NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A végsőkig elmennek a szentkirályiak

Fellebbeztek a Szombathelyre tervezett bioerőmű ellen, demonstrálni is hajlandóak, és pénzt is áldoznának a tiltakozás érdekében.

Grenor Kft. és városi politikusok nélkül tartották meg csütörtökön az újabb lakossági fórumot a bioerőmű ellen. Nem is hívták meg őket, mert ennek a fórumnak most más volt a célja – tudtuk meg Kovács Ágnestől, a Gyöngyöshermán-Szentkirály Polgári Kör szóvivőjétől.

Megvitatták a helyzetet

A fórumot a közelmúlt eseményei miatt hívták össze, mi is megírtuk

2012.07.05. 12:45

Kiadták a szombathelyi bioerőmű építési engedélyét

/ közélet 5 kapcs. /
A szentkirályiak tiltakoznak, és újabb lakossági fórumot szerveznek, a fellebbezés 200 ezer forintba kerül.
, hogy néhány napja kiadták az erőmű építési engedélyét. Annak ellenére, hogy a kör ügyvédje több kifogással élt az engedélyező hatóságok felé. A megbeszélés nem szólt most másról, mint a lakosság tájékoztatásáról, és arról, hogyan is folytassák a küzdelmet az erőmű ellen.

Sokan voltak
fotó: Mészáros Zsolt

Hosszú Károly ügyvéd elsorolta az engedélyezési eljárás hiányosságait, és az építési engedély azon részeit amelyek nem felelnek meg az érvényes szabályoknak. Ezekről korábbi cikkünkben

2012.07.05. 12:45

Kiadták a szombathelyi bioerőmű építési engedélyét

/ közélet 5 kapcs. /
A szentkirályiak tiltakoznak, és újabb lakossági fórumot szerveznek, a fellebbezés 200 ezer forintba kerül.
olvashatnak bővebben. Majd elmesélte, hogy hiába nyújtott be több beadványt, azokra érdemben nem reagálta, az önkormányzat sem válaszolt kérésükre, hogy nyilvánítsák érintettnek az ügyben a szentkirályi lakosokat.

Megkereste a szombathelyi városi ügyészséget is, onnan először Győrbe, majd Budapestre irányították, a fővárosban viszont azt mondták, hogy a Vas megyei főügyészség jár el az ügyben. A huzavonával így két értékes hónapot veszítettek. Az ügyvéd kijelentette, sem a Grenor Kft., sem az önkormányzat nem hajlandó a kommunikációra. És az is felháborító, hogy annak ellenére kiadták az építési engedélyt, hogy megfellebbezték az előző, elvi engedélyt.

Az ügyvéd bejelentette azt is, hogy a polgári kör nevében megfellebbezte a napokban kiadott építési engedélyt.

Kinek a biznisze?

A tájékoztató után több, a részletekről érdeklődő kérdés érkezett, volt, aki az esélyek után érdeklődött. Hosszú Károly kijelentette, akár a legvégsőkig elviszik az ügyet, mert ez már nem csak a bioerőműről szól, hanem a lakosság és a civilek érdekérvényesítő képességéről.

És jöttek a kérdések
fotó: Mészáros Zsolt

Volt, aki szerint a politikai ellenzéket is be kellene vonni a küzdelembe, hiszen a választások közeledtével minden szavazatnak súlya lesz, és több ezren laknak a bioerőmű által érintett területen. És volt, aki a korrupció lehetőségére célzott, mondván, ez biztosan valakinek a biznisze, azért ilyen eredménytelen a eddig a tiltakozás.

A végén viszont a jelenlévők egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a legvégsőkig folytatják a tiltakozást, ehhez anyagi áldozatokra is hajlandóak. Többen jelezték azt is, hogy szívesen részt vennének egy tiltakozó demonstráción. Úgyhogy, biztosan lesz mégy folytatás.

Kapcsolódó

2012.07.05. 12:45

Kiadták a szombathelyi bioerőmű építési engedélyét

/ közélet 5 kapcs. /
A szentkirályiak tiltakoznak, és újabb lakossági fórumot szerveznek, a fellebbezés 200 ezer forintba kerül.

2012.05.25. 15:00

Szabálytalan a bioerőmű engedélyeztetése…

/ vélemény 4 hsz. 7 kapcs. /
…írja nyílt levelében a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör. Felszólítják a körzet városi képviselőjét, hogy álljon melléjük a tiltakozásban.

2012.05.16. 17:49

Visszavonhatják a bioerőmű elvi építési engedélyét?

/ közélet 5 hsz. 6 kapcs. /
Tovább harcolnak igazukért a több esetben válaszra sem méltatott szentkirályiak, akik azt is nehezményezik, hogy a döntéshozatalban nem kaptak tanácskozási jogot.

2012.04.21. 08:06

Támadható a Szombathelyre tervezett bioerőmű

/ közélet gal. 15 hsz. 4 kapcs. /
Ezt állította egy ügyvéd a Szentkirályon szervezett lakossági fórumon. Előtte két és fél órán át a lakosság osztotta a beruházó céget és a városvezetést.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *ssz*s k*r*kp*r *t *ly*n *l h*ny*g*lt j*rj*t*k *s l*s*t*k h*gy s...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *z *lt*l*d l**rt*kk*l m*x. *gy*t*rt*k. V*n*tk*zt*tv* *z *dd*g b...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
elbandi: *h, h*gyd. *m*g m*gv*n n*k*k * c*rk*sz, *dd*g n*ncs b*j. :) m* ...
Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar
miki1950 : N* b*ntsd, m*rt *g*z*t b*sz*l, m*gh* f*lt*t*l*s m*db*n *s m*ndj*...
Rusvai szerint hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés
elbandi: v*gy n*m k*n* * f*csk* f*szk*k*t l*v*rn*... :/...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri