NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Hogyan készült el az adventi vásár részletes programja, ha még tart a jelentkezési határidő?

Kaptunk egy olvasói levelet, ami miatt kicsit megemeltük a szemöldökünket és megpróbáltunk utánajárni a dolgoknak.

Hétfőn rántotta le a leplet a városvezetés a 2019-es szombathelyi adventi vásár részleteiről és programjáról. Az újdonságokról és arról, hogy állítólag jóval színesebbnek és látványosabbnak ígérkezik az idei vásár, mint az eddigiek, még hétfőn számoltunk be

2019.11.18. 15:22

Hamarosan megnyílik az adventi vásár Szombathelyen, színesebb és látványosabb lesz, mint valaha

/ csak szombathely 10 hsz. /
Sok-sok koncert lesz, kapunk egy óriáskereket és több kulturális programmal is gazdagodik a vásár az úgynevezett programgömbnek hála.
, a hivatalos programot pedig kedden tettük közzé
2019.11.19. 18:38

Takács Nikolasszal, Janicsák Vecával és Oláh Gergővel erősít idén a szombathelyi adventi vásár

/ programajánló /
Mutatjuk a 2019-es adventi vásár teljes programját.
. Utóbbi kapcsán kaptunk egy érdekes olvasói levelet, amiben a következő állt:

„Tisztelt Szerkesztőség! A nyugat.hu megjelentette az adventi rendezvénysorozat részletes programját. Ezzel kapcsolatban csak egy kérdésem lenne: hogyan jelenhetett meg a részletes műsor 2019. november 19-én, amikor a rendezvénysorozatra a jelentkezési határidő 2019. november 22??? A szervezőknek felesleges volt határidőt megjelölni, ha a 20-án, 21-én jelentkezni szándékozó civil szervezetek, zenészek stb. esélytelenek! (legfeljebb ebből tanulva jobb, ha most jelentkeznek 2020-ra)”

fotó: szombathely.hu

Így belegondolva pedig tényleg furcsa, hogy már megjelent a hivatalos program, miközben a többek között civil szervezeteknek, zenészeknek, táncosoknak és intézményvezetőknek szóló felhívás még tart. Egészen pontosan november 22-ig lehet jelentkezni az adventi programsorozatra, az önkormányzat erről szóló felhívása pedig így szól:

Felhívás civil szervezetek számára

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. november 29. – december 22. között az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan ismét megrendezi a karácsonyi vásárt és a hozzá kapcsolódó kulturális rendezvénysorozatot.

Kérjük mindazon közreműködőket, civil szervezeteket, intézmények vezetőit, zenészeket, táncosokat, egyéb művészeti csoportok vezetőit, akik részt kívánnak venni városunk e jeles rendezvényén, jelentkezzenek Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a rendezvényszervezőknél személyesen (Kossuth L. u. 1-3. fszt. 18. szoba), vagy az 520-234 és 520–118 számú telefonon.

Jelentkezési határidő: 2019. november 22.

fotó:

A kissé ellentmondásos szituációra természetesen rákérdeztünk a városvezetésnél is, mivel az járt a fejünkben, hogy akkor a hétfői sajtóanyagban szereplő program valószínűleg még nem a véglegesített. Válaszukból viszont kiderült, hogy ez már a fixen leszervezett program, és ahogy minden éven, úgy idén is lehetőséget kapnak civil szervezetek is, akik valóban november 22-ig jelentkezhetnek. Ezután dől el, hogy hány szervezet, mikor és mivel lép fel, mutatkozik be.

Így szól hivatalos közleményük:

Az idei Adventi vásáron, a korábbi évekhez hasonlóan bemutatkozhatnak óvodák, iskolák és civil szervezetek is, az ő jelentkezésüket az önkormányzat november 22-ig várja.

A vásárról szóló sajtótájékoztatón bemutatott program a szerződés alapján létrejött fellépőket tartalmazza csak, a civil szervezetekkel, óvodákkal, iskolákkal történt egyeztetés után véglegesedik majd a teljes adventi programsorozat, melyről a vásár nyitása előtt a sajtó és a közönség is értesülni fog, továbbá a nagyszínpad melletti molinón, illetve megállítótáblákon is fel lesz tüntetve.

A vásárról szóló sajtótájékoztatót az óriáskerék építése miatt kellett 18-ára időzíteni, ugyanis 19-én már lezárták a Borostyánkővel szembeni parkolót, így időben értesültek környékbeliek és az ott lakók.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
lights: *nn*k s*mm* k*z* * h*s*gr**d*h*z, (*s * m*l*gh*z). *sz*nt* *gy*...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
Pizsi: N*gy*n *r*lt*tt m*r *z... n*m l*h*tn* s*m*n l*p*tt*nn* * t*m*r*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
nertars: *gy *kk*r* v*r*sb*n, h*h*. L*ny*g * l*p*s, n*p*, *k*r *r*nk*nt*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
edmond: P*l*t*k** m*rk*t*ng. H* b*j*n n*k*, *l*rh*t *ly*n sz*ntr*, m*nt ...
Oltatlansági igazolványt hirdetett Gődény György