NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Az SZKKA nyerte az újoncok csatáját

Megvan a kézis lányok ötödik győzelme, a tizedik helyre ugrottak a tabellán.

Tobaké volt az első találat az újoncok rangadóján, majd Jovetic egyenlített, aztán Sheffer visszavette a vezetést a vendégeknek. Eleinte sok hiba csúszott a szombathelyiek támadásaiba, pontosabb volt a SZISE. Az elején Aron is betalált, így a negyedik percben 1-3 állt az eredményjelzőn.

Kezdett egyre keményebbé válni az SZKKA védekezése, Csire szemfüles góljainak köszönhetően pedig emberhátrányban sikerült fordítani is. Jovetic második gólja után már 7-5-re vezettek. Mayer Szabina is második gólját jegyezte, amikor a 13. percben, 8-5-nél időt kért a SZISE vezetőedzője. Nem adták fel a fehér mezesek. Ahogy az várható volt egy ilyen rangadón, minden egyes labdáért hatalmasat küzdöttek a csapatok. Amíg Bandelier és Horilszka sem hibázott a vonalról, addig a SZISE első három büntetőjéből kettőt hárított Tomasevics, egyet pedig fölé dobtak Alberték. A 22. percben 13-9 volt az állás, majd vérszemet kapott a Szent István SE, négy és fél perccel a félidő vége előtt, 15-13-nál időt kért Marosán György. Jól tette, sikerült elhúzni a szünetig 19-13-ra.

Az SZKKA nyerte az újoncok csatáját
fotó: szombathelyikezilabda.hu

Potyogtak a szombathelyi gólok a fordulás után is, az olló egyre nagyobbra nyílt, a 33. percben már 22-13-ra vezettek a hazaiak. Bandelier ma is megállíthatatlan volt 10 gólig meg sem állt, ha pedig éppen nem ment a góllövés, akkor Tomasevics parádézott a kapuban. A 48. percben 28-22-ig kapaszkodott fel a SZISE, Mayer kontragólja után azonban újra időt kért Vujkovics Gyula. Ötgólos SZKKA-előnyről indult az utolsó tíz perc. Sikerült okosan lemenedzselni a hátralévő időt, az SZKKA szenzációs hangulatú, telt házas mérkőzésen, gólerős, magabiztos játékkal újabb fontos győzelmet aratott, amivel hatalmas lépést tett a bennmaradás felé - tudósított az SZKKA honlapja.

Ezzel a sikerrel a 10. helyre lépett fel az SZKKA, amely pénteken 18 óra 30 perctől az Alba FKC ellen, Székesfehérváron lép pályára.

Megvan az SZKKA ötödik győzelme
fotó: szombathelyikezilabda.hu

Hungast Szombathelyi KKA – Szent István SE 35-28 (19-13)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 500 néző
V.: Altmár, Horváth M.

SZKKA : Tomasevics (k) – Jovetic 5, Bandelier 10 (1), Horlszka 5 (2), Szendrei, Pődör R. 2, Virág 2, Csire 3. Csere: Sipeki (k) – Mayer Sz. 3, Horváth P. 4, Varga 1, Pődör B..

SZISE : Gercsó (k) – Horváth G. 1, Albert, Tobak 2, Scheffer 1, Aron 5, Stranigg 8. Csere: Mátéfi (k) – Monori 4, Lyngby 2 (2), Szerző 2, Sziráki 2, Schneider 1 (1), Varjú.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot