NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Péntektől három napig Szerelmesek fesztiválja Szentgotthárdon

Radics Gigi, Gubás Gabi, Malek, Andrea, Charlie, Fenyő Iván, Jordán Adél, Pély Barna. Csak néhány név a vasi kisvárosba érkezők közül. Nem csak szerelmeseknek.

Az idén már ötödször indul a vasi kisvárosban az országosan is egyedülálló, és a régió egyik legnagyobb kulturális eseményévé vált Szerelmesek fesztiválja.

A név is figyelemfelhívó, és onnan ered, hogy a szerelem a művészet legnagyobb múzsája, nincs olyan művészeti ág, amelyiket nem inspirálta ez a természetes emberi érzelem.

Maga a fesztivál éppen arra tesz kísérletet, hogy megmutassa ennek az inspirációnak az eredményét, és az elmúlt öt év igazolja, hogy ez a kísérlet sikeres. Szentgotthárd nincs tízezres lélekszámú, de ebben a pár napban több ismert és méltán népszerű művész fordul itt meg, mint máshol egy év alatt.

fotó: Forrás: szerelmesekfesztivalja.hu

Lesz itt kiállítás, az első mindjárt egy szombathelyi művészé, a Prima-díjas festőművész, Masszi Ferenc tárlata a Templomgalériában nyílik a programsorozat elején.

Több színházi és kamaraelőadás lesz, Hámori Gabriella , Szabó Kimmel András , Jordán Adél közreműködésével. Musical, ahol Ganxsta Zolee a nagy apacsot, Winnettout alakítja. Ganxsta különben is nagy kedvelője a városnak, amióta fellépett a Hopplá fesztiválon, többször ellátogatott ide, pihenésként is.

Lesz gyermekprogram a Kishalász zenekarral , és lesznek koncertek. Gubás Gabi , Fenyő Iván , Pély Barna , Radics Gigi , Király Viktor , Charlie , Malek Andrea .

A fesztivál több helyszínen fut, a Színházban, a Kolostorudvarban, a Várkertben. Persze, kísérőprogramok is lesznek, filmfesztivál a Csákányi László Filmszínházban, szerelmes programok a St. Gotthard Spa & Wellness termálparkban, kézműves foglalkozások, játékok, ugrálóvár, és ami ilyenkor még szokás.

Részletesebben:

fotó: Forrás: szerelmesekfesztivalja.hu

És még több infó a www.szerelmesekfesztivalja.hu és a www.facebook.com/szerelmesekfesztivalja oldalakon.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *m*g *kk*r* *g*ny v*n * k*tl*z*t*rr* *s t*m*g*s*n v*s*r*lj* f*l ...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
fgzb: V*lsz*g * g*m* *nny*r* n*m dr*g* * v*l*gp**c*n, d* t*nyl*g m*g*l...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
demoktatorovm: H*t *z*z, h*gy v*n r*l* f*g*lm*m!...
Köszöntjük Szombathely újszülötteit, köztük Dánielt és Tesszát, a legifjabb ikerpárt
fgzb: D* t*l*n n*m *s *ly*n n*gy b*j......
Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre
lojalista: D* h*gy *l* t*m*ssz*m *z *g*z*m*t,*tt v*n * v*k* l**r*s*.*g*n v*...
A sitkei kápolna is feltűnt a Facebook apróhirdetései között