NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Jön a 25. Sziget Fesztivál, és bármennyire is külföldi a buli, azért még mindig lesznek a színpadokon érdemes művészek

Augusztus második hetében jön a hét együttlét!

Magyarország legnagyobb kulturális-turisztikai behemótja már évek óta beleállt abba a szükségszerűségbe, hogy a zenei fesztiválból inkább már egy hatalmas szórakoztatópark lett, aminek közepén állva könnyen arra a benyomásra juthatunk, hogy az emberek többsége előbb rohan a délutáni festékpatronos buliba a nagyszínpad elé, mint egy esti csendesülős koncertre. Mondjuk olyanok sem nagyon vannak már, se metálszínpad, se jazzszínpad, se előremutató klubzenék a már évekkel ezelőtt felszámolt Medúza helyszínen. Van viszont egyéb, másféle ingerek hada.

fotó: Sziget.hu

És a Sziget még a fullasztó mennyiségű szponzorlogók szorításában is dübörög - tavaly 496 ezer látogatóval -, és nem lehet elvitatni, hogy nagy nevekért még mindig érdemes lehet kimászni a hajógyárira. Mondunk is fürgén párat, hogy mi mit nem hagynánk ki senki helyében.

A világ legpillekönnyebb énekhangja, azaz Glass Animals

Igen, ennek a zenekarnak a frontemberének, Dave Baleynek a torkát mintha bársonnyal bélelték volna ki. Nagyon friss, pozitív töltetű csapat, akiknek a zenéje a pszichedelikus, elektronikus és hip-hopos hatásoknak köszönhetően bőven túlmutat a megszokott indie gitárzenén.

A dalszerzőgéniusz PJ Harvey először a Kárpát-medencében

Első alkalommal lép fel itthon az NME életmű díjas PJ Harvey, akinek 2011-es (a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury Prize-t elnyerő) Let England Shake című albuma után tavaly jött ki legújabb, kilencedik nagylemeze.

Danny Brown, a legzakkantabb repper

Ol' Dirty Bastard halála után szerencsére nem maradt űr az őrülethiphop frontján, erről ez a fogatlan zseni gondoskodott, és most színpadra is lép.

A megfejthetetlen mágiájú Alt-J

Joe Newman frontember lehetetlenül gördülékeny hangja és a dalok, amikről messziről süt, hogy szinte kisujjból rázták ki őket, a feszt egyik megtekintésre leginkább érdemes zenekarává avatja az Alt-J-t. Nem csak értelmiségi artrockereknek!

Weval, Hollandia aktuális elektronikai exportcikke

Két ember, az egyikük hiphop-háttérből jön, a másik house és jazz gyökerekből építkezik, ezekből a nagyon (néha meg nem is annyira) különböző világokból pedig összemozaikoznak nagyon újszerű zenei struktúrákat.

Az olasz, aki kanadai: Mac DeMarco

A bohókás, örök gyerek, közép-lassú pszichedelikus rockban utazó zenész eléggé nemkihagyós kategória, amennyiben aznap épp odakeveredünk Közép-Európa leggigászibb bulijába.

Szóval azért van pár csinos gyöngy, amit elénk szórnak.

Az idei Sziget-himnusszal kívánunk további konstruktív töprengést mindenkinek arról, hogy kimenjen-e, és ha igen, honnan szerezzen ingyenbelépőt:

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : D*b*r*g * m*jr* *gyr* *r*s*bb*n *z *nk*rm*nyz*t* b*kt*j*k *t*. ...
Az Állami Számvevőszék kezébe adják a civil szervezeteket
dredd biró: * * t*s*j*! Sz*m*mr* *z *l*g b*t*g*s. F*k*t* k*cs* ,t*tk*s r*nds...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
angelica: "*ly*n h*z*g, h*z**r*l* k*rm*ny* *gy*tl*n *rsz*gn*k s*ncs **...
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány
angelica: *z gy*rs*n m*nt :)))) Cz*gl*dy Cs*b* n*mz*tb*zt*ns*g* k*ck*z*t* ...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
miki1950 : H*gy m**rt? M*rt m* *z sz*lg*lj* * h*t*l*mb*n m*r*d*s *rd*k*t. ...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik