NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Szép Fitt-boxos eredmények születtek a Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságon

Győrben versenyeztek ökölvívóink.

Október 28. és 31. között rendezték meg idén a Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságot Győrben, az Olimpiai Sportparkban, ahol a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 6 versenyzője szállt harcba a legfényesebb érem elnyeréséért.

A verseny első napján Jankó Krisztián férfi 69 kg-ban a salgótarjáni Botos Károllyal mérkőzött meg. Krisztián nem túl intenzív bunyót produkálva, szoros mérkőzésen maradt alul ellenfelével szemben.

A verseny második napján Hámori Luca női 69 kg-ban az egri Fülep Emesével csapott össze. Luca keményen és taktikusan kezdte a meccset, ami annyira hatásosnak bizonyult, hogy az ellenfél edzője a második menetben feladta a küzdelmet.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Szintén a második napon nézett farkasszemet Hámori Ádám férfi 91 kg-ban Surman Box Club bunyósával, Juhos Istvánnal. Ádám erőteljes ütésekkel nyitotta a mérkőzést, hamar sikerült megtörnie vetélytársát. A második menetben az ellenfél edzője bedobta a törölközőt.

Krötzl Krisztián férfi 91 kg-ban a Papp László Ökölvívó Akadémia versenyzőjével, Vincze Istvánnal szemben mutathatta meg tudását a második napon. Krisztián jól kezdett és ismét óriásit harcolt, minden igyekezete ellenére azonban a második menetben a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést.

Az elődöntők napján Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) női 69 kg-ban Takács Petrával, a Boxvilág SE ökölvívójával mérkőzött meg a döntőbe jutásért. Viki pontosan és erőszakosan halad előre mindhárom menetben, így végül egyhangú pontozásos győzelemmel hagyta el a szorítót.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Luca női 69 kg-ban a KSI versenyzőjével, Budai Viviennel mérkőzött meg. Óriási harcot láthattunk a két lánytól, mindketten elszántan küzdöttek. Luca minden lehetőséget kihasznált annak érdekében, hogy felül tudjon kerekedni válogatott ellenfelén, így egyhangú pontozással szerzett győzelmet.

Hámori Ádám férfi 91 kg-ban Budapest Egyetemi Atlétikai Club öklözőjével, Rozgonyi Áronnal szemben lépett szorítóba. Ádám az előző naphoz hasonlóan ezúttal sem kímélte vetélytársát, ennek köszönhetően az ellenfél edzője az első menetben feladta a küzdelmet.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A döntők napján Szabó Szabina női 54 kg-ban Lakotár Hannával, az Alpokalja Küzdősport Alapítvány versenyzőjével mérkőzött meg az aranyért. Szabina pörgősen és pontosan bokszolt mindhárom menetben. Lendületes bunyójának meg is lett az eredménye, ő győzedelmeskedett, így súlycsoportja magyar bajnoka lett.

Női 69 kg-ban házi döntőt vívott két versenyző is, Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) és Hámori Luca. Ökölvívóink nem kímélték egymást, folyamatosak voltak az ütésváltások, Luca teljesítménye bizonyult jobbnak, így idén is ő lett súlycsoportja magyar bajnoka, míg Ambrus Viktória a dobogó második fokára állva ezüstéremmel zárt.

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Ádám férfi 91 kg-ban a Papp László Akadémia bunyósával, Vincze Istvánnal csapott össze a mindent eldöntő mérkőzésen. Ádám most is hozta a tőle megszokott formáját, erős, pontos kombinációkkal bombázta vetélytársát három meneten keresztül, ennek köszönhetően versenyzőnk idén is a dobogó legfelső fokára állva tudhatja magáénak a magyar bajnoki címet.

„Büszkék vagyunk versenyzőinkre és az általuk elért eredményekre” - kezdte értékelését Varsányi Áron edző. „Jankó Krisztiánban több volt ennél, azonban eltaktikázta első mérkőzését. Krötzl Krisztian az első menetben még vezetett, aztán egy jogtalan rászámolás megzavarta a fejét, és onnan elengedte a mérkőzést. Viki felkészülését betegségek tarkították, formája meccsről meccsre javult,de sajnos egy súlycsoportban kerültek Lucával, így a második helyen végzett. A jövőben többet kell dolgoznia, és szebb eredményekre is képes lehet. Szabina nagyszerű teljesítményt nyújtott a döntőben, és győzte le a nála rutinosabb címvédő Lakotár Hannát,és ifjúsági kora ellenére lett felnőtt Bajnok! Luca sérülése miatt egy évet kihagyott, de így is kimagasló teljesítményt nyújtott mind a három mérkőzésen és két olimpiai kerettagot is legyőzött,és egy súllyal feljebb ismét bajnok lett! A magyar mezőny egyik legjobbja! Hámori Ádám mind a három mérkőzésen keményen odatette magát, és nem is kellett sokat bokszolnia, átgázolt a mezőnyön,és begyűjtötte 8. felnőtt országos bajnoki címét!”

fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Hajtunk tovább keményen, hiszen lesznek komoly megmérettetések novemberben, Szabinának, Búza Rafaelnek edzőtábor és korosztályos Európa Bajnokság, a felnőtteknek nemzetközi tábor és 18-tól 21-ig a serdülő korcsoportba tartozó ökölvívóink bizonyíthatják tudásukat Egerben” – zárta mondandóját az edző.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: *ly*n bl*ds*g*k*t *lv*sn* *g*z* *nt*ll*kt**l*s sz*f*r*. V*n *nn*...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
miki1950: R*zs*k*! F*gd m*r b* * sz*d*t.*st*b*s*g*k*t b*sz*lsz. M**rt k*ll...
A WHO jóváhagyta a kinai Sinopharm-vakcinát - Frissített
joska01: N*m l*p*tt *l *z s*mm*t-m*gd*lg*z*tt *rt* (h* t*d*d m* *z * f*g*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
joska01: *s *z m*t*tj*,h*gy m*nny*r* *st*b* *s v*gy,h*gy t* *gy *r*lt k*p...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
joska01: *m*g *ly*n *st*b*,t*d*tl*n b*t* *mb*r*k v*nn*k k*z*tt*nk m*nt t*...
Civilizációs törés Németországban és nálunk