NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Szerelem és világító WC ülőkék

Savaria Slam Poetryvel indult újra az Agora Szombathelyen.

FÉLKÖVÉRDŐLT – Bárány Bence és Mészáros Péter Slam Poetry estje
Hány kiemelés kell, hogy felfigyeljenek rád?

Még több képért kattints a képekre!
fotó: Nagy Zoli

Az Agora MSH hosszú hallgatásra ítéltetett március óta. Programok sorozata maradt el a vírushelyzet miatt. Az élet persze nem állt meg a házban teljesen. A zárt kapuk mögött is zajlott munka. Július 29-én este viszont megtört a jég. A kapuk kinyíltak és a ház első nyilvános rendezvényére invitálta a vendégeket. Képgalériám a fotókra kattintva látható.

Pontosabban a ház udvarára, egy igazán hangulatosan kialakított új helyszínre. A nagy áttörést ezúttal a Savaria Slam Poetry hozta meg. Öt hónap kihagyás után kaptak lehetőséget a fiatalok a rendezvényre. Az est különleges hangulatát a helyszínen kívül az extra műsor garantálta Bárány Bence és Mészáros Péter fellépésével.

fotó: Nagy Zoli

Bárány Bence a Slam Poetry Országos Bajnokság többszörös második helyezettje és Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjas. Grafikus, a VATES márka alapítója.

Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és a Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa. Szabadidejében szomorú zenéket hallgat és animéket néz.

fotó: Nagy Zoli

Műsoruk után a savariások szokásos rögtönzött slamelése, eszmefuttatása következett a gyertyafényes, lampionos szabadtéri nyárestében. Kezdés előtt néhányszor kérdésessé vállt a helyszín a fenyegető viharfelhők miatt, de végül még az égiek is kegyesek voltak a nagy visszatérés, az újranyitás napján.

fotó: Nagy Zoli

Mészáros Péter és Bárány Bence slam poetry és spoken word estje azt az egyszerű kérdést járja körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán.

A nyomokban öniróniát és fekete bárszékeket tartalmazó előadásban olyan témák elevenednek meg, mint a szerelem, a világító WC ülőkék vagy a helyes beilleszkedés egy tízévesekből álló teniszcsapatba. Élethelyzetek, amelyekkel mindenki azonosulni tud, bár kérdés, hogy akar-e egyáltalán. Bárány Bence és Mészáros Péter abszolút kedvenc slam szövegeikből szemezgettek és adtak nekik új értelmet egy egész estés produkcióban.

A Félkövérdőlt című előadás látható volt Bécsben, Győrött, Szegeden, Dombóváron, Orfűn, a Trafó Kortárs Művészetek Házában pedig rendszeresen teltház előtt játszották.

A program a Szombathely Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma támogatásával valósul meg.

További Szombathelyen készült képes beszámolókat találsz PrZoli Fotóblogján .

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : B*sm*n! T*l*d n*m sz*kt*m m*g *zt * l*mp*v*sr* st*l*st. N* t*dd!...
Egyre jelentősebb az ellenzék előnye a Fidesszel szemben
hozzászóló1: * k*lp*l*t*k** r*sz *s t*rt*lm*s. H*t*l*mr* k*r*lv* 2 h*n*p *l*t...
Itt a Momentum előválasztási programja
duffs: M* *l*k*lt k* *z *r*dm*nyh*rd*t*sn*l???? ...
Futóverseny volt Szombathelyen, mintha nem volna járvány (Frissítve)
busman: H*l v*gyt*k f*d*szf*lsz*p*k? *llj*t*k k* *z mdf-*s zs*d*j*t*k m*...
Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban
Latyak: L*gy*n *gy: l*gy*nk v*gr* *gy k*sz*m*th*t*, sz*l*d*r*s **r*p** j...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt