NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

A szombathelyi Csótó egyik padján hagyta egy diák a hátizsákját, ellopták az értékeit – de volt egy szemtanú

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt kedden bíróság elé állította azt a férfit, aki ellopta egy diák értékeit Szombathelyen, a Csónakázó-tónál, 2019 októberében – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

A vád szerint az egyik szombathelyi iskola diákjai játékos vetélkedőn vettek részt, és a sértett közben a parkolóban hagyta a hátizsákját, egy padon.

A vádlott kivette a sértett mobiltelefonját és a pénztárcáját, amiben a sértett okiratai és 4500 forint készpénz volt, az őrizetlenül hagyott hátizsákból. A vádlott eltette a készpénzt, a pénztárcát pedig az okiratokkal és a mobiltelefonnal együtt egy közeli bokorba rejtette.

A sértett észrevette, hogy eltűntek az értékei, amikor visszatért a táskájához. A parkolóban egy férfi tanúja volt a lopásnak, és személyleírást adott az elkövetőről. A sértett az osztálytársaival együtt kezdte keresni a környéken a leírásnak megfelelő személyt, akit meg is találtak a közelben, az Emlékműnél.

A vádlott önként elvezette a sértett osztálytársait a telefonhoz és a pénztárcához, a készpénzt pedig az időközben értesített, és a helyszínre érkező rendőrök foglalták le a vádlottól.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően – a kár megtérülésére tekintettel – próbára bocsátotta a vádlottat.

Az ítélet jogerős.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt
miki1950 : Sz*r*nt*m *s. ...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
kovacs_ugynok: *st*b*...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
mape55: *kk*r * B*l*t*n *l*v*l*g*n*k *s * B*l*t*nn*k *nny*. :(...
Miniszteri biztos fogja óvni a Balaton élővilágát
syracusa: J*l*s*tt? D**d*l*n v*n *tth*n? M**l*tt k*h*nysz m*g v*l*m*t. ...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat