NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Három alpolgármester lesz Szombathelyen

Marton Zsolt, Lazáry Viktor és Molnár Miklós kap alpolgármesteri megbízást. Állandó bizottságból kilenc lesz, megszűnik a lakásbizottság önállósága.

Városházi forrásokból úgy tudjuk, hogy a holnapi alakuló ülésen a szombathelyi közgyűlés három alpolgármester választ meg. Ez azért is érdekes, mert négy évvel ezelőtt a most erős többségben lévő Fidesz-frakció éppen ezért (is) bírálta az akkori polgármestert és szocialista-liberális többséget. Pedig akkor még 29, most csak 20 képviselő ül a testületben. De úgy tűnik, a Fidesz-KDNP és a Pro Savaria közötti egyeztetések miatt kénytelenek voltak megtartani a struktúrát.

Molnár a költségvetésért felel

Tehát költségvetési alpolgármester lesz Molnár Miklós (Pro Savaria). Ez a feladat eddig nem volt alpolgármesteri szintre emelve, az eddigi alpolgármesternek, Németh Kálmánnak szélesebb körű volt a munkája. Talán az eddigi költségvetési tanácsnoki pozíció megerősítéséről van szó.

Marton Zsolt lesz a gazdasági, városfejlesztési alpolgármester. Vagyis összevonják az eddig Szabó Gábor és Németh Kálmán által felügyelt területeket, kivéve belőlük a fentebb említett költségvetést. Lazáry Viktor pedig a humán területekért felel, ez nagyjából megegyezik azzal a munkával, amit eddig Czeglédy Csaba végzett.

A közgyűlés két tanácsnokot is választ Takátsné Tenki Mária és Szakály Gábor személyében, azt nem tudjuk, milyen munkamegosztás lesz köztük.

Új képviselő a pénzügyi-gazdasági bizottság élén

Változik a bizottsági struktúra, kilenc állandó bizottság lesz és megszűnik az önálló lakásbizottság. A listáról bejutott Kővári Attila (MSZP) így búcsúzni kényszerül az elnöki pozíciótól, amit 12 évig töltött be. A fontosabb három bizottság vezetése az alábbiak szerint alakul.

A pénzügyi és gazdasági bizottságot egy új képviselő, Lendvai Ferenc vezetésére bízzák. Létrehozzák a szociális és családügyi bizottságot, az elnök valószínűleg Szakály Gábor lesz, de ez nem biztos, hiszen Szakály tanácsnoki cím várományosa. Jogilag a két pozíció nem zárja ki egymást. Összevonják a sport és kulturális bizottságot, az új testület vezetője Sági József lesz.

Persze, kisebb változások még előfordulhatnak, de az alpolgármesterek személyében és a bizottsági struktúrában biztosak lehetünk.

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Cseh Katka: * sz*v*rv*ny*s h*m*k*z* ,m*ndh*tn* *z *rt*lm*s*g. *nk*bb sz*n*lm...
A Vas Népében toboroz választókat a Momentum képviselőjelöltje
Hodys: V*j*n *z *lt*tl*n*k p*nz*b*l *s f*z*tt*k *z *lt*s*k*t , v*gy cs*...
Sérti a jogállamiság elvét, hogy önköltségen kell tesztet végezni a műtétek előtt a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek
canis: *z *lt*tt*k p*nz*n n* t*szt*lj*k *z *lt*tl*n*k*t. *lt*s *ngy*n*s...
Sérti a jogállamiság elvét, hogy önköltségen kell tesztet végezni a műtétek előtt a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek
geeplakatos: *g*z, *g*z, V.V.V. M*nth* cs*k m*g*m m*ndt*m v*ln*......
Tíz éve csinálta meg ingyen egy szombathelyi vállalkozó az augusztus 20-i, budapesti tűzijátékot – Vajon megérte neki?
joska01: *z *zt*n * sz*ll*m* sz*nv*n*l…..*ly*n j*l*ltr* *zt*n t*nyl*g *rd...
A Vas Népében toboroz választókat a Momentum képviselőjelöltje