NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Az arcnélküli idegentől az orgiáig - Kilenc gyakori szexuális álom és azok jelentése

Néha izgalomba, néha zavarba jövünk tőlük.

Szinte mindenkinek vannak szexuális álmai, és ha ki is kotyogunk belőlünk részleteket párunknak vagy barátunknak, a többséget megtartjuk magunknak.

Ha másért nem, hát azért, mert az érzékiségnek olyan bizarr tájaira visznek, amikkel magunk sem tudunk mit kezdeni.

fotó: Cosmopolitan

Az alábbi összeállítás a kilenc leggyakoribb szexuális álmunkat nézi meg közelebbről és igyekszik segíteni a megfejtésben.

1. Szex az exszünkkel

A korábbi partnerünkkel való álom a leggyakoribb az összes erotikus álom közül. Akkor is megjelenik éjszaka az exünk, ha már rég mással vagyunk boldog és harmonikus kapcsolatban. Nem feltétlen azért, mert visszavágyunk hozzá, hanem mert az exünk esetleg olyan tulajdonságokkal rendelkezett, ami most hiányzik. Az is lehet, az agyunknak egyszerűen még nem sikerült átállnia, és a mélyből még mindig a régi élmények és minták jönnek elő. Ha ez utóbbi az ok, akkor ez idővel változni fog.

2. Szex egy arctalan idegennel

A kutatások szerint ez a második leggyakoribb álom. De a “titokzatos szerető” megjelenése nem azt jelenti, hogy valaki valahol vár ránk, vagy éppen mi vágyunk rá, hanem sokkal inkább magunkról szól. Arról, hogy szeretnénk jobban megérteni életünk bizonyos eseményeit. Ha az arcnélküli idegen dominánsan viselkedik, az azt jelenti, mi magunk szeretnénk határozottabbak lenni.

3. Olyannal vagyunk együtt, akit utálunk

Gondoljuk át, miért is utáljuk! Mert visszautasított? Mert nem beszélt hozzánk? Ha vele szexelünk álmunkban, valamilyen módon hatalmunk van felette. Egy olyan olvasat is elképzelhető, hogy tudatalattink azt javasolja, mégiscsak ki kellene egyeznünk azzal a személlyel.

4. Szex azonos nemű partnerrel

Az újdonság mindig is a szexuális együttlét egyik üzemanyaga volt. És ha a valóságban megannyi gátja is van a kísérletezésnek, álmunkban nem tudunk határt szabni ezeknek. Különösen a nők körében gyakori az azonos neműekkel történő szex, még akkor is, ha a hölgy amúgy nem vonzódik a saját neméhez. A pszichológusok szerint az ilyen álmok megfejtéséhez közelebb kerülünk, ha arra koncentrálunk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezett az álombéli társ: kedves volt, erős, anyáskodó? Aztán gondoljunk át, hogy történt-e olyan az utóbbi időben, amire mi magunk büszkék vagyunk, vagy szeretnénk van-e olyant tenni, amire büszkék lehetünk.

5. Megcsal a partner

Ötből egy nő álmodik erről, úgyhogy ez is viszonylag gyakorinak számít. Megfejtése sem túl bonyolult: általában a bizonytalanságnak, az önbizalomhiánynak, az elhagyástól való félelemnek a jele. Természetesen azt is jelentheti, hogy a kapcsolat nem működik rendesen.

6. Orgia

Habár az orgia a felszínen akár kellemes, vonzó és vágyott lehet, a valóságban az orgiás álmok szorongásra utalnak, ami gyakran a túl sok elvégzendő feladatból jön, amiket félünk, hogy nem tudunk elvégezni. Talán túl sok felé kell megosztani a figyelmünket, túl sok irányban kell egyszerre megfelelünk?

7. Szex nyilvános helyen

Talán több izgalmat, több kalandot szeretnénk a szexben, vagy egész életünkben. Az a prózai olvasat is könnyen elképzelhető, hogy a tudatalattink üzeni, hogy egyszerűen ki szeretnénk próbálni a szexet nyilvános helyen.

8. Szex gyermekkorunk színhelyén

Ez nem annyira a helyről szól, mind inkább arról a személyről, akik egykor voltunk. Éppen ezért megfejtésük sem egyszerű. Úgy gondoljuk, hogy gyerekesen viselkedtünk mostanában? Szeretnénk, ha szüleink segítenék befizetni a számláinkat? Hiányzik valami, ami valaha megvolt? Vagy éppen ellenkezőleg? Mély gondolatok.

9. Orgazmus

A közhiedelemmel ellentétben a nők is átélnek álmukban orgazmust. Ráadásul - ellentétben a férfiakkal - minél idősebbek, annál gyakrabban. Jelentheti nappali életünkben valaminek az izgalmas végét, vagy egyszerűen csak azt, hogy a test egy igazi nagy szexre vágyik.

Szép álmokat!

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: * v*r*s*n k*v*l* *t*k*t *gy*n*gy l*sz*rj*k? T*dt*d?...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Kubota: R*ssz*l t*d*d. N*m m*gy m*nd*n n*p v*g*g * v*r*s *tc**n *z *t*ll...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Kubota: *z m*gv*n, h*gy n*m *z *lm*lt 2-3 *vb*n p*szt*lt*k l* *z *t*k? M...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
hozzászóló1: M*st *s *z m*gy. * v*l*szt*s *t*n * p*r*mk*r*l*t* *SZ-v*z*r k*rz...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
tonimontana: L*sz *bb*n *z *rsz*gb*n *ly*n k*rm*ny *k* n*m * s*j*t zs*b*t r*n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca