NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Mágikus Mintha koncert, éjszakai fagyizás, Holdbeli Csónakos díj – Ezzel készül idén Szombathely a Színházak Éjszakájára

Lesz még becsületkasszás aukció, totó, tértetrisz, mágneses puzzle és kérdezz-felelek a Weöres Sándor Színház színészeivel.

Szeptember 21-én, szombaton rendezik meg országszerte a Színházak Éjszakáját, amit természetesen Szombathelyen sem hagynak ki. 20:30-kor kezdődik a program a Weöres Sándor Színházban egy kis éjszakai fagyizással. A színészek közreműködésével kínálja majd a finomságokat a Mészáros Cukrászda a kultúra szerelmeseinek. Közben pedig lesz WSSz totó, tértetrisz és mágneses puzzle is az aulában.

21:30-kor kezdődik az est nagy eseménye, a Holdbeli Csónakos Díj és Opel Különdíj ünnepélyes átadása a Színházteremben. A Holdbeli Csónakos Díjat a legjobb színészi alakításáért és a legjobb háttér-tevékenységért ítélik oda minden évadban a társulat egy színművészének és a technikai személyzet egy tagjának. A Weöres Sándor Színház Szenátusa a legelső tanácskozáson, még 2011 júniusában döntött arról, hogy minden évben átadják ezeket a díjakat.

2013-ban pedig az Opel Szentgotthárd Kft. is csatlakozott saját díjával, az Opel Különdíjjal. Minden évben megkap két hétre egy színművész és egy háttérdolgozó egy autót tele tankkal, amihez dukál egy ajándékcsomag és egy oklevél is.

Az eddigi Holdbeli Csónakosok és Opel Különdíjasok listája, illetve a díjakról információk ide kattintva érhetők el.

fotó: Mészáros Zsolt

A díjátadó után 22:30-kor kezdődik a Holdbeli Csónakos Galéria megnyitója a Stúdióban. A tárlat az elmúlt évadok előadásfotóiból áll, tulajdonosa Kelemen Zoltán. A képeket egyébként bárki meg is vásárolhatja, na de nem akárhogyan. Kihelyeznek ugyanis egy becsületkasszát, amelynek bevételét jótékony célra ajánlják majd fel.

22:45-kor indul a Színházteremben a kérdezz-felelek „Nagy SzínházSzombat avagy lehet egy kérdéssel több?” címen a Weöres Sándor Színház színészeivel, akik az este folyamán összegyűjtött nézői kérdésekre válaszolnak.

Éjfélkor áll színpadra a WSSZ színészzenekara, a Mágikus Mintha a Krúdy Klubban. Igaz, kicsit későn, de érdemes kitartani és akár bedobni előtte egy kávét is, ugyanis a jó hangulat és a nagy buli garantált!


A Színházak Éjszakájára belépőjegyet is kell váltani, erről bővebb infó a Weöres Sándor Színház hivatalos oldalán található.

A két jegytípus:

 • Színházak Éjszakája jegy: 500 Ft (érvényes minden programra, kivéve a Holdbeli Csónakos-díjátadó ceremóniára)
 • Holdbeli Csónakos jegy: 900 Ft (helyre szóló jegy a díjátadó ceremóniára a Színházteremben, érvényes az este során minden helyszínre és programra)
 • Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  edmond: N*m *rt*m, m**rt l*ny*g*s, h*gy * ,,m*s*k" **t* *pp *gy BMW ...
  Megállt a kocsi a zebra előtt, aztán érkezett hátulról egy BMW
  edmond: N*m *z *k*z*tt k*r*rt j*r *z *gy *v. *z*rt j*r, m*rt m*g *gy *v...
  Pöcsöt rajzolt egy győri közintézményre, egy évre börtönbe mehet
  Kipu: M*r* l*h*tn* sz*m*t*n*? K*p*tt g*l*kr* *g*n, r*g*ttr* n*m. *z * ...
  Mire lehet számítani a francia válogatott ellen? - Elemzés
  Kipu: M*t l*h*t *tt m*g * h*v*r*kn*k *d**dn*? N*k*m m*r * d*h*nym*ty*...
  A Momentum úgy tudja, Rogánékhoz kerülhet a teljes magyar útdíjbeszedés
  kovacsg: J* k*s v*rs*nyh*lyz*t, * m*gy*r sz*ll*sh*lyr* n*m m*h*tsz b* v*d...
  Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi