NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Gondolta volna, hogy Szombathelyen van az ország egyik legjobb cheerdance csapata?

Igazából az egyetem csapatáról van szó, tavaly alakult, de egy országos versenyen már másodikak lettek a lányok.

Magyarországon csak pár éve jött divatba a cheerleading, vélhetően az amerikai sportok népszerűségének előretörésével. Örömteli hír ez nekünk, férfiaknak, ezután ugyanis nem csak az NFL vagy az NBA meccsek alkalmával élvezhetjük a dögös csajok táncos produkcióit, hanem teljes életnagyságban egy-egy környékbeli sportrendezvényen is.

Cheerkék az udvaron. Még több képért katt a fotóra!
fotó: Vágvölgyi Bálint

És bár a SEK Cheerdance Team csak alig egy éve alakult, máris büszkék lehetünk rá, hiszen országosan is egyre ismertebbek a csajok. Így teljesen magától értetődő volt, hogy meglátogassuk őket az egyik edzésükön az egyetem udvarán.

Cheerkék az udvaron. Még több képért katt a fotóra!
fotó: Vágvölgyi Bálint

Tavaly januárban jött az ötlet Hurtik Péter csapatvezetővel és Varga Gábor segédedzővel, hogy mi lenne ha alakítanánk egy cheerleader csapatot itt a SEK-en

- mesélte Lőrincz Deborah, a lányok edzője. -

Meg is hirdettük, bár eleinte nem volt túl népszerű a dolog, két ember jött csak el. Tartottunk próbát, csináltunk fotókat, kicsit jobban ráfeküdtünk a népszerűsítésre, és láss csodát, a következő időpontra már tizenheten eljöttek.

Cheerkék az udvaron. Még több képért katt a fotóra!
fotó: Vágvölgyi Bálint

Eleinte hétfőn és szerdán tartotta a csapat az edzéseket, volt hogy este 11-ig gyakoroltak. A csapat első fellépése a házi kispályás focitornán volt, ami olyan jól sikerült, hogy rengetegen szerettek volna csatlakozni, így bővült tovább a brigád.

Cheerkék az udvaron. Még több képért katt a fotóra!
fotó: Vágvölgyi Bálint

A következő megmérettetés a cheer MEFOB volt Budapesten, ahová az ország minden egyeteméről jöttek, így a szombathelyi lányok is beneveztek. Ráadásul nagyon jól sikerült a verseny, másodikak lettek az ELTE mögött. A cél egyértelmű: a következőt megnyerni!

Sosem találják ki, honnan van a név

Tévhit, hogy kellene bármiféle tánccal kapcsolatos előélet a csapatba kerüléshez, Nagy Editnek sem volt ilyen, mégis remekül megállja a helyét.

Már nagyon régóta szerettem volna táncolni, de soha nem volt alkalmam kipróbálni ilyesmit. A sport mondjuk nem áll tőlem távol, tizennégy éve karatézom.

Másnap a Mozgástér nevű rendezvényen léptek fel. Még több képért katt a fotóra!
fotó: Vágvölgyi Bálint

Szabó-Thomka Hanna sem táncolt sosem, bár a hatévnyi szertorna azért látszik a mozgásán.

Én is régen szerettem volna már kipróbálni a táncot, de eddig nem úgy alakult az életem. Viszont azt észrevettem, hogy az egyetemi órák, egy fitness vagy aerobic óra, sokkal könnyebben mennek, így hogy lett ritmusérzékem, kicsi táncmozgásom.

Másnap a Mozgástér nevű rendezvényen léptek fel. Még több képért katt a fotóra!
fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem mehettünk el azonban szó nélkül a bravúros névválasztás mellett, a csapatot ugyanis a Cheerkékként emlegetik. Amikor rákérdeztünk, megtudtuk, a cheer a cheerleader szóból jött, és mivel az egyetem egyik fő színe a kék, adta magát a szóösszetétel másik fele.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *sm*t *gy *rv*s,*k* p*l*t***s *k*r l*nn*! J*bb l*nn*,h* v*g*zn* ...
Zacher etikája
Latyak: R*l*nk *s t*dj*k, h*gy k* v*n * n*ckn*v m*g*tt, d* m*, *m*g * h*...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : H* k*t *l*t*d l*nn* *zt t* *kk*r s*m *rt*n*d m*g. M*g*s *z n*k*d...
Zacher etikája
miki1950 : T*v*dt*m. *pr*l*s 10- *n m*r v*lt r*l* h*r *s p*rsz* k*mm*nt*k *...
Zacher etikája
demokratikus_gumilovedek: Z*ch*r l*sz *z *j f*k*t* r*h*s n*v*r! * v*r*sc*l*b*t v*r*s k*rdk...
Zacher etikája