NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Szép Fitt-boxos eredmények születtek a Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságon

Győrben versenyeztek ökölvívóink.

Október 28. és 31. között rendezték meg idén a Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságot Győrben, az Olimpiai Sportparkban, ahol a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 6 versenyzője szállt harcba a legfényesebb érem elnyeréséért.

A verseny első napján Jankó Krisztián férfi 69 kg-ban a salgótarjáni Botos Károllyal mérkőzött meg. Krisztián nem túl intenzív bunyót produkálva, szoros mérkőzésen maradt alul ellenfelével szemben.

A verseny második napján Hámori Luca női 69 kg-ban az egri Fülep Emesével csapott össze. Luca keményen és taktikusan kezdte a meccset, ami annyira hatásosnak bizonyult, hogy az ellenfél edzője a második menetben feladta a küzdelmet.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Szintén a második napon nézett farkasszemet Hámori Ádám férfi 91 kg-ban Surman Box Club bunyósával, Juhos Istvánnal. Ádám erőteljes ütésekkel nyitotta a mérkőzést, hamar sikerült megtörnie vetélytársát. A második menetben az ellenfél edzője bedobta a törölközőt.

Krötzl Krisztián férfi 91 kg-ban a Papp László Ökölvívó Akadémia versenyzőjével, Vincze Istvánnal szemben mutathatta meg tudását a második napon. Krisztián jól kezdett és ismét óriásit harcolt, minden igyekezete ellenére azonban a második menetben a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést.

Az elődöntők napján Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) női 69 kg-ban Takács Petrával, a Boxvilág SE ökölvívójával mérkőzött meg a döntőbe jutásért. Viki pontosan és erőszakosan halad előre mindhárom menetben, így végül egyhangú pontozásos győzelemmel hagyta el a szorítót.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Luca női 69 kg-ban a KSI versenyzőjével, Budai Viviennel mérkőzött meg. Óriási harcot láthattunk a két lánytól, mindketten elszántan küzdöttek. Luca minden lehetőséget kihasznált annak érdekében, hogy felül tudjon kerekedni válogatott ellenfelén, így egyhangú pontozással szerzett győzelmet.

Hámori Ádám férfi 91 kg-ban Budapest Egyetemi Atlétikai Club öklözőjével, Rozgonyi Áronnal szemben lépett szorítóba. Ádám az előző naphoz hasonlóan ezúttal sem kímélte vetélytársát, ennek köszönhetően az ellenfél edzője az első menetben feladta a küzdelmet.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A döntők napján Szabó Szabina női 54 kg-ban Lakotár Hannával, az Alpokalja Küzdősport Alapítvány versenyzőjével mérkőzött meg az aranyért. Szabina pörgősen és pontosan bokszolt mindhárom menetben. Lendületes bunyójának meg is lett az eredménye, ő győzedelmeskedett, így súlycsoportja magyar bajnoka lett.

Női 69 kg-ban házi döntőt vívott két versenyző is, Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) és Hámori Luca. Ökölvívóink nem kímélték egymást, folyamatosak voltak az ütésváltások, Luca teljesítménye bizonyult jobbnak, így idén is ő lett súlycsoportja magyar bajnoka, míg Ambrus Viktória a dobogó második fokára állva ezüstéremmel zárt.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Ádám férfi 91 kg-ban a Papp László Akadémia bunyósával, Vincze Istvánnal csapott össze a mindent eldöntő mérkőzésen. Ádám most is hozta a tőle megszokott formáját, erős, pontos kombinációkkal bombázta vetélytársát három meneten keresztül, ennek köszönhetően versenyzőnk idén is a dobogó legfelső fokára állva tudhatja magáénak a magyar bajnoki címet.

„Büszkék vagyunk versenyzőinkre és az általuk elért eredményekre” - kezdte értékelését Varsányi Áron edző. „Jankó Krisztiánban több volt ennél, azonban eltaktikázta első mérkőzését. Krötzl Krisztian az első menetben még vezetett, aztán egy jogtalan rászámolás megzavarta a fejét, és onnan elengedte a mérkőzést. Viki felkészülését betegségek tarkították, formája meccsről meccsre javult,de sajnos egy súlycsoportban kerültek Lucával, így a második helyen végzett. A jövőben többet kell dolgoznia, és szebb eredményekre is képes lehet. Szabina nagyszerű teljesítményt nyújtott a döntőben, és győzte le a nála rutinosabb címvédő Lakotár Hannát,és ifjúsági kora ellenére lett felnőtt Bajnok! Luca sérülése miatt egy évet kihagyott, de így is kimagasló teljesítményt nyújtott mind a három mérkőzésen és két olimpiai kerettagot is legyőzött,és egy súllyal feljebb ismét bajnok lett! A magyar mezőny egyik legjobbja! Hámori Ádám mind a három mérkőzésen keményen odatette magát, és nem is kellett sokat bokszolnia, átgázolt a mezőnyön,és begyűjtötte 8. felnőtt országos bajnoki címét!”

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Hajtunk tovább keményen, hiszen lesznek komoly megmérettetések novemberben, Szabinának, Búza Rafaelnek edzőtábor és korosztályos Európa Bajnokság, a felnőtteknek nemzetközi tábor és 18-tól 21-ig a serdülő korcsoportba tartozó ökölvívóink bizonyíthatják tudásukat Egerben” – zárta mondandóját az edző.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * l*mp*v*s '56- b*n k*m*nt * d*v*tb*l, d* * t*bb*r*l l*h*t s...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Nagyadri: *n *r*l*k n*k*, d* * h*zz*sz*l*s**b*l n*m *z j*n l*. ...
A szerdai zűrzavar után minden flottul megy a szombathelyi volt SZTK-nál
miki1950 : *dz*tt v*gy*k, n*m *z *ls*. V*sz*nt *ng*m n*m z*v*r. H*zz* t*r...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Katka: N*gy*n h*ly*s, m*h*t * t*bb*n*k, *s * k*th*rm*dn*k! ...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
Katka: M*ly*n N*m*ny? *d*z*v*rb*n v*gy! K*rd sz*m*n P*sk*s v*lt p*lg*n ...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen