NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Ajánló

Szombathelyen a Székesegyház kapuja a legnépszerűbb - tudja mennyi lakat függ itt?

A kerítéseken zömében a jubiláns házaspárok lakatjai lógnak, de azért mások is elhelyeztek itt jópárat.

A Székesegyház 2011 nyarán előrukkolt egy kovácsoltvas kerítéssel, amire szabadon, ráadásul a katolikus egyház áldásával kattinthatják rá a párok szerelmük zálogaként függőzáraikat. A lakatok azóta jócskán elszaporodtak itt. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy az egyházmegye már negyedik éve mindig szentelt egy napot azoknak a jubiláló házaspároknak, akik szeretnék megújítani házasságkötési ígéretüket. A vállalkozó kedvűeknek pedig emellé ajándékként egy szerelemlakat is járt.

A kerítésekre zömében a jubiláns házaspárok egyenlakatjai vannak felrögzítve, de azért mások is felkattintottak ide jópárat.
fotó: Mészáros Zsolt

Az első alkalommal egyébként 200 házaspár vett részt az eseményen. Az ötlet bevált, ugyanis évről- évre gyarapodott a regisztráltak száma. Idén már csaknem 500-an újították meg a fogadalmukat. Jövőre akár ismét elmehetnek azok, akik az első alkalmon frissítették a frigyet, hiszen az 5. évfordulótól kezdődően 5 évenkénti felosztásban lehet jelentkezni a nagy napra.

Voltak olyanok is, akik a csúcsra törtek az örök szerelemért
fotó: Mészáros Zsolt

Kíváncsiak voltunk, hogy ilyen számok mellett, most mennyi lakat függhet a Székesegyház szerelemkerítésén, ezért emberpróbáló feladatra vállalkoztunk. Odamentünk és megszámoltuk. Az eredmény magáért beszél, az elmúlt négy évben összesen 1212 függőzárat kattintottak fel ide. Ezzel pedig alighanem meg is van Szombathely legnépszerűbb lakatolóhelye.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: Tr*ll, l*gy*n *n*ll* v*l*m*ny*d, h* n*ncs d*g*lj *l, n* * v*r*s*...
Az ország egyik leggazdagabb embere vette meg a Savaria Szállót
Győri Miki: D* n*m t*dn*k! *s *r*gy*k! N*m k*ll *z *ly*n*kk*l f*gl*lk*zn*! *...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Nati: Sz*gy*llh*t* m*g*t * s*k f*d*sz*s v*r*s* k*pv*s*l*, h*gy n*m *ll...
Kié lesz a szombathelyi buszközlekedés?
Pistike39: H* t*nyl*g h*l*l*s b*t*g l*tt v*ln* * l*v*l*r*, n*m k*t*szk*d*k ...
Hadiállapot a Markusovszky kórházban: Mit követel egy katona a sűrgösségire siető betegtől?
Nati: L*gk*v*sb* * k*t*n* t*h*t r*l*!...
Hadiállapot a Markusovszky kórházban: Mit követel egy katona a sűrgösségire siető betegtől?