter

Mellette szól:

Fiatal, ambiciózus, országosan ismert és vagyonos – ez utóbbi a kampányfinanszírozás miatt is érdekes. Jó kapcsolatai vannak országos politikusokkal és többször is felszólalt Szombathely és a térség érdekeiért a Parlamentben. A szombathelyi szerepvállalásról is szóló nagyinterjúnkat itt olvashatja

2019.10.30. 08:09

Ungár Péter, a fővárosi, aki Szombathelyen akarja magát megmutatni

/ közélet 2 hsz. /
Azt mondja, nem fél a liberális értelmiségtől, élvezi a pénz adta szabadságot, édesanyja teljesítményét sohasem tudja túlszárnyalni, no és ha az ellenzék most korrupt lesz, csúfos véget ér.
Ungárral.

Ungár Péter
fotó: Mészáros D. Zsolt

Ellene szól:

Édesanyja Schmidt Mária, a Fidesz főideológusa, és nem tisztázott, hogy ő milyen hatással van a fiatal Ungárra. Anyjával közös cége is van, amelyik jól teljesít

2020.08.31. 18:53

Jó félévet tudhat maga mögött Schmidt Mária és Ungár Péter cége

/ gazdaság 5 hsz. /
Válság ide vagy oda, a BIF Nyrt . 62 százalékkal növelni tudta féléves profitját.
a NER viszonyai között is. Ungár neve az Index-botrányban is felmerült, üzlettársa
2020.06.30. 13:40

Lemondott az Index múlt héten kinevezett vezérigazgatója

/ közélet 2 hsz. /
Ződi Zsolt a múlt héten váltotta a poszton Pusztay Andrást.
annak a Gerényi Gábornak, aki a vitatott átszervezési programot kidolgozta.

A választópolgárok számára szombathelyi szerepe sem tisztázott, és az sem teszi népszerűbbé, hogy budapesti születésű és Budapesten él.

László Győző

Mellette szól:

Fiatal, népszerű, tavalyelőtt a politikában ismeretlen jelöltként legyőzte a derkovitsi időközi választáson a Fidesz jelöltjét. Főleg szakmai munkát végez, nem igazán van támadási felülete.

László Győző
fotó: Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Ellene szól:

Ha ő lenne az ellenzék országgyűlési képviselő-jelöltje, le kellene mondania városi képviselői mandátumáról és alpolgármesteri pozíciójáról. Ám mivel listáról jutott a közgyűlésbe, nem lenne időközi választás, az Éljen Szombathely nevezhetné meg utódját. Kérdés az is, hogyan tudná meghatározni magát a nála határozottabb profillal rendelkező előző három politikussal szemben.

Szavazás: Ön melyik jelöltre szavazna egy ellenzéki előválasztáson?

Hozzászólások (42)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: N*m p*nz k*rd*s* q j* b*l*. ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
Mammamia: H*dj*k m*r * h*ll*m*k*t! *B *z v*n ...*kk*r h*ll*m n*m l*h*t...m...
Félő, hogy Magyarországon is kialakulhat egy negyedik hullám
Győri Miki: F*r*! Ny*g*dj*l b*k*b*n!...
Apák napi és születésnapi megemlékezés Király Gábortól
kovacs_ugynok: M*sr*szt, *z *ly*n b*l*kn*k n*m k*n* * v*l*szt*s* k*mp*ny r*sz*n...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
kovacs_ugynok: K*s p*nz, sz*r b*l*. *gy cs*k *ly*n, f*l*n*p*n *s m*r g*z f*ll*p...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket