NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Ki lesz a vendéglátós a Weöres Sándor Színházban?

Még nincs döntés az új szombathelyi színház büféjéről, pedig 11 nap múlva itt az átadás. A háttérben politikai viták zajlanak, miközben a szerződés részleteiről sem tudnak megegyezni.

Múlt héten összeült a város gazdasági és pénzügyi bizottsága, hogy döntsön a színház büféjének és éttermének üzemeltetésről kiírt pályázatról. A meghívóban még nyíltként meghirdetett bizottsági ülés kezdetén hirtelen a képviselők megszavazták a zárt ülést, mondván, hogy a város gazdasági érdekeit sértheti a nyilvánosság. Szakács Dávid levezető elnök szerint az ülés eredetileg is zárt lett volna, csak az idő rövidsége miatt küldték ki úgy a meghívókat, és tették fel az ülés anyagát az internetre is, hogy nyílt ülés lesz.

Egy pályázó volt

Mint kiderült, egy pályázati anyag érkezett, méghozzá a Csonka-testvérpár egyik tagja, Csonka Tamás, valamint Beke Ramon által alapított közös cég, Thea-Club Kft. anyaga. A dolog érdekessége, hogy Beke Ramon cége üzemeltette a régi, ideiglenes színházi büfét.

A tervek szerint ilyen lesz az étterem
fotó:

Információink szerint eredetileg a színház nem akart pályázatot kiírni az üzemeltetésre - a mostani egyetlen pályázóval egyezett volna meg -, ám az előző városvezetés ragaszkodott ehhez a formához. Mint azt a bizottság egyik tagjától megtudtuk, az üzemeltetés bérbeadásához szükséges feltételeket a város már októbertől biztosíthatta volna, azonban valamiért csak most, az átadás előtti hetekben tárgyalja az ügyet a gazdasági- és pénzügyi bizottság.

Ma újra tárgyalják

A szerződés szerint az üzemeltetőnek kell hoznia a konyhai berendezéseket és minden egyéb, a működéshez szükséges felszerelést. Ezek aztán a színház tulajdonába kerülnének, ám értéküket levonják a pályázó bérleti díjából. Információink szerint azonban a bizottság több hiányosságot is felfedezett a pályázatban. Hiányzott többek között a színház részéről a bérleti díjra vonatkozó szakértői vélemény, illetve hiányzik a kaució, valamint egy esetleges felmondás esetén nem tisztázott a kötbér összege.

A bizottság ezért úgy döntött, hogy ma egy újabb ülés keretében ismét meghallgatják a pályázót. Ha ma sem születik döntés, elképzelhető, hogy újabb pályázatot írnak ki. Azonban az idő sürget, hiszen január 22-én lesz az épület hivatalos átadása, amelyre a büfének és étteremnek is készen kell(ene) állni.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *ssz*s k*r*kp*r *t *ly*n *l h*ny*g*lt j*rj*t*k *s l*s*t*k h*gy s...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *z *lt*l*d l**rt*kk*l m*x. *gy*t*rt*k. V*n*tk*zt*tv* *z *dd*g b...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
elbandi: *h, h*gyd. *m*g m*gv*n n*k*k * c*rk*sz, *dd*g n*ncs b*j. :) m* ...
Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar
miki1950 : N* b*ntsd, m*rt *g*z*t b*sz*l, m*gh* f*lt*t*l*s m*db*n *s m*ndj*...
Rusvai szerint hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés
elbandi: v*gy n*m k*n* * f*csk* f*szk*k*t l*v*rn*... :/...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri