NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Nem unatkoztak a tűzoltók szilveszterkor: haláleset is volt

Vas megyében három helyszínre vonultak.
Pannonhalmán egy ember meghalt, egy súlyos állapotban került kórházba az új év első napján, a fürdőszobában lélegezték be a gyilkos gázt. A korlátozások miatt kevesebb tűz keletkezett az országban tűzijátéktól, de így is akadt dolga a tűzoltóknak.

Az év utolsó napján 125 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 29 tűzesetnél és 58 műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. A szigorítások miatt sokkal kevesebb tüzet okoztak a tűzijátékok, összesen kilenc ilyen volt: vidéken családi házak teteje, Budapesten pedig társasházak erkélye égett.

Szegeden egy szeméttároló égett, amit tűzijátékok gyújtottak meg.

Mátészalkán egy felújítás alatt álló étteremben okozott tüzet egy tűzijáték . A tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat, és két gázpalackot hoztak ki az étteremből.

Társasház erkélyén volt tűz egy tűzijáték miatt Budapesten a VIII. Kerületben. Szintén Budapesten a III. kerületben tűzijátékos dobozok izzottak egy iskola udvarán. A VI. kerületben egy társasház hatodik emeleti erkélyén égett egy beépített napellenző.

Tűzijáték okozta azt a tüzet is, amelyben egy ponyvaszerkezetű garázs égett Felsőzsolcán .

Tiszaalpáron egy családi ház teteje égett egy eltévedt pirotechnikai termék miatt.

Egy családi ház teteje égett Dunaharasztiban . A tűzijáték okozta tűz a szomszéd telken álló járműben, illetve a két ház közötti kerítésben is kárt tett. 

Gerdén nyolcvan négyzetméteren égett egy családi ház teteje. A tűzoltók megbontották a födémet és eloltották a tűzijáték miatt keletkezett lángokat.

Karácsonyfán meggyújtott csillagszóró miatt gyulladt ki egy társasházi lakás Budapesten a III. Kerületben.  A tűzoltók a lángokat megfékezték, de a lakás lakhatatlanná vált, az ott élő három ember elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Már az év első napján ölt a szén-monoxid . Eszméletlen állapotban találtak ma reggel két embert otthonuk fürdőszobájában Pannonhalmán , az egyik sérült életét vesztette. A tűzoltók mérései kimutatták a gyilkos gázt.

Hárman rosszul lettek szén-monoxid miatt Csorváson . A tűzoltók a gázkazán mellett rendkívül magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki.

Három helyszínre vonultak a Vas megyei tűzoltók szilveszterkor

Gázszivárgáshoz vonultak a szombathelyi hivatásos tűzoltók csütörtökön délelőtt Szombathelyen a egy Kötő utca ingatlanhoz - közölte lapunkkal Egyed László, tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelő.

A gázművekkel közösen végzett műszeres vizsgálat a konyha helyiségben elhelyezett gázfogyasztásmérő óránál valamint a gázüzemű konvektornál mutatta ki a szivárgást. A gázszolgáltató a fogyasztásmérőt leszerelte, az önkormányzat a hiba elhárításáig elektromos fűtőeszközöket biztosított a lakók részére. Személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi ütközött egy lakóház kerítésének és az épületnek Kőszegen, a Várkörön, csütörtökön este . A műszaki mentést a kőszegi önkormányzati tűzoltók végezték, a jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították. (Részletek itt
01.01. 06:54

Sérüléses szilveszteri baleset Kőszegen

/ sokkoló 2 hsz. /
Házfalnak ütközött egy Ford. Előtte valószínűleg több autót is megrongált.
.)
A kőszegi baleset
fotó: TM/Nyugat.hu
Személygépkocsi hajtott az árokba az újév első napjának hajnalán, Sárváron, a Vadkert körúton . A sárvári hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették. A közúti közlekedési balesetben egy ember sérült, akit a mentők kórházba szállítottak. (Részletek itt
01.01. 09:07

Könnyű sérüléssel járó szilveszteri autós üldözés Sárváron

/ hírek 2 hsz. /
Nem állt meg a rendőröknek a fiatalember, inkább az árokba csapódott, majd futva menekült.
.)

Keresés

Hozzászólások

elbandi: *z *ssz*s sz*km*nk*s (=v*zsz*r*l*, g*zsz*r*l*, v*ll*ny*s, f*rd*s...
Adózni vagy nem adózni? Úgy néz ki, Vas megyében feketéznek a legtöbbet
Gaborgabor: D* m**rt t*szn*k *ly*t, h* *gysz*r v*l*g*s*n m*g v*n m*ndv*, h*g...
Egészségügyi dolgozók terjesztenek tévhiteket a járványról
crankitup: J*zs* *k* 01, m*g cs*h k*t*l*n/k*ty*/*k*sk*/h*z*f* b*f*g*dn*k p*...
Szijjártó: nem vagyunk hajlandóak a már evakuált segítőinkön kívül senkit sem befogadni
crankitup: J* t*nyl*g, b*ld*g h*v*r*dh*z m*t sz*lsz. J*l * k*p*t*kb* r*h*g*...
Új előzetese van a Gyurcsány-filmnek
crankitup: K*dv*s b*l*nd b**ld*l*. H* n*m t*tsz*k n*k*d *z *z *js*g, *kk*r ...
Új előzetese van a Gyurcsány-filmnek